O femeie de 87 de ani din Germania a fost arestată și închisă pentru postări și comentarii pe Facebook

Autoritățile din Germania au prins o femeie în vârstă de 87 de ani care se ascunsese cu lunile după ce fusese condamnată la închisoare pentru postări provocatoare pe rețelele de comunicare virtuală împotriva migranților și a solicitanților de azil, scrie rmx.news.

Pensionara a fost reținută la începutul lunii octombrie de ofițerii de poliție în Rothenburg și transferată la o unitate corecțională, pentru a-și ispăși pedeapsa inițială de 8 luni. Octogenarei îi fusese aplicată sentința anul trecut, de către un tribunal din Verden, pentru două postări pe rețeaua de comunicare virtuală a cărei denumire începe cu f, în care incita la violență împotriva noilor sosiți în țară, condamnare ce avea să fie însă suspendată la apel de către tribunalul din Rothenburg, după cum notează Remix News.

Femeia în vârstă, al cărei nume nu este citat, urma să se înfățișeze la tribunal dar n-a mai fost de găsit, pierzându-și urma cu lunile, nu însă și la nesfârșit, fiind arestată în propria locuință, fără a opune rezistență.

Un purtător de cuvânt al forțelor de ordine n-a divulgat unde a rezidat bătrâna în timpul în care n-a fost acasă, comunicatul autorităților caracterizând-o ca fiind o „Reichsburger”, membră a unui grup extremist de dreapta și recidivistă. Mișcarea Reichsburgerbewegung apreciază că Germania nu este un stat independent și că este o creație generată de forțele aliate în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

Simpatizanții mișcării solicită înscăunarea ca lider național a lui Heinrich al XIII-lea, un descendent al regalității germane acuzat că vehiculează teorii ale conspirației anti-semite și arestat în decembrie 2022 de Poliția Federală sub suspiciunea de a conduce o tentativă de lovitură de stat în Germania.

Citiți și:
În Germania are loc o dramatică înlocuire a populației
Fiecare a douăsprezecea persoană din Germania are o viziune de extremă dreapta. 53% sunt în favoarea unei reveniri la soluția națională

 

yogaesoteric
19 noiembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More