«Pădurea enigmatică de piatră» din Bulgaria. Coloanele ei stranii, ce sunt goale la interior, nasc controverse în lumea științifică

Pobiti Kamani sau „Pădurea enigmatică din piatră” este o zonă unică situată la aproximativ 20 km de orașul Varna, Bulgaria. Dispuse în grupe mari și mici, din pământ se înalță coloane stranii de piatră care au în compoziție sedimente de animale marine. Coloanele au o înălțime maximă de 7 metri și o grosime medie este de 3 metri. Structurile sunt goale pe dinăuntru, la fel ca niște tuburi, lucru extrem de neobișnuit și pentru care oamenii de știință nu au încă o explicație.

 

Se estimează că acum aproximativ 50 de milioane de ani zona era de fapt fundul unei mări iar coloanele nu sunt altceva decât niște piloni de rocă subacvatică în interiorul cărora s-au format recifele de corali. Odată cu retragerea mării, coralii au dispărut lăsând în urmă aceste minunate formațiuni geologice. Totuși, aceasta este doar o teorie; până în prezent nu s-a descoperit vreo urmă a prezenței coralilor în structuri și nici în restul zonei.

 

Mulți dintre piloni au forme despre care unii turiști spun că seamănă cu figuri umane, cu păsări sau animale. Totuși, aceste forme pot fi puse pe seama eroziunii sau a imaginației noastre. Cert este că la Pobiti Kamani există 300 de astfel de coloane ciudate de mărimi și forme diferite, care poate că ar merita o atenție mai sporită din partea oamenilor de știință.

 

 


Citiți și:

Orașul hobiților. Structuri megalitice cu origini necunoscute din Munții Caucaz

Ce se ascunde sub capetele din Insula Paştelui 
17 artefacte care dovedesc că au existat civilizaţii preistorice avansate (I)
 

 


yogaesoteric
2 octombrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More