Nicolas Sarkozy propune un pact pentru construirea Noii Ordini Mondiale

de Mihai Vasilescu

În cadrul celei de-a 62-a întâlniri a ONU, care s-a desfăşurat la New York în 2007, Nicolas Sarkozy  a afirmat: „Franţa intenţionează să continue împreună cu toţi oamenii de bună credinţă lupta pentru a construi Noua Ordine Mondială a secolului XXI.” Presa corporatistă a redat parţial acest discurs, având grijă să nu includă afirmaţiile legate de Noua Ordine Mondială şi ameninţările cu privire la ceea ce îi aşteaptă pe oameni dacă se vor opune. Înregistrarea video a fost însă postată pe internet.

„În numele Franţei, fac apel la toate statele să se unească pentru a fonda Noua Ordine Mondială a secolului XXI pe această puternică idee că bunurile comune ale omenirii trebuie plasate sub responsabilitatea întregii omeniri. Trebuie să se schimbe mentalităţile, trebuie să se schimbe comportamentele. Este responsabilitatea noastră chiar acum, mâine va fi prea târziu. În caz contrar, vom vedea reapărând toate ameninţările pe care oamenii de după război le credeau depăşite. Nu va fi pace în lume dacă comunitatea internaţională nu va fi sudată de o voinţă unică.”  

În cadrul discursului său din 25 septembrie 2007, Nicolas Sarkozy a lansat şi un apel către „realizarea unui „Nou Pact” (New Deal) la nivel planetar pentru a remedia nedreptăţile care hrănesc instabilitatea în lume. Vreau să spun în numele Franţei, să o spun în mod solemn şi cu gravitate. Există prea multe nedreptăţi pentru ca lumea să spere că poate trăi în pace. Vreau să mă adresez conştiinţei tuturor celor care au o responsabilitate în conducerea afacerilor lumii. Lumea are nevoie de o nouă stare de spirit, este necesar un veritabil „Nou Pact” (New Deal) la scală planetară, un „Nou Pact” ecologic şi economic.”

Cuvântul „pact” are prin el însuşi o semnificaţie malefică şi nu a fost utilizat întâmplător. Termenul a fost lansat de preşedintele Roosevelt ca soluţie pentru a rezolva criza economică din SUA, din anii ‘20-‘30. Criza a fost declanşată pe 24 octombrie 1929, zi cunoscută de atunci drept „joia neagră”, când bursa de pe Wall Street s-a prăbuşit, marcând începutul unei lungi perioade de recesiune. Preşedintele Roosevelt le-a propus atunci americanilor un „Nou Pact” (New Deal), care presupunea o intervenţie masivă a statului în economie. Evocarea „Noului Pact” cu un an înainte de declanşarea unei crizei financiare economice şi mondiale, care a fost comparată de analişti cu cea din 1929, este suspectă. Acest discurs confirmă dezvăluirile despre conspiraţia planetară şi mai ales faptul că planul guvernului din umbră este să declanşeze o criză globală, pentru ca apoi tot el să pozeze în salvator.

Citiţi şi:
Congresmanul american Ron Paul dezvăluie planul «Elitei» de a provoca o criză economică globală
Olivier Sarkozy, fratele preşedintelui Franţei a fost angajat de Grupul Carlyle

yogaestoeric
10 octombrie 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More