O nouă tentativă murdară de a prejudicia imaginea lui Gregorian Bivolaru
Pe fondul condamnării recente la închisoare a fostului deputat PSD Gabriel Bivolaru, este de remarcat că unele publicații au căutat să deturneze în mod grosolan atenția opiniei publice către Gregorian Bivolaru. Au fost difuzate în acest scop articole cu titluri în care se menționa doar numele lui Gregorian Bivolaru legat de o gravă infracțiune. Această tehnică insidioasă de asociere creează, bineînțeles, un prejudiciu de imagine lui Gregorian Bivolaru, fiind mai mult decât evident că exact acesta a fost efectul pe care respectivele publicații l-au scontat.
Astfel, condamnarea lui Gabriel Bivolaru a fost anunțată de ziarul Libertatea prin titlul „Fratele lui Gregorian Bivolaru a fost condamnat la 11 ani de închisoare”. Aceeași știre a fost difuzată de ziarul Cancan prin titlul „Fratele vitreg al liderului MISA, 11 ani de închisoare”.
Cu titlu informativ, menționăm că Gabriel Bivolaru a fost condamnat săptămâna trecută de către Tribunalul Constanța la 11 ani de închisoare cu executare deoarece alături de 10 complici a format o rețea care se ocupa cu sustragerea de petrol din conductele statului folosind instalaţii artizanale de perforare. Pentru transport erau folosite cisterne de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau recipiente ascunse în dube de tip autoutilitar. Prejudiciul adus statului este, conform procurorilor, de 1,1 milioane de lei.
În comparație cu o altă ispravă a sa mai veche, acest furt este însă o „floare la ureche”. În anul 2004 Gabriel Bivolaru a devalizat Banca Română de Dezvoltare cu aproape 50 de milioane de euro, faptă pentru care a fost de asemenea condamnat la închisoare. Condamnarea a fost însă deosebit de blândă, de doar cinci ani, din care a executat numai doi ani și jumătate, fiind „eliberat pentru bună purtare”. Fostul deputat PSD a rămas atunci și cu cea mai mare parte a banilor furați, întrucât statul român a reușit să recupereze mai puțin de 10% din suma fraudată.
Merită să observăm că și la condamnarea din 2004 a lui Gabriel Bivolaru a fost folosită asocierea și chiar aparenta confuzie a numelui său cu cel al lui Gregorian Bivolaru. Mai mult, gravitatea furtului săvârșit de Gabriel Bivolaru a fost atunci mușamalizată prin faptul că opinia publică a fost realmente bombardată de știri referitoare la „cazul MISA”, caz în care, reamintim, nenumăratele acuzații extrem de dure, aduse atunci cu vehemență pe toate canalele media, s-au dovedit - prin verdictul de anul acesta al Tribunalului Cluj – a fi complet nefondate.
yogaesoteric
22 decembrie 2015