Noutăți în tehnologia Minority Report

 

Cea mai mare companie de tehnologie militară din China a făcut un laborator naţional pentru a cerceta tehnnologia avansată folosită de poliţişti în prevenirea crimelor şi recunoaşterea emoţiilor, relatează Financial Times.

Laboratorul este în primul stadiu fiind mai degrabă o reţea de cercetători. Aparţine companiei de stat China Electronics Technology Group Corporation, care colaborează cu poliţia şi cadrele militare.

Printre cercetările care urmează să fie făcute se numără anticiparea infracţiunilor prin analizarea unor tipare observate în ceea ce priveşte locul în care s-au desfășurat infracţiunile în trecut. Tehnologia de recunoaştere a emoţiilor este o practică foarte folosită în supravegherea video în China. Autorităţile susţin că ea ajută la înţelegerea stării lăuntrice a unui potențial suspect. Cu toate acestea, experţii semnalează că această tehnologie nu a arătat încă beneficii.

Primul centru de cercetare a fost deschis în anul 2017 în Urumqi, capitala regiunii Xinjiang, aflată la graniţa Chinei. Noul laborator este în parteneriat cu Academia de Poliţie de la Beijing şi cu poliţia locală din Xinjiang.

Autorităţile din mai multe ţări încearcă să folosească analiza informaţiei pentru a preveni astfel de crime şi pentru a oferi resursele adecvate pentru patrule. Compania americană PredPol foloseşte algoritmi pentru a anticipa crimele din zeci de oraşe la nivel global, inclusiv în SUA şi Marea Britanie. Poliţia metropolitană din Londra face eforturi să dezvolte o tehnologie similară.

Citiți și:

Procesul de recunoaștere facială utilizat de FBI a scăpat de sub control

Poliția din Marea Britanie folosește softuri de recunoaștere faciala pentru a identifica oamenii din mulțime

 

yogaesoteric
20 aprilie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More