NXIVM (Nexium): Ritualuri și abuzuri îngrozitoare sub masca unui training de «dezvoltare personală»

NXIUM racolează femei bogate pentru a le transforma în sclave ce sunt controlate mental

Sub masca unui „program executiv de succes”, NXIVM (se pronunţă Nexium) recrutează femei bogate şi le introduce într-o societate secretă bizară care spală creierele membrilor utilizând ritualuri şi tehnici ce recurg la inducerea de traume preluate direct din manualul MKULTRA.

Când afli despre adevărurile întunecate din spatele NXIVM (pronunţat Nexium), este dificil de înţeles cum a rămas activă această organizaţie peste două decade. Cu toate că relatări despre metodele îngrozitoare ale cultului au ieşit la suprafaţă acum mai bine de 15 ani, NXIVM a continuat să recruteze femei, absorbind milioane de dolari de la familii bogate, extinzându-se de-a lungul Americii.

Fondată de către „şarmantul şi carismaticul” lider Keith Raniere (care le solicită membrilor să-l numească „Vanguard”) alături de asociata sa Nancy Salzman (denumită „Prefect”), organizaţia vinde seminarii de auto-perfecționare pentru manageri. Însă, în interiorul NXIVM se află o societate secretă numită DOS care transformă femeile în sclave prin inducerea de traume, metode ce amintesc de Controlul Minţii Monarch.

„Foşti membri îl descriu pe Raniere drept un individ ce-şi manipula aderenţii, făcea sex cu ei şi îndemna femeile să urmeze diete aproape de înfometare pentru a obţine fizicul pe care el îl considera atractiv.” – New York Times, „În interiorul unui grup unde femeile sunt ștanțate”

Să aruncăm o privire mai atentă la această bizară „comunitate de surori” ce se bazează în mod evident pe controlul minţii Monarch.

Maeştri ai Controlului Minţii

Keith Raniere şi Nancy Salzman

În 1998, Keith Raniere şi Nancy Salzman au pus bazele Programelor de Succes Executiv (ESP), o companie ce oferea instruire de viaţă, ateliere şi cursuri de dezvoltare personală. Sistemul se baza pe un amalgam de tehnici terapeutice precum hipnoză şi programare neuro-lingvistică (NLP). Atât Raniere cât şi Salzman erau pregătiţi în NLP, o binecunoscută tehnică de modificare a comportamentului. Deloc surprinzător, NLP este o parte importantă a controlului minţii Monarch.

„Programatorii foloseau NLP dinainte să devină cunoscut drept NLP în 1976. (…) Dacă studiază cineva NLP, va afla că lucrări NLP precum cartea Tehnici de bază II de Clifford Wright învaţă oamenii cum să creeze stări disociative ce reprezintă personalităţi alternative, cum să dezvolte diverse stări de conştiinţă şi pseudo personalităţi multiple. Sunt dificil de exprimat toate diversele încrucişări pe care NLP le are cu Programarea Monarch, însă în anumite etape conceptele NLP sunt cu siguranţă de folos manipulatorilor.” – Fritz Springmeier, „Formula pentru a crea un sclav controlat mental”

În doar câţiva ani, ESP a instruit mai bine de 3.700 de persoane, inclusiv indivizi puternici precum Sir Richard Bronson, mogul în afaceri şi miliardar; Sheila Johnson, cofondator al Televiziunii de Divertisment Negru (BET); Antonia C. Novello, chirurg general al SUA; Stephen Cooper, şef executiv la Enron; Ana Cristina Fox, fiică a fostului preşedinte mexican; precum şi Sara și Clare Bronfman, fiicele moştenitorului averii Seagram.

Câţiva ani mai târziu, ESP şi-a schimbat denumirea în NXIVM şi s-a poziţionat în top cu vânzări de milioane de dolari ale sistemului lor ce aşteaptă patentare denumit „Investigare Raţională”. Vânzând cursuri de 5 zile pentru mai mult de 10.000 de dolari, NXIVM se zice că ar furniza „instruire în zone precum etică internă, analiză logică şi abilităţi de rezolvare a problemelor”.

N-a durat mult ca jurnaliştii să scoată la iveală metodele bizare ale NXIVM, asemănătoare celor ale unui cult. În 2003, revista Forbes a publicat un articol intitulat „Cultul Personalităţii”, care descria câteva dintre particularităţile programului:
„Studenţii plătesc până la 10.000 de dolari pentru 5 zile de cursuri şi explorare emoţională intensă în sesiuni zilnice de 13 ore. Îşi dau jos încălţămintea pentru oră, învaţă strângeri de mână obscure şi poartă centuri colorate patentate în zeci de variaţii diferite ce semnifică gradul în organizaţie. Când un student de nivel mai înalt intră în cameră, restul trebuie să se ridice în picioare pentru a demonstra respect. Sunt învăţaţi să se încline unul în faţa celuilalt şi în fața lui «Vanguard». Când acesta îşi face rar apariţia, în stilul lui Elvis, studenţii se îmbulzesc către el. Unii foşti clienţi spun că l-au văzut întâmpinând fiecare femeie cu un sărut pe buze, deşi Raniere neagă acest lucru.” – Forbes, „Cultul Personalităţii”

Toţi studenţii trebuie să semneze acorduri de confidenţialitate şi să făgăduiască faptul că nu vor vorbi niciodată despre ceea ce învaţă. Similar cu majoritatea societăţilor secrete ale elitelor, secretul membrilor este garantat prin materiale „colaterale”.

„Pentru a fi admise, li s-a cerut să ofere celei care le-a recrutat – sau «stăpânei», aşa cum i se mai zicea – fotografii nud sau alte materiale compromiţătoare şi au fost avertizate că astfel de «colaterale» ar putea fi difuzate către public dacă existenţa grupului ar fi destăinuită.” – New York Times, op cit.

Banii clanului Bronfman

Sara şi Clare Bronfman la evenimentul Dalai Lama organizat pentru NXIVM

Sara şi Clare Bronfman sunt fiicele miliardarului Edgar Bronfman Sr. care a fost vice-preşedinte al Seagram (cândva cel mai mare distilator de băuturi alcoolice din lume), preşedinte al Congresului Mondial Evreiesc şi membru proeminent al Grupului Bilderberg. Ele sunt moştenitoarele unui imperiu global care încă este extrem de influent în ziua de astăzi. De la sine înţeles, când au intrat în ierarhia NXIVM, lucrurile au urcat la cu totul alt nivel.

Implicarea surorilor Bronfman în organizaţie n-a fost pe placul tatălui lor (care a catalogat la un moment dat NXIVM drept o „sectă”), însă dezacordul său nu a împiedicat transferul a cantităţi impresionante din averea familiei către Keith Raniere. Bilanţurile arată că Sara şi Clare Bronfman i-au dat lui Raniere peste 150 de milioane de dolari pe parcursul ascensiunii în gradele înalte ale companiei.

În 2009, realizarea de vârf a surorilor a fost să-l convingă pe Dalai Lama să apară la un eveniment în Albany, ceea ce a conferit NXIVM un nou nivel de „credibilitate spirituală”.

Keith RANIERE cu Dalai Lama în 2009

Însă, banii Bronfman nu au fost utilizaţi doar pentru întâlniri prietenoase cu mass-media. O parte consistentă din respectivele sume se crede că a fost folosită pentru multiple scopuri abjecte.

„În ultimele luni, oamenii au început să apară cu poveşti despre NXIVM. Relatări despre detectivi particulari care chipurile obţineau înregistrări bancare şi telefonice despre oponenţii NXIVM; poveşti despre critici ai organizației care erau urmăriţi şi ameninţaţi şi, într-un caz, scos de pe carosabil de către o limuzină neagră; descrieri despre un băiat de trei ani orfan de mamă adus în grup și prezentat drept un nou-născut în circumstanţe misterioase, cât şi despre dedesubturile vizitei lui Dalai Lama în Albany. Dintr-odată întrebări întunecate erau adresate în legătură cu modul de folosire al banilor Bronfman. Într-adevăr, astăzi, în numeroasele procese care le implică pe surorile Bronfman, există acuzaţii serioase ce sunt proferate – nu doar de posibil şantaj şi sperjur dar şi despre alte activităţi «potenţial ilegale», incluzând furt şi «conspirare pentru a falsifica documente».” – Vanity Fair, „Moştenitoarea şi Cultul”

Uimitor, NXIVM este doar faţada unei organizaţii şi mai îngrijorătoare: un cerc interior, un secret ce transforma femeile în sclave.

DOS: Secta Controlului Minţii

În ultimii 20 de ani, mai mulţi ziarişti au expus practicile sadice şi ritualice ale DOS (Dominant asupra Supus). În pofida gravităţii acuzaţiilor aduse DOS, forţele de ordine nu au luat nicio măsură împotriva lor.

Potrivit unor relatări recente, una dintre principalele figuri aflate în spatele DOS este Allison Mack, o fostă actriţă cunoscută în primul rând pentru rolul din serialul „Smallville”.

Mack intervievându-l pe Raniere în „Conversaţiile cu Raniere”

Potrivit lui Frank Parlato, fost purtător de cuvânt al NXIVM, Mack este a doua la şefia DOS. Nu doar că recrutează sclavi, aceasta se pare că a introdus pedepsirea corporală în comunitate. După ce le-a promis că vor dobândi mai multă putere şi le-a ademenit prin folosirea de actriţe faimoase, DOS introduce femeile într-o lume a traumei şi a spălării pe creier inspirată din MKULTRA.

„Detractorii susţin că Raniere conduce un program asemănător unui cult, ce are scopul de a-şi subjuga psihologic subiecţii, separându-i de familiile lor şi instalându-i într-o lume bizară de pretenţii mesianice, limbaj particular şi practici ritualistice.” – Forbes, op cit.

„Mai alarmante sunt poveştile despre căderi aproape psihotice în rândul celor care au trecut prin programul NXIVM, relatări care descriu ceea ce par a fi tehnici clasice de spălare pe creier, în care oamenii erau separaţi de familiile lor şi ruinaţi psihic lent.” – Vanity Fair, op cit.

În DOS, „stăpânilor” li se spune să recruteze „sclavi” în interiorul cercului.

„Supunerea şi obedienţa vor fi folosite pentru atingerea acestor scopuri, au declarat mai multe femei. Comunitatea surorilor cuprinde mai multe cercuri, fiecare conduse de către un «stăpân» care recrutează 6 «sclavi», potrivit spuselor a două femei. În timp, aceştia din urmă vor recruta la rândul lor sclavi proprii.” –New York Times, „În interiorul unui grup secret în care femeile sunt ștanțate”

Noii recruţi sunt apoi aduşi la ritualuri de iniţiere care sunt, de fapt, sesiuni de tortură pentru a provoca disociere. Pe scurt, este vorba despre controlul minţii bazat pe traume.

„În martie, domnişoara Edmondson a sosit pentru o ceremonie de iniţiere la domiciliul domnişoarei Salzman din Clifton Park, New York, un oraş la aproximativ 20 de mile de Albany, unde locuiesc domnul Raniere şi câţiva dintre discipoli. După dezbrăcare, aceasta a fost condusă la o ceremonie cu lumânări, unde şi-a dat jos vălul de pe ochi şi a văzut restul sclavilor domnişoarei Salzman pentru prima oară. Apoi femeile au fost duse într-o casă din apropiere, unde a avut loc marcarea.” – New York Times, op cit.

Da, femeile au fost ştanţate precum bovinele.

Fosta membră Sarah Edmonson arată simbolul ce a fost ştanţat pe trupul ei.

„Sarah Edmonson, una dintre participante, a declarat că i s-a spus că va primi un mic tatuaj ca parte a iniţierii. Însă nu era pregătită pentru ce a urmat. Fiecărei femei i s-a spus să se dezbrace şi să se aşeze pe o masă de masaj, în timp ce alte trei îi imobilizau picioarele şi umerii. Conform uneia dintre ele, «stăpânul» lor, un oficial de vârf al NXIVM pe nume Lauren Salzman, le-a instruit să spună: «Stăpâne, te rog marchează-mă, ar fi o onoare.»

O femeie medic a început să folosească un dispozitiv de cauterizare pentru a arde un simbol pătrat de doi inci sub şoldul fiecărei femei, o procedură ce dura între 20 şi 30 de minute. Timp de ore, ţipete înăbuşite şi miros de ţesut ars au umplut încăperea.

«Am plâns în tot acest interval», îşi aminteşte domnişoara Edmonson. «M-am disociat de trupul meu.» – Ibid

Observaţi că „disocierea de propriul trup” este ţelul suprem al programării Monarch. Alte tehnici de inducere a traumei includeau expunerea femeilor la înregistrări „ultra violente”.

„Dr. Porter, ca parte a unui «experiment», le-a arătat femeilor filme violente în timp ce un aparat pentru undele creierului şi o cameră video înregistrau reacţiile acestora, potrivit a două femei care au luat parte la experiment.

Femeile au declarat că nu fuseseră avertizate că unele dintre clipuri erau violente, incluzând înregistrarea a patru femei ce erau omorâte şi dezmembrate.” – Ibid

Spre deosebire de majoritatea sclavilor MK, cei care au parcurs programarea DOS cedau adesea mental.

„După nopţi nedormite şi ateliere de 17 ore pe zi, o femeie în vârstă de 28 de ani dintr-o familie mexicană proeminentă a spus că începuse să aibă halucinaţii şi a avut o cădere mentală la hotelul ei din apropierea Albany. A mers la spital şi a avut nevoie de tratament psihiatric. Psihiatrul acesteia, Carlos Rueda, a spus că în ultimii trei ani a mai tratat alte două persoane ce urmaseră cursul; una avusese un episod psihotic.” – Forbes, op cit.

Natalie Toni, una dintre fostele iubite ale lui Raniere (sau, mai bine zis, foste sclave), a descris în 2012 trauma pe care a fost forţată să o îndure.

„De-a lungul anilor cu Raniere aceasta era atât de terminată psihic încât, potrivit înregistrărilor instanţei, a renunţat la îngrijirea copilului ei deoarece Raniere a încurajat-o să facă aceasta. (…)

Raniere era cu adevărat briliant, spune ea, însă în felul în care «această sclipire este apropiată de nebunie», amintindu-şi cum el a insistat ca ea să păstreze cadavrul căţeluşului ei în congelatorul din garaj şi să îl privească zilnic pentru a gestiona mai bine moartea.” – Vanity Fair, op cit.

Forţarea sclavilor să-şi neglijeze propriii copii şi să privească animale moarte reprezintă tehnici clasice de controlul minţii prin inducerea unor traume. Iar când Natalie a încercat să-l părăsească pe Raniere, s-a confruntat cu consecinţe cumplite.

„Casa lui Natalie a fost spartă; poliţia a fost trimisă la casa mamei sale; familia ei a fost ameninţată. (…)

În anii aceia, Natalie avea să afle că NXIVM angajase controversatul investigator privat născut în Israel, Juval Aviv, pentru a-i monitoriza casa şi pentru a urmări viaţa ei privată şi activităţile de afaceri. În mai multe rânduri, spune aceasta, a fost vizitată de către agenţi FBI, cel mai recent în februarie.” – Ibid

Cel puţin o femeie nu a scăpat cu viaţă. Circumstanţele legate de dispariţia Kristinei Snyder sunt extrem de tulburătoare.

„În 2003, Kristin Snyder, un consultant de mediu în vârstă de 35 de ani, a dispărut după o sesiune NXIVM în Alaska. Trupul acesteia nu a mai fost niciodată găsit, însă în furgoneta ei, parcată pe malul Golfului Resurrection, se afla un bileţel pe care scria: «Am fost spălată pe creier iar centrul emoţional al creierului meu a fost ucis / dezactivat… Vă rog contactaţi-mi părinţii… dacă mă găsiţi pe mine sau acest bileţel. Îmi pare rău… nu ştiam că sunt deja moartă.»” – Ibid

În vreme ce majoritatea victimelor sunt femei, o altă poveste bizară implică un copil orfan de mamă ce este crescut de NXIVM.

„Se bănuieşte că fundaţiile lui Bronfman au folosit fonduri pentru a plăti îngrijirea lui Gaelen, băieţelul de trei ani ce trăieşte în complexul Halfmoon. Identitatea sa este un mister. Des repetata poveste e că acesta a fost «dat» la vârsta de o săptămână Barbarei Jeske, una dintre discipolele longevive ale lui Raniere, de către bunicul său, după ce mama copilului a murit – la naştere sau într-un accident auto. Se poate să fi fost născut în Michigan – de unde sursele spun că Jeske s-a dus să-l ia pe Gaelen – însă nici aceasta nu se poate corobora. Astăzi Gaelen trăieşte cu Kristin Keeffe, consilierul juridic al Bronfman şi NXIVM. Crescut drept «moştenitorul» lui Raniere şi potrivit teoriilor de creştere a copilului ale lui Raniere, i se administrează o dietă cu crudităţi, este ţinut departe de alţi copii, şi îngrijit de către cinci doici ce îi vorbesc fiecare într-o limbă diferită – incluzând rusă, spaniolă, hindusă şi chineză. Foşti membri NXIVM au fost atât de îngrijoraţi în privinţa copilului că au sunat la Serviciul de Protecţie a Copilului, însă fără folos.” – Ibid

Poate fi şi Gaelen, de asemenea, un sclav MK?

În concluzie

NXIVM recrutează şi spală pe creier oameni de două decenii, expunându-şi subiecţii la un abuz îngrozitor pentru a-i termina psihic. Folosind carisma naturală a lui Keith Raniere, cunoştinţele NLP ale lui Nancy Salzman şi banii de elită aparţinând Sara şi Clare Bronfman, organizaţia a devenit un cult extrem de puternic, aparent funcţionând deasupra legii.

După ani de dezvăluiri total ignorate de către presă şi forţele de ordine, relatări recente par să fi distrus în final acoperirea organizaţiei drept organizaţie de marketing multi-nivel. Cu toate acestea, numeroase mistere rămân nerezolvate şi ne putem întreba dacă acesta nu este doar vârful unui iceberg foarte întunecat.

Aceste dezvăluiri demonstrează că organizaţii elitiste pot şi chiar folosesc tehnici ritualistice de control al minţii pentru a crea sclavi controlaţi mental şi că, mai mult de atât, aceste tehnici funcţionează. Aceste istorii sunt despre femei reale şi experienţa lor reală cu o organizaţie reală şi activă. Aceasta nu reprezintă o teorie a conspiraţiei. Este un fapt.

În luna martie, Raniere a fost arestat și acuzat de trafic sexual.

Citiți și:

Psiho-frauda NLP a fost inventată de un sociopat violent dependent de droguri

Zece metode subversive, secrete prin care fiinţele umane de pe această planetă sunt cel mai adesea manipulate fără să-şi dea seama…

Programarea Mentală – «Asul din mânecă» al organizaţiei criminale a «Iluminaţilor» (2)

yogaesoteric

20 iulie 2018 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More