Nouă alimente care curăță arterele în mod natural și vă protejează împotriva atacurilor de inimă

 

În prezent atacurile de cord reprezintă principala cauză de deces și din acest motiv doctorii insistă asupra modalităților care pot preveni bolile de inimă.

Atacurile de cord apar atunci când arterele care irigă mușchiul inimii se îngustează sau sunt blocate, ceea ce face ca sângele să nu mai ajungă în cantitate suficientă la inimă. Printre factorii principali care conduc la atacuri de cord se numără alimentația necorespunzătoare și stresul.

În acest articol vă prezentăm o listă a celor cele mai bune zece alimente pe care este bine să le consumați în vederea minimizării riscului producerii unui infarct.

1. Nucile. Nucile echilibrează nivelul colesterolului bun din trup grație acizilor grași și grăsimilor omega 3 din compoziția lor. Pe lângă faptul că vă protejează de atacurile de cord, sunt excelente pentru întărirea articulațiilor și pentru îmbunătățirea memoriei.

2. Turmericul. Curcumina din compoziția turmericului este excelentă pentru sănătate grație capacității sale de a reduce inflamația și de a elimina grăsimile din organism.

3. Sucul de portocale. Oamenii care suferă de afecțiuni ale inimii ar trebui să consume suc de portocale în fiecare zi, deoarece este bogat în vitamina C.
Sucul de portocale echilibrează nivelul tensiunii arteriale și curăță vasele de sânge. Medicii spun că doar două pahare de suc de portocale pe zi pot ajuta trupul să absoarbă necesarul de minerale și vitamine pentru întreaga zi.

4. Ceaiul verde. Ceaiul verde este foarte sănătos și este și un puternic antioxidant. În plus, consumul zilnic de ceai verde scade nivelul colesterolului rău din corp.
Două căni de ceai verde pe zi sunt suficiente pentru stimularea metabolismului și pentru menținerea sănătății.

5. Afinele. Afinele sunt o sursă puternică de potasiu și au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău din organism. Potrivit specialiștilor, consumul a două pahare de suc de afine pe zi scade riscul atacului de cord cu 40%.

6. Rodia. Rodia are în componența sa numeroși fitonutrienți, care sunt excelenți pentru producerea oxidului de azot. Consumul regulat de rodii asigură buna circulație a sângelui.

7. Avocado. Medicii recomandă să mâncăm avocado pentru că menține un bun raport între nivelurile colesterolului bun și al colesterolului rău din organism.

8. Pepenele roșu. Consumul de pepene roșu ajută organismul să producă mai mult oxid de azot și menține sănătatea vaselor de sânge.

9. Cerealele integrale. Orezul brun, ovăzul și pâinea din grâul integral sunt alimente excelente datorită conținutului bogat de fibre, care echilibrează nivelul colesterolului din organism. Cerealele integrale ajută și la reducerea colesterolului din pereții interiori ai arterelor.

Citiți și:

Mâna Maicii Domnului, floarea binecuvântată care ţine inima în formă şi închide rănile

Analgezicele cele mai comune cresc riscul de infarct

Calmantele obișnuite precum ibuprofen şi naproxen sporesc apoi riscul unui atac de cord la o săptămână după administrare

 

yogaesoteric
11 octombrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More