O imagine deosebit de clară a Lunii


Fotograful Andrew McCarthy a depus un efort uriaş de muncă pentru a obţine o imagine uluitor de clară a Lunii, probabil cea mai clară imagine a acestui corp ceresc.

Andrew a urmărit mult timp Luna printr-un telescop în curtea casei sale. În aprilie, el a publicat una dintre cele mai bune fotografii ale sale, intitulată „All Terminator” („Întregul Terminator”).

A lucrat la această imagine (pe care o prezentăm mai jos) 2 săptămâni în care a unit mii de fotografii cu Luna în creștere într-o singură imagine:

Dintre toate fotografiile Lunii în creștere, Andrew a luat cele mai contrastante secțiuni chiar lângă terminatorul lunar (terminatorul este o linie care separă partea luminată a Lunii de cea întunecată), le-a aliniat și le-a combinat. După cum mărturiseşte, a fost o muncă obositoare şi laborioasă. Fiecare imagine a fost necesar să fie comparată cu o sferă tridimensională și aliniată.

„Această imagine este compusă din 20.000 de fotografii”, a spus Andrew.

El a editat fotografia, a prelucrat-o cu algoritmi de inteligență artificială pentru a spori claritatea și a înlătura zgomotele.

Citiţi şi:
19 fotografii care te vor face să privești viața dintr-o altă perspectivă
O fotografie uluitoare a fost publicată de NASA în luna octombrie: Un OZN de mărimea Pământului apare la suprafața Soarelui!
Bază extraterestră pe Lună, fotografiată în detaliu și alte dovezi clare ale unor OZN-uri prezentate de NASA

yogaesoteric
28 iulie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More