Nume de cod CHRIST

Nu. Nu este titlul unei noi apariţii cinematografice din seria cu celebrul agent 007. Sunt fapte şi personaje reale, petrecute în România anului 2004. La ultimul episod al acestui serial în plină derulare am asistat chiar de curând când răsfoind ziarele, nu mică mi-a fost mirarea să vad un ditamai articolul în Jurnalul Naţional din 28 decembrie, intitulat „
Gregorian Bivolaru s-a pitit in Absolut„! 


 


Articolul nu ieşea cu nimic în evidenţă în afară de mărimea lui neobişnuită şi amplasarea pe prima pagină. Pentru mine era însă doar încă una din încercările mass-mediei de a menţine în atenţia cititorilor un subiect dorit fierbinte care începuse să se cam răcească din lipsă de probe la dosar. Nu de alta, dar oamenilor trebuie să le repeţi informaţiile dacă vrei să le intre în cap, că uită cam repede. Şi nu cumva, Doamne fereşte,  să se trezească vreunul şi să spună „Da’ staţi puţin fraţilor, văd că ăia de la M.I.S.A. nu sunt deloc aşa cum i-aţi pictat voi !”. Şi să vezi atunci cum sunt tăiate de sus finanţările pentru că domnii ziarişti nu şi-au făcut bine treaba cu spălarea creierelor în masă. Aşa că aceştia, zeloşi ca de obicei şi temători pentru viitorul lor financiar, s-au executat.


 


Fotografii de impact


 


Ceea ce m-a frapat la articol erau fotografiile. Într-una din ele zice-se că era domnul Gregorian Bivolaru. Dacă poza este trucată într-un mod grosolan sau nu, nu mă priveşte. În fond fiecare dintre noi are dreptul să facă ce fel de poze pofteşte, ilegalitatea le aparţine celor care le fac publice. Ceea ce mi-a atras atenţia era însă poza de sub aceasta, cu celebra sculptură Pieta care se potrivea ca nuca în perete cu conţinutul articolului, dar semăna oarecum cu poziţia personajelor din fotografia de mai sus. Deşi nu am înţeles de unde au tras jurnaliştii concluzia că Gregorian Bivolaru se crede Isus, întrucât el nu a afirmat vreodată aşa ceva, am realizat rapid monstruozitatea pe care o aveam în faţă. În lumea jurnalistică se ştie că impactul unor asemenea fotografii este mult mai mare decât al textului şi crează inevitabil în mintea privitorului conexiuni între elemente care nu au nici o legătură. Cât despre ce scria sub ele: TRUFIE. Un muritor crezându-se Iisus”, respectiv „DIVIN. Madona ţinându-şi în braţe Fiul mort”.  De unde această paralelă cu Gregorian Bivolaru şi de ce Isus este numit „Fiul Mort”? De-abia atunci am făcut legătura cu ceea ce s-a numit încă de la început Operaţiunea… Christ. 


 


Episodul 1 Cine a creat echivalenţa Gregorian Bivolaru=Christ?


 


Probabil că mulţi dintre noi ne-am întrebat de ce acţiunea declanşată în martie 2004 de autorităţi a purtat numele de cod CHRIST? Desigur că cei mai în măsură să ne răspundă la această întrebare sunt cei care au numit-o aşa, dar probabil nu ne vor răspunde, aşa cum nu ne-au răspuns nici la celelalte întrebări. Degeaba  s-au străduit să facă uitat acest nume spunând ulterior că de fapt doar Jandarmeria a numit-o aşa, în timp ce  pentru Poliţie s-a numit Spirala şi că de fapt nici nu îl viza pe Gregorian Bivolaru sau  M.I.S.A..


 


„Actiunea fără precedent declanşată de către parchete pentru descoperirea marilor reţele de traficanţi de droguri, trafic de persoane, evazionişti si „spălători” de bani a avut – cum declara, ieri, generalul Lucian Pahontu, şeful Brigazii de Interventie „Vlad Tepes” a Jandarmeriei – nume de cod Christ” (Ziarul 25.03.2004)


„Cu jandarmii pe urmele lui Christ ! Ampla actiune declansata de Parchet, politie si jandarmerie (cu concursul serviciilor secrete DIPI si SRI), in urma cu cinci zile, impotriva membrilor MISA are numele de cod “Christ”. Adevarata blasfemie, data fiind asocierea numelui lui Iisus Christos cu orgiile adeptilor lui Bivolaru! (Evenimentul Zilei, 25.03.2004).


 


Deşi mai toate ziarele au publicat aproape cu furie această ştire, puţini şi-au pus o întrebare de bun simţ : Ce legătură există între Christos şi o acţiune în forţă a Poliţiei, SRI-ului şi Jandarmeriei menită să demaşte aşa zise ilegalităţi precum  „spălarea banilor, criminalitatea organizată, evaziune fiscală şi drepturile de autor” (conform Ziarul, 25.03.2004)


 


Unul dintre ziarişti pune însă punctul pe I scoţând la iveală legătura: „Fara sa-si dea seama de grobianismul imprudentei, tocmai acum, în postul Pastelui, bleoţii poliţiei&puterii sunt gata să fabrice, din “Christ”-Grig Bivolaru, o legendă” (Evenimentul Zilei  26.03.2004). Acea liniuţă pusă între Christ şi Gregorian Bivolaru este totul pentru cei care au ochi de văzut. Este evident că autorităţile au fost cele care au vrut să creeze o echivalenţă între Gregorian Bivolaru şi Christ, altfel şi-a fi numit altfel operaţiunea.  Această echivalenţă nu a fost creată însă pornind de la activitatea spirituală a domnului profesor, ci ca o încercare de intimidare şi un avertisment că va urma un proces nedrept şi o crucificarea acestei mişcări şi a mentorului ei spiritual. Doar ni s-au pus în cârcă toate păcatele de care chiar acuzatorii se fac vinovaţi.    


 


Episodul 2 Gregorian Bivolaru este declarat de Jurnalul Naţional nici mai mult nici mai puţin decât OMUL NEGRU  al zilei.


 


Lucrurile nu se opresc aici. Jurnalul Naţional are  o bine cunoscută rubrică intitulată Omul Zilei unde apar fotografii ale unor personalităţi. În ceea ce îl priveşte pe Gregorian Bivolaru însă s-a făcut o excepţie şi s-a publicat în numărul din 2 iunie 2004 o poză în negativ, o poză INVERSATĂ. Ce nevoie era să se publice o astfel de fotografie şi nu una obişnuită? Nu cred că trebuie să ai cine ştie ce studii de simbolism că să ştii ce înseamnă inversarea şi cine sunt cei care o utilizează. Mie aplicarea nejustificată a unor astfel de procedee fotografiei cuiva  îmi cam miroase a magie neagră! În plus, în codul de semnale masonice, inversarea înseamnă… comanda de lichidare. Articolul poate fi accesat on-line, dar poza a fost scoasă recent de pe site! Acelaşi lucru s-a petrecut şi cu alte fotografii cu mesaj sau fotografii-document, cum este cazul scrisorii de ameninţare cu moartea primită de dl. Gregorian Bivolaru. Vom căuta să facem o reconstituire şi promitem cititorilor noştri că vom realiza în curând o arhivă cu aceste fotografii-document. Pentru articolul cu „omul negru” adresa este:


http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=5981

Episodul 3 De ce se fac paralele între Gregorian Bivolaru şi Isus Christos în  ipostaza de  Fiul Mort?


 


Se pare că furnizorii de indicaţii preţioase în ceea ce priveşte acţiunile îndreptate împotriva M.I.S.A. nu au încetat să acţioneze, tot din umbră aşa cum le stă în fire. Deşi există o declaraţie a procorurilor conform căreia: „operaţiunea Christ, numele de cod al întregii acţiuni anti-M.I.S.A., nici măcar nu l-ar fi vizat pe Bivolaru: “Noi n-am avut nimic nici cu el, nici cu M.I.S.A. si nici cu cineva anume din mişcarea M.I.S.A.” (Evenimentul Zilei  26.03.2004)” totuşi la mai bine de  9 luni de la evenimente se continuă să se pună un semn de egalitate între Gregorian Bivolaru şi Isus în ipostaza sa după ce a murit pe cruce.


 


Având în vedere ameninţările cu moartea primite în mod repetat de domnul Gregorian Bivolaru (despre una dintre ele relatează chiar Jurnalul Naţional în 02.06) suntem îndreptăţiţi să credem că şi articolul din 27.12 reprezintă un astfel de avertisment mai mult sau mai puţin mascat.  


 


Citiţi aici şi răspunsul nostru integral la articolul calomnios din Jurnalul Naţional, 28 decembrie.


 


30 decembrie 2004

?>

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More