New York-ul interzice aragazele începând cu anul 2026

New York a devenit primul stat din SUA care interzice aragazele, după ce statul a aprobat un nou buget de stat care include interzicerea arderii combustibililor fosili în majoritatea clădirilor noi începând cu 2026, relatează Epoch Times.

Votul final a fost dat după săptămâni de negocieri pe care guvernatoarea Kathy Hochul le-a numit „foarte intense” și care au dus la adoptarea, la 2 mai, a bugetului de stat de 229 de miliarde de dolari, care include interzicerea aragazelor, a cuptoarelor și a încălzirii cu propan în favoarea unor aparate precum pompele de căldură și plitele electrice.

Liderii republicani din Senatul de stat au criticat măsura, spunând că aceasta ar duce la creșterea facturilor la utilități și a costurilor locuințelor.

Măsura interzice instalarea de echipamente pe bază de combustibili fosili în clădirile noi cu mai puțin de șapte etaje până în 2026 și până în 2029 în cele mai înalte, impunând efectiv încălzirea și gătitul exclusiv electric.

Există scutiri pentru locuri precum spitale, unități de producție și restaurante. Clădirile existente sunt, de asemenea, exceptate de la interdicție.

Toți cei care au aragaz – bucurați-vă de el”, a declarat Hochul. „Dar clădirile noi care se construiesc pot merge pe electricitate, pot folosi pompe de căldură.”

Prevederile noii înțelegeri bugetare vor contribui la îndeplinirea obiectivelor Legii privind conducerea în domeniul climei și protecția comunității (CLCPA), a declarat într-o declarație președintele Adunării Statului, Carl E. Heastie.

Planul de cheltuieli va stabili un „fond de acțiune climatică” care va aduna veniturile generate de reglementările CLCPA și le va canaliza către diverse proiecte legate de schimbările climatice.

De asemenea, noul buget autorizează New York Power Authority să construiască proiecte de energie regenerabilă și creează programul REACH (Renewable Energy Access and Community Help), care va subvenționa energia electrică și energia pentru locuitorii cu venituri reduse.

Modificarea modului în care producem și folosim energia pentru a reduce dependența noastră de combustibilii fosili va contribui la asigurarea unui mediu mai sănătos pentru noi și pentru copiii noștri”, a declarat Heastie într-un comunicat.

Aproximativ 3 din 5 gospodării din statul New York se bazează pe gaze pentru încălzire, potrivit Administrației americane pentru informații energetice.

Criticii legii au argumentat că aceasta restricționează alegerea consumatorilor și va duce la creșterea facturilor la utilități, deoarece electricitatea este mai scumpă decât gazul în mare parte din New York.

Citiți și:
Eco-anxioșii versus eco-monștri. Pandemia ideologică continuă
Spectator: Președintele Biden a numit prețurile mari la energie „creșterea prețurilor lui Putin”

 

yogaesoteric
3 iunie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More