Nu simţiţi că sistemul capitalist deja nu mai funcționează?
Nu am crezut nicio clipă că Marea Britanie va rămâne în UE, nici când Cameron se maimuţărea în fața englezilor pe toate canalele cu lacrimi în ochi, rugându-i să voteze pentru rămânere, nici când Obama a plecat special la Londra pentru a-i convinge pe britanici să rămână, nici când întreaga media iudaico-americană ridica în slăvi rămânerea Marii Britanii în UE, nici când a început potopul de ameninţări franceze, italiene, olandeze şi de la FMI şi Banca Mondială, conform cărora ieşirea britanicilor îi va aduce pe aceştia în Evul Mediu şi aşa mai departe. Toate erau minciuni, contrazise de două ţări şi evoluţia lor – Elveţia şi Norvegia – care au un nivel economic şi social mult superior tuturor ţărilor din UE. Elveţia ştim cu toţii de ce, iar Norvegia pentru că este o ţară cu un sistem socialist şi nu are nevoie de Germania să îi dea indicaţii cum să îşi trateze poporul…
Elitele capitaliste sunt cu lacrimi în ochi, grupările naţionaliste îşi pregătesc cuţitele, bancherii sunt în degringoladă şi nu pot anticipa şi nici crea un joc favorabil lor, reacţiile putând fi peste capacitatea lor de a le controla în acest moment.
Cu puţin înainte de vot, FMI şi OECD creaseră scenarii devastatoare în cazul ieşirii britanicilor şi avansau cifre inimaginabile pe care englezii ar trebui să le suporte. Mai mult, hienele de la FMI, care au distrus economia mondială iar acum îşi permiteau să dea sfaturi economice în avantajul englezilor, au avansat ideea că economia britanică va înregistra o cădere a PIB-ului între 1% şi 9% pe termen lung. Dar nu spunea nimic despre faptul că de la intrarea în UE, PIB-ul României se calculează altfel, dar chiar şi în acest caz România a ajuns să aibă o economie de care râde şi Sudanul. Au uitat să spună cât de mult au „ajutat” ţările de la periferia UE cu sfaturile lor economice.
Acest Brexit va avea impact extrem de mic, chiar pe termen lung, asupra PIB-ului britanic şi va permite Marii Britanii să fie parte a unor acorduri comerciale bilaterale în termenii doriţi de britanici şi, mai ales, ei vor putea încheia acorduri comerciale cu ce state vor dori, în primul rând cu ţările emergente şi regiunile care au o creştere economică destul de semnificativă, şi nu vor trebui să încheie acorduri comerciale cu ţările membre ale UE în avantajul Germaniei şi samsarilor de la Bruxelles, Strasbourg şi Frankfurt.
Toate efectele negative prezentate de forurile financiare şi ţările UE, conduse de elitele criminale, au fost şi sunt exagerări grosolane. Să ne amintim că BMW sau Mercedes sunt doar nişte nume ale unor firme germane în actuala conjunctură economică mondială dar, în realitate, oţelul din care sunt făcute faimoasele lor mașini provine din Brazilia sau din China, tapiţeria vine din Marea Britanie, motorul din Franţa şi partea electronică din America şi aşa mai departe.
De ce va cădea economia britanică în acest caz? Mâna de lucru este doar 10% sau chiar mai puţin din valoarea automobilului, iar o mare parte este de provenienţă din afara Uniunii. Pe de altă parte, profiturile obţinute de acţionarii de la Mercedes, BMW, Citroen sau Renault este foarte posibil să fie alocate unor fonduri mutuale din Japonia şi nicidecum pentru a face viaţa mai bună germanilor, englezilor sau francezilor. Asta nu vor să înţeleagă măscăricii care reprezintă elitele şi vor să infecteze un glob întreg cu pecinginea globalizării, iar pe de altă parte plâng după unionalizare şi regionalizare, acolo unde le convine.
Lumea este puternic integrată, cu sau fără voia acestor fanfaroni din finanţele mondiale. Ceea ce ei au trâmbiţat mereu, opțiuni de genul free trade sau „mişcarea liberă a capitalului şi finanţelor”, nu mai este demult o soluţie pentru multe ţări, nu pentru toate. Dar cum poate fi un comerţ favorabil şi echitabil pe baza minciunii permanente şi a obstrucţionării chiar a principiilor pe care le-au pus aceşti perverşi ai elitelor capitaliste pe primele pagini ale tuturor publicaţiilor? De ce trebuie ca într-un sistem capitalist restricţiile comerciale şi controlul capitalului să fie exercitat de statul bolnav cronic capitalist şi regulile impuse de el? Aşa arată capitalismul, dragi susţinători ai capitalismului şi ai pieţei libere, susţinători ai reglajului pieţei prin cerere şi ofertă şi aşa mai departe ?
Asta nu au mai vrut britanicii şi au reuşit. Va veni timpul în ţările UE ca mişcările socialiste să deschidă şi să prezinte programe reale de dezvoltare, să discute de oameni şi nu de cifre, să discute de îmbinarea economicului cu socialul, de respectul faţă de cel ce produce, care să fie tratat ca un număr interschimbabil.
Deci minciunile cum că ar fi o problemă în comerţul dintre Marea Britanie şi UE nu pot fi înghiţite. Britanicii pot continua comerţul cu UE fără nicio problemă, pentru că realitatea este că în ziua de astăzi nu mai există altă soluţie, economic vorbind, şi la fel este valabil pentru ţările din UE.
Franţa şi-a permis, prin vocea bufonului Hollande să profereze şi ea ameninţări la adresa britanicilor în legătură cu Brexit-ul, iar Germania, prin vocea lui Merkel a încercat să facă valuri legate de tratatele comerciale dintre cele două state, Marea Britanie şi Germania. Dar Merkel a uitat să spună că în timp ce ea îi ţine în întuneric pe români şi nu le dă voie să facă niciun contract în afara uniunii fără acordul nemţilor, această Germanie are acorduri comerciale de tip free trade cu Columbia şi alte state, lăsând ţările de la periferia UE să întâmpine sărăcia şi izolarea. Puteau britanicii să accepte aşa ceva? Ar fi fost o glumă… Germania are cel mai mare surplus în balanţa comercială în relaţia cu Marea Britanie. Vor renunţa nemţii la contractele cu britanicii? Hai să fim serioşi! Dar vor fi semnate pe alte baze…
Guvernul britanic va fi capabil să crească exportul şi standardul de viaţă al poporului, va creşte exportul şi va îndepărta barierele impuse artificial pentru importurile din alte ţări, creând în final un echilibru optim între import şi export. Abilitatea de a cumpăra în comerţul internaţional este strâns legată de abilitatea de a vinde, în relaţiile dintre state, iar Marea Britanie o va face eficient pentru poporul britanic, sau mult mai eficient decât fiind parte a UE.
Tonele de reguli şi legi de funcţionare a UE au dus la dezvoltarea crony capitalismului, de care niciodată liderii de la Bruxelles nu au discutat şi nici nu le place să discute, pentru că acest tip de capitalism actual, promovat de elite, este fundamentul fraudei internaţionale şi împovărării popoarelor în vederea îmbogăţirii unui grup de infractori financiari internaţionali.
Este mai mult decât clar că UE se mişcă într-o direcţie greşită şi în principal către limitarea libertăţilor şi nu către valorificarea lor şi a potenţialului popoarelor componente. Vom vedea cu siguranţă în câteva luni sau după ieşirea Italiei în octombrie, cum la Bruxelles se va discuta de o lege unională prin care să nu se mai poată ieşi din UE decât cu votul unanim al tuturor ţărilor membre. Va fi prima fază a furatului sub alte circumstanţe, după care se va fura ca în codru de către ţările aşa-zis dezvoltate, şi evident nu se vor mai plăti banii înapoi.
Ce se va putea face? Se va agrea de comun acord ca aceste ţări care au furat cel mai mult să iasă din Uniune? Nimeni nu crede aşa ceva. Dimpotrivă, li se va da undă verde la a fura şi mai mult şi la a duce țări ca România în Evul Mediu, creând din ele lada de gunoi a Europei; o parte din ţară va fi transformată în destinaţii de vacanţă iar alta va fi folosită în vederea exploatării resurselor, românii fiind goniţi indirect în pribegie.
Este incredibil cum acest UE condus de făţarnicii de la Bruxelles a emis chiar un „Cod al Manierelor” prin care se limitează discuţiile în plen şi se crează un vocabular care le convine lor în discursuri, restul fiind considerat ca ilegal şi ură.
Ieşirea britanicilor din UE face ca unioniştii rămaşi să piardă o contribuţie din partea britanicilor de peste 136 milioane de lire sterline pe săptămână, iar britanicii au plătit mereu mai mult decât au primit în fonduri distribuite. Vedeți aici cum tratează Daily Mail acest subiect….
Era normal ca britanicii să îşi dorească să iasă din această mizerie politico financiară? Se pare că da.
Revenind la un alt aspect care a deranjat elitele de cămătari din finanţe, să spunem că UE are 19,6 miliarde de lire sterline în facturi neplătite şi va trebui să găsească resursele necesare plății acestora fără britanici. Va putea? Se va strădui să o facă reducând cu siguranţă programele sociale în România, cheltuielile cu sistemul de educaţie şi de sănătate, că oricum pe români îi trimit în zona infecţiilor din spitale şi maternităţi.
Vor putea plăti Spania, Franţa, Germania sau Italia aceste facturi? Nici nu se pune problema, mai ales în situația economică dificilă în care sunt, pentru că dacă ar încerca să o facă ar fi un dezastru politic la ei în ţară, deci greul va trebui să cadă pe România şi pe ţările de la periferie.
Grecia nu a contribuit cu mai nimic la bugetul UE, urmând ca Germania să acopere gaura greacă, plătind periodic împrumuturile grecilor. Se va petrece acest lucru când Spania, Italia sau Franţa vor ajunge în situaţia economică a Greciei?
Germania a invidiat Marea Britanie pentru decizia de a nu se alătura unei uniuni monetare, iar acum britanicii au recâștigat controlul total al finanţelor lor şi supremaţia dată de calitatea lor de capitală financiară mondială.
Când vom discuta de Germanexit, care va face ca UE să fie istorie? Foarte curând, dar se aşteaptă semnalul de la Washington, care cu siguranţă va face ca lucrurile să se întâmple favorabil celor ce învârt de la New York finanţele mondiale, dar care nu o vor mai face pentru un timp îndelungat. Lumea se trezeşte, cel puţin de foame…
Citiți și:
Cazul Brexit – motive pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Plus legăturile cu România
«BREXIT» – câteva informații și realități
Susținătorii ce s-au deșteptat ai «Brexit-ului» descoperă abia acum că «UE a fost dintotdeauna un proiect al CIA»!
yogaesoteric
2 octombrie 2016