O altă fetiţă cu chibrituri

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Următoarea povestire are un caracter tipic asemănându-se foarte mult cu tradiţionalele poveşti despre fantome. Este necesar totuşi să scoatem la iveală această povestire inedită scrisă de doctorul Mitchell şi reluată apoi în multe alte lucrări.

Naturalistul George K. Cherrie, explorator, prieten cu Theodore Roosvelt, a publicat incidentul în cartea sa Drumuri întunecate – Aventurile unui naturalist.

O zăpadă abundentă s-a aşezat pe străzile Philadelphiei. Era începutul lunii decembrie şi, în vreme ce noaptea înghiţea lumina palidă a zilei, vântul începuse să se năpustească cu forţa unui viscol.

Doctorul S. Weir Mitchell, cel mai celebru neurolog american din ultimul sfert al veacului trecut, s-a retras acasă devreme. După o zi lungă de lucru cu pacienţii săi, şi-a făcut un ceai cald, iar patul îl atrăgea în mod irezistibil. Somnul tocmai îi cuprinsese ultimul crâmpei de conştienţă, când clopoţelul de la uşă a sunat violent. Luptând să revină pe deplin la starea de veghe, doctorul Mitchell s-a ridicat şi a răspuns la uşă.

În faţa sa, stând în zăpada viscolită, se afla o fetiţă îmbrăcată într-o rochie subţire, ieftină. În jurul umerilor avea un şal zdrenţuit.
„Mama mea este foarte bolnavă”, spuse ea cu voce tremurândă de frig. „Nu veniţi, vă rog?”
Doctorul Mitchell i-a explicat că tocmai se culcase. I-a sugerat că mai sunt şi alţi doctori buni prin apropiere. A întrebat-o dacă familia ei nu are un doctor obişnuit. Singurul răspuns al fetei a fost: „Nu veniţi dumneavoastră, vă rog?”

Adânc în mintea doctorului Mitchell, amintirea jurământului lui Hipocrate se trezi neliniştită.
O rugă pe fată să intre, iar el s-a dus să se îmbrace. Fata nu a mai spus nimic, iar când doctorul şi-a îmbrăcat paltonul i-a spus să o urmeze. Au mers prin zăpada viscolită până când au intrat într-o casă.

Acolo doctorul a găsit o femeie grav bolnavă de pneumonie. Femeia fusese pe vremuri o servitoare a doctorului. În mod ciudat, fata nu l-a urmat pe doctor în camera bolnavei. Timp de câteva minute doctorul a fost ocupat cu examinarea femeii. Când a terminat a complimentat-o pentru inteligenţa şi perseverenţa fiicei sale.
Femeia a rămas uluită. „Dar fata mea a murit acum o lună. I-am păstrat hainele în dulăpiorul acela.”
Deschizând dulapul, doctorul Mitchell a găsit hainele şi şalul pe care fata le purtase când venise la el. Dar hainele erau calde. Era imposibil să fi fost afară în noaptea înzăpezită.

Aceasta este povestea doctorului Mitchell, preşedinte al Asociaţiei Doctorilor Americani, deţinător de grade universitare la 12 universităţi.


Fragment preluat din Cartea Misterelor – O antologie a faptelor stranii, de profesor yoga Gregorian Bivolaru, publicată de Editura Shambala, tipărită de Ganesha Publishing House


Citiţi şi:

O mamă s-a materializat din lumea de dincolo pentru a-şi ajuta fiul
O vizită neobişnuită
 

yogaesoteric
3 decembrie 2014

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More