Noul tip de sex care face ravagii pe plan mondial: Avertismentul teribil al specialiștilor

 

Termenul „chemsex” a fost invocat de mai multe ori de medici dintre cei mai respectabili la cea de-a IX-a Conferință Științifică despre HIV, care s-a desfășurat la sfârșitul lunii iulie la Paris. Specialiștii în SIDA arată cu degetul la acest nou joc sexual bizar, care, spun ei, contribuie la propagarea virusului tocmai acum când, după ani și ani de cercetări, medicina pare să fi ajuns în punctul în care să poată ține cât de cât sub control cumplita boală, scrie digi24.ro.

Această practică sexuală deviantă, care presupune consum de droguri, se răspândește peste tot în Europa, cu precădere în rândul comunității homosexuale. Ea îi îngrijorează pe medici și pe asociațiile de luptă împotriva SIDA, care avertizează în privința efectelor sale devastatoare.

Termenul de „chemsex” provine de la contopirea a două cuvinte: „chemicals” (care în engleză desemnează drogurile chimice) și „sex”, și denumește o practică ce constă în a avea raporturi sexuale sub influența substanțelor psihotrope, adică a acelor produse care au efecte asupra activității sistemului nervos, producând modificări la nivelul conștiinței, funcțiilor psihice, stărilor emoționale și comportamentului. Cei care practică „chemsex” preferă substanțele psihotrope sintetice – droguri de sinteză – care au efecte mult mai puternice. Spun că este mai relaxant așa și că stimulează în mai mare măsură plăcerea. Numai că sub influența nefastă a drogurilor, pe lângă efectele nocive specifice, apare și o scădere a vigilenței celor doi parteneri, care „uită” să se protejeze împotriva bolilor cu transmitere sexuală.

Chemsex-ul a apărut în Marea Britanie la sfârșitul anilor 2000 și este o practică des întâlnită în rândul comunității homosexuale. Partenerii nu mai folosesc prezervative și își împart chiar aceleași ace pentru a injecta drogul. În felul acesta ei sunt expuși din ce în ce mai mult la boli cu transmitere sexuală și la infecția cu HIV, atrag atenția medicii și ONG-urile.

În ultimii ani, răspândirea acestei practici sexuale alienante a fost favorizată și de apariția „internetului întunecat”, a acelor site-uri prin care s-a dezvoltat o adevărată piață cu produse ilegale, la care accesul e ușor și care, în plus, au prețuri scăzute.

Cei implicați în lupta împotriva SIDA atrag atenția asupra unor droguri sintetice foarte puternice, 3MMC sau 4MEC, care au un mare potențial de a da dependență. Combinate adesea cu alte droguri înainte de a fi consumate, aceste produse de sinteză au efecte devastatoare și se vând cu numai 10 euro gramul, în timp ce cocaina costă între 60 și 80 de euro gramul. Drogurile se găsesc ușor pe internet și sunt livrate acasă celui care le comandă. Piața este întreținută de site-ul de întâlniri gay Grindr, unde sunt numeroși adepți ai chemsex-ului.

Această practică alienantă, periculoasă, ce se răspândește tot mai mult, îi îngrijorează pe profesioniștii din domeniul sănătății. „Cantitățile absorbite sunt foarte mari, efectul drogului este mult mai direct și, în plus, potențialul de a da dependență este mai mare de câteva ori. Nu avem niciun remediu-miracol în afară de curele de dezintoxicare și ședințele la psiholog”, atrage atenția un membru al organizației Fédération Addiction din Franța.

Deocamdată este imposibil de stabilit câte persoane practică chemsex-ul și ce cantitate de droguri consumă. Însă cert este că numărul lor crește. La call-center-ul organizației AIDES din Franța se primesc zilnic cel puțin 20 de apeluri pe zi care privesc chemsex-ul. Sunt persoane debusolate și disperate din cauza consumului de astfel de produse. Trei săptămâni sunt suficiente pentru a deveni dependent, spun specialiștii.

Victimele chemsex-ului intră într-o stare de degradare rapidă a situației lor sociale și de sănătate. Își pierd locul de muncă, nu mai au viață socială, își fac supradoze, intră în comă și adesea decesul intervine în plin act sexual. Lipsa de precauție le expune, în plus, riscului de contaminare cu virusul HIV.

Acesta este motivul pentru care subiectul a fost abordat la Conferința Științifică despre HIV. Potrivit unui raport ONU dat publicității la sfârșitul lunii iulie, SIDA a ucis 1 milion de persoane în întreaga lume în 2016. În numai un an, au fost înregistrare 1,8 milioane de noi cazuri, ceea ce înseamnă că la fiecare 17 secunde o persoană se contaminează cu HIV.


Citiţi şi:

Virgiliu Gheorghe, Andrei Dîrlău – Fața nevăzută a homosexualității

Tehnocraţii sexului fără iubire dau năvală în România

Balena Albastră – un joc suicidar declanşează un val de victime în rândul adolescenţilor
 

yogaesoteric
26 septembrie 2017

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More