Nebunie totală. Un «expert în sexualitate» le recomandă părinților să ceară consimțământul bebelușilor pentru a le schimba scutecele

 

Așa-zisele recomandări formulate de un „expert în sexualitate”, conform cărora părinții ar trebui să ceară copiilor permisiunea de a le schimba scutecele, au declanșat o avalanșă de reacții ale unor partidele politice care au criticat postul de știri australian care a intervievat experta, scrie The Independent.

Deanne Carson, care lucrează cu „Body Safe Australia”, a făcut aceste comentarii pe ABC News ca parte a unui emisiuni privind stabilirea unei „culturi a consimțământului” în casă. Ea a explicat că lucrează cu copiii încă de când se nasc și, când a fost rugată să dea exemple despre modul în care copiii pot învăța despre „consimțământ” la o vârstă fragedă, a spus că părinții ar trebui să pună întrebări de genul: „Acum îți voi schimba scutecul. E bine?”
„Desigur, copilul nu vă va răspunde «Da, mamă, e bine. Mi-ar plăcea să-mi schimbi scutecul». Dar, dacă lăsați o pauză și observați limbajului trupului și așteptați să aveți un contact vizual, atunci arătați copilului că pentru voi răspunsul lui contează”, a perorat „experta” în sexualitate.

Rowan Dean, comentator la Sky News, s-a amuzat pe seama comentariilor lui Carson, descriind-o drept „lunatică”. De asemenea, a criticat compania australiană a audiovizualului, finanțată de public, pentru difuzarea opiniilor acesteia.

Interviul lui Carson și replica lui Dean au fost postate pe YouTube de către partidul Conservatorii Australieni, cu titlul „Lunaticii australieni plătesc pentru ABC – Consimțământ pentru a schimba scutecele”.

„Ne pare rău, dar dacă un copil are scutecul murdar, atunci părinții ar trebui să-l schimbe pentru că asta face parte din grija lor pentru copil, și nu pentru că bebelușul le-a dat voie să o facă”, a scris o persoană pe Twitter.

Un alt comentariu la adresa sfaturilor „expertei” suna astfel: „Vă puteți imagina cum ar fi să mergeți la medic împreună cu bebelușul pentru că din cauza lipsei permisiunii lui de a-i schimba scutecele câteva zile, acesta are o iritație a pielii?”

Au existat însă și unii utilizatori care pe rețelele de socializare au fost întru totul de acord cu Carson. Unul dintre ei a scris: „Ar putea suna inutil, dar orice efort de a învăța copiii despre consimțământ este important. Niciodată nu m-am gândit la asta, dar voi începe să o fac cu micuța mea”.


Citiți și:

Marianne Haslev Skånland: Lista cu unele «motive» halucinante pentru care protecția copilului din țările nordice răpește copiii de lângă părinți 

Părinţii permisivi din Suedia au dat naştere unei generaţii de monştri? 
Transsexualismul aplicat copiilor este fără îndoială un abuz – opinie a Colegiului Pediatrilor Americani. «Ideologia gender le face rău copiilor» 

 

yogaesoteric
26 octombrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More