O altă invenţie a lui Tesla ascunsă omenirii: aparatul fotografic pentru gânduri

 

Înainte de moartea sa, presa a susţinut că Nikola Tesla lucra la un proiect numit ,,Raza Mortală”. Aceasta putea distruge orice ţintă militară de la sute de kilometri depărtare. Iată câteva dintre invenţiile lui Tesla care nu au fost niciodată construite.

Maşinăria pentru cutremure

În 1893, Tesla a brevetat un oscilator mecanic alimentat cu abur care ar fi provocat vibraţii cu o viteză uimitoare pentru a genera electricitate, informează History. La câţiva ani după obţinerea brevetului pentru invenţie, Tesla a declarat că prin pornirea maşinăriei în laboratorul său din New York a provocat vibrații ale pământului. În timpul testului, a continuat să mărească puterea maşinăriei până a auzit mai multe crăpături. ,,Din senin,” spune el, ,,întreaga maşinărie a început să provoace mişcări puternice ale pământului. Atunci am luat un ciocan şi am distrus maşinăria. Altfel clădirea s-ar fi prăbuşit la scurt timp.” Poliţia şi ambulanţa au ajuns imediat în zonă, însă Tesla le-a spus asistenţilor să anunţe poliţiştii că a fost vorba doar despre un cutremur.

Aparatul fotografic pentru gânduri

Tesla considera că poate fotografia gândurile și a făcut o serie de experimente în această direcție în anul 1893. După câteva zeci de ani, Tesla a declarat pentru presă: ,,Eram convins că o imagine definită formată în gând poate, cu ajutorul reflexiei, să producă o imagine pe retină, care ar fi putut fi preluată de un anumit tip de aparat”. Tesla era convins că imaginea reflectată pe o retină artificială ar putea fi fotografiată şi proiectată pe un ecran. ,,Dacă acest fapt ar putea fi realizat, obiectul pe care o persoană şi-l imaginează ar putea fi reflectat pe un ecran în timp ce imaginea respectivului obiect se formează în gând”.

Energia Wireless

 

În 1901, Tesla a procurat suma de 150.000 de dolari de la bacherul J.P. Morgan pentru a construi un turn sub formă de ciupercă de 56 de metri înălţime. Cu ajutorul turnului ar fi fost posibilă trimiterea mesajelor, a apelurilor telefonice şi a imaginilor de-a lungul Oceanului Atlantic. La începutul lucrărilor pentru structura denumită Turnul Wardenclyffe, Tesla a susţinut că doreşte să alimenteze cu electricitate oraşul New York prin intermediul aerului. Însă Morgan nu a dorit să mai finanţeze şi alte idei ale inventatorului. Tesla a abandonat proiectul în 1906 înainte de a deveni operaţional, Turnul Wardenclyffe fiind distrus în 1917.

Crearea artificială a mareelor

Inginerul considera că puterea ştiinţei ar putea fi utilizată pentru prevenirea războaielor. În 1907, New York World anunţa o nouă invenţie militară realizată de Tesla prin intermediul căreia explozibili puternici amplasaţi în mare ar putea fi detonaţi de la distanţă pentru a distruge navele inamice. Ziarul afirma că mareele ar face imposibilă navigarea oricărui vas.

Avioanele supersonice alimentate cu energie electrică

 

Din copilărie, Tesla a fost fascinat de zbor. Combinând cunoştinţele pe care le avea privind electricitatea şi ingineria mecanică, a început să proiecteze noi tipuri de maşinării aviatice, după eşecul din proiectul Turnului Wardenclyffe. În cadrul unui articol din iulie 1919, Tesla discuta despre dezvoltarea unei aeronave supersonice care ar zbura la o distanţă de aproximativ 13 kilometri deasupra pământului la o viteză care le-ar fi permis pasagerilor să călătorească din New York City în Londra în doar trei ore. De asemenea, Tesla dorea ca aeronava să fie alimentată de energie electrică transmisă wireless de la centralele electrice aflate la sol.

,,Raza Mortală”

De-a lungul vieţii sale, mintea sclipitoare a lui Tesla nu a încetat să aibă noi viziuni. La aniversarea celor 78 de ani, savantul declara pentru New York Times că va realiza una dintre cele mai importante invenţii, una care ,,va provoca moartea instantanee a inamicilor”. Arma teribilă ar fi accelerat particulele de mercur la o viteză de 48 de ori mai mare decât cea a sunetului în interiorul unui vid, prin aer fiind transmisă o rază cu velocitate înaltă care ,,ar putea distruge o flotă de 10.000 de aeronave inamice aflate pe o rază de peste 400 de kilometriˮ. Tesla a propus ideea sa numeroaselor guverne, inclusiv celui al Statelor Unite ale Americii, dar singura ţară care a fost interesată de invenţie a fost Uniunea Sovietică, care a realizat un test parţial în 1939.

Citiţi şi:

Nikola Tesla – genialul inventator al tehnologiilor mileniului II

Eminescu și Nicolae Teslea – Coincidențe semnificative, stranii între destinele celor două genii românești și alte aspecte inedite


 

yogaesoteric
21 mai 2019

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More