O companie care vinde apă cu fluoruri pentru bebeluşi, criticată de oamenii de ştiinţă

de Mihai Vasilescu

Mulţi părinţi preferă să utilizeze apa îmbuteliată pentru copiii lor, considerând că aceasta este mai sănătoasă. Una din cele mai mari companii de apă îmbuteliată pentru copii, Nursery Water, îi induce în eroare pe părinţi, publicând false studii medicale în materialele sale publicitare, care ridică în slăvi aşa-zisele beneficii ale fluorurării apei pentru bebeluşi.

Astfel de practici încalcă prevederile Comisiei Federale a Comerţului (Federal Trade Commission, FTC) şi ale Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (Food & Drug Administration, FDA).

Oamenii de ştiinţă care alcătuiesc Grupul de lucru pentru mediu (Environmental Working Group, EWG) au adresat o scrisoare oficialilor FDA şi FTC prin care condamnă şi califică drept minciuni afirmaţiile publicitare ale Nursery Water. Acestea se bat cap în cap cu concluziile Academiei Americane de Pediatrie – „nu este necesară administrarea de fluoruri bebeluşilor, în primele şase luni de viaţă” – şi cu poziţia oficială a FDA – „afirmaţiile privind efectele pozitive ale fluorurii asupra sănătăţii nu pot fi utilizate în cazul produselor de apă îmbuteliată, mai ales pentru cele destinate copiilor.”      

La rândul lor reprezentanţii industriei farmaceutice, care obţine profituri uriaşe din comercializarea fluorurii pentru apa potabilă, au protestat, arătând că li se încalcă „dreptul la liberă exprimare”. Acesta a fost singurul lor comentariu, ei nu s-au exprimat în niciun fel cu privire la faptul că fluorurarea apei şi a altor produse are efecte negative asupra sănătăţii.  

Citiţi şi :

75% din populaţia SUA trebuie să consume apă fluorizată până în 2010 
Fluorul din pasta de dinţi şi din apă, un pericol pentru sănătate

yogaesoteric
2 martie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More