O profeție referitoare la Damasc, veche de 2500 de ani! Este deja scris în Vechiul Testament…

…ce urmează să se petreacă
în Siria
în vremurile pe care le trăim

„Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine.” Acesta este un pasaj profetic din Cartea lui Isaia, capitolul 17. Mai multe bloguri fundamentaliste creştine susţin că textul biblic este pe cale să se împlinească, scrie Time. „Sfârşitul este aproape”, titrează unul dintre bloguri.

Conflictul din Siria a revenit în actualitate, după ce Statele Unite şi aliaţii săi au în vedere o posibilă intervenţie militară, în urma atacului cu arme chimice, care a dus la numeroase victime în rândul populaţiei.

Distrugerea oraşului Damasc, capitala Siriei, ar fi fost însă prezisă de acum 2.500 de ani, cred unii creştini.

Chiar dacă unii creştini cred în adevărul acestei profeţii din Cartea lui Isaia şi aşteaptă împlinirea ei, cei mai mulţi teologi spun că textul nu trebuie interpretat literal. „Nu putem interpreta aşa Biblia, ar fi absurd. Este un text antic şi vorbeşte despre evenimente din trecut. Nu putem compara acum Statele Unite cu anticul Babilon. Nu putem face astfel de conexiuni”, spune profesorul Walter Brueggmann, de la Seminarul Teologic Columbia.

Capitolul 17 din Isaia nu este singurul în care Siria este menționată în Biblie. Iisus însuși nu a călătorit, probabil, niciodată în teritoriul pe care astăzi se află Siria modernă, dar apostolul Pavel, al doilea cel mai faimos lider creștin, a fost convertit la creștinism în afara Damascului.

Pe de altă parte, biserica din Antiohia, Siria (un oraş aflat la aproximativ 96 de kilometri de Alep), a devenit un refugiu pentru primii creştini care au fugit de persecuţie din Ierusalim, după ce Ştefan, primul martir al creştinismului, a fost omorât cu pietre.

Regiunea siriană a dat naştere primilor teologi ai creştinismului, precum Sf. Ignatie, episcop al Antiohiei, Ioan Gură de Aur, contemporan cu Augustin şi Ioan din Damasc.

Cartea lui Isaia, Capitolul 17

Proorocie pentru Damasc

1. Proorocie pentru Damasc: „Iată, Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine.

2. Cetăţile Aroerului sunt pustiite pentru vecie; ele sunt bune de păscut turmele, care se culcă acolo şi nimeni nu le goneşte.

3. Nici cetate întărită pentru Efraim şi nici împărăţie la Damasc. Tot aşa va fi cu rămăşiţa Siriei şi cu mărirea ei, precum a fost cu fiii lui Israel, zice Domnul Savaot.

4. Şi va fi în ziua aceea că mărirea lui Iacob se va împuţina şi acest trup gras se va usca.

5. Va fi atunci ca pe urma secerătorului ce secera holda, când mâna lui adună spice şi cum e când oamenii adună spice în valea Refaim;

6. Vor rămâne pe urmă câteva roade, ca la scuturatul măslinului, două-trei măsline pe vârf, patru-cinci pe ramuri”, zice Domnul Dumnezeul lui Israel.

7. În ziua aceea, omul îşi va întoarce privirea către Ziditorul său şi ochii lui către Sfântul lui Israel se vor întoarce.

8. Şi nu va mai privi către jertfelnice, lucrurile mâinilor lui, şi nu se va mai uita la făptuirile degetelor lui, la astartele şi statuile ridicate soarelui.

9. În vremea aceea, cetăţile sale întărite vor fi părăsite ca ale amoreilor şi heveilor, lăsate înaintea fiilor lui Israel şi vor rămâne pustii.

10. Căci tu ai uitat pe Dumnezeul izbăvirii tale şi de Stânca scăpării tale nu ţi-ai adus aminte. Iată pentru ce tu întemeiezi grădini lui Adonis şi acolo sădeşti vie pentru un dumnezeu străin.

11. În ziua când o sădeşti, tu vezi că se ridică şi a doua zi are flori; dar de culesul roadelor nu te bucuri în ziua nenorocirii şi durerea este fără leac.

12. Ah! Această zarvă de popoare este ca vuietul de ape multe, acest zgomot de neamuri este ca zgomotul de ape mari;

13. El le ameninţă şi ele fug departe, gonite ca pleava pe care vânturătorii o vântură în vânt şi ca vârtejul de pulbere în vreme de furtună.

14. În vremea serii, atunci e ceasul spaimei, iar mai înainte de a se face ziuă, ei nu mai sunt. Iată partea, partea jefuitorilor noştri şi soarta celor ce ne-au prădat pe noi.
 
 

Citiți și:

Faimoasa clarvăzătoare Baba Vanga: Profeții uluitoare despre izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial


Profeția Sfântului Paisie Aghioritul din anii 1991-1992: Din Siria va începe al Treilea Război MondialProfeţii până acum necunoscute ale părintelui Arsenie Boca despre România
yogaesoteric

20 mai 2017

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More