O genială invenţie românească ar putea transforma lumea! Maşina care poate merge 5.000 de kilometri cu numai trei litri de apă!

Un inginer băcăuan, inventator al motorului care funcţionează pe bază de hidrogen, aşteaptă să înceapă producţia de serie a acestuia. Inventatorul conduce deja un automobil care consumă 3 litri de apă în două luni.

Gheorghe Bordeianu (50 ani) este inginer TCM şi a lucrat 20 de ani în fabrica de avioane din Bacău. A pierdut deja numărul invenţiilor brevetate pentru că nu are bani să plătească taxa de întreţinere la OSIM pentru fiecare dintre ele. Crede că sunt peste 100, majoritatea în domeniul maşinilor unelte şi a motoarelor.

Cea mai dragă dintre descoperiri îi este generatorul de ioni care separă hidrogenul de oxigen, un dispozitiv care, ataşat motoarelor clasice, înlocuieşte alimentarea cu benzina sau motorină. Ambiţia inginerului băcăuan este acum să-şi construiască propria fabrica de producere a dispozitivului revoluţionar.

„Brevetul l-am obţinut în 1985, iar invenţia este acum în curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz-Austria. Omologarea are trei etape, iar eu mă aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obţin vreau să înfiinţez în Bacău o fabrică de producţie în serie a dispozitivului”, a explicat Gheorghe Bordeianu.

Inginerul băcăuan este convins de faptul că nu va găsi o persoană dispusă să investească în construcţia acestei fabrici, dar ca o va face pe cont propriu.

Maşina ecologică

Invenţia lui Gheorghe Bordeianu nu a rămas doar pe hârtie. Băcăuanul şi-a pus în practică invenţia şi merge de ani de zile numai cu maşini pe care le alimentează doar cu apă sau, la nevoie, chiar cu suc şi urină.

„Orice lichid care conţine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul funcţionează cu oţet şi cola, chiar şi cu urină. Este ecologic pentru că arde hidrogenul şi eliberează în aer oxigenul”, a mai spus inventatorul. Gheorghe Bordeianu şi-a testat maşina la RAR, iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.
Cu trei litri de lichid merge două luni

Maşina lui Gheorghe Bordeianu, un Cielo cumpărat la mâna a doua din Spania, nu rămâne în pană de combustibil decât o dată la 60 de zile. „Orice lichid s-ar pune în motor, cu trei litri se poate merge şi 5.000 de kilometri. Maşina pe care am montat dispozitivul consuma înainte 10 litri de benzină la suta de kilometri”, a mai explicat Bordeianu.


Citiți și:

O provocare tehnico-științifică: motorul cu apă

Quant e-Sportlimousine – bolidul care folosește drept combustibil apa sărată de mare!

Uimitori români contemporani, înzestrați cu o excepțională creativitate, inventivitate și sclipiri de geniu

 

yogaesoteric
2 decembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More