Noua rachetă rusă poate lovi SUA în cinci minute

 

Racheta hipersonică Tsirkon, care are o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului şi care a fost menţionată în discursul susţinut în faţa Adunării Federale de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar putea distruge centrele de comandă de pe teritoriul Statelor Unite în numai cinci minute, scrie presa din Turcia.

Generalul în rezervă Vsevolov Khmirov a declarat: „Navele militare ruse şi submarinele înzestrate cu rachete hipersonice Tsirkon vor putea distruge în cinci minute centrele de comandă de pe teritoriul SUAˮ.

Khmirov a adăugat: „După retragerea Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), vor fi controlate sistemele care vor fi instalate în Europa din centrele de comandă de pe teritoriul american. Dar rachetele Tsirkon nu vor fi operaţionale doar împotriva rachetelor instalate în Europa, acestea având capacitatea de a efectua operaţiuni asupra centrelor de comandă de pe teritoriul Statelor Unite, a sistemelor de control-cheieˮ.

Rachetele hipersonice Tsirkon, care au capacitatea de a distruge atât ţinte marine cât şi terestre, au o viteză de 9 mach (de nouă ori viteza sunetului) şi o rază de acţiune de peste 1000km şi, atât navele, cât şi submarinele vor fi înzestrate cu acest tip de rachete.


Citiţi şi:

Cine conduce în cursa contra-cronometru dintre Rusia, China şi SUA pentru dezvoltarea armelor hipersonice

Rușii au construit o rachetă care atinge viteza de 9 km/secundă și care nu poate fi doborâtă de sistemele antirachetă!

 

yogaesoteric
26 mai 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More