O frumusețe unică în lume, descoperită recent în România, este ferită de ochii curioși ai lumii, nimeni neavând voie să pună măcar piciorul acolo

Guvernul României a interzis popularea insulei Sacalin, un petic de uscat lung de 21.000 de hectare situat în Marea Neagră, pentru a evita poluarea unui tărâm ce pare parcă desprins din altă lume.

Insula Sacalin este de dimensiunile Capitalei României, dar eclipsează lumea științifică prin varietatea de păsări care poposesc aici. 229 de specii rare care sălășluiesc în mijlocul unei faune nemaiîntâlnite nicăieri în lume. Sute de specii de plante rare.

Bucata de pământ s-a format acum 150 de ani. Deși inițial au fost două insulițe, Sacalinu Mare și Sacalinu Mic, cu timpul acestea s-au unit formând ceea ce astăzi este un teritoriu unic, cu suprafața de 210 kilometri pătrați, potrivit datelor furnizate de Rezervația Deltei Dunării. Insula este situată în Marea Neagră, aproape de coasta românească, în dreptul brațului Sfântu Gheorghe.

Pe această insulă se găsesc colonii rare de chire de mare și pelicani creți, specii care își petrec tot anul în această zonă. În apele din apropiere se regăsesc sturioni și plante rare, precum varza de mare sau canarul bălții.


Citiţi şi:

Râul cel subacvatic de pe fundul Mării Negre, cu copaci, frunze şi cascade

Piramida holografică şi Calea Cerului din Ceahlău – minuni ale naturii sau urme ale civilizaţiei dacice?

 

yogaesoteric
16 noiembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More