O uscătură din cadrul aşezămintelor yoghine a fost îndepărtată

Chiar şi după ce a primit mai multe semne cutremurătoare de la Dumnezeu, Alin Alexandru Cojocaru a ales să părăsească aşezământul spiritual în care locuia pentru a se deda la o expediţie extrem de periculoasă, hai-hui de niciunde către nicăieri

 

Motto: De la omul bun niciodată nu vezi rele.
Un cer senin nu se teme de fulgere.
De la un pom strâmb nu poţi avea decât o umbră strâmbă.
-  proverbe populare

 
de Crina Calek

Atunci când cineva se înscrie la cursul de yoga sau vine într-un aşezământ spiritual se porneşte de la prezumţia că este o persoană onestă, cinstită şi cu intenţii bune. De-a lungul anilor au existat foarte multe exemple ale unor fiinţe care prin eforturi perseverente şi practică spirituală constantă au reuşit să se transforme profund şi definitiv. Însă nu toţi cursanţii acestei şcoli reuşesc să fructifice şansele extraordinare care li se oferă, ba chiar răspund cu rău la bine, asemenea câinelui care muşcă mâna celui care l-a hrănit. Cazul pe care îl vom prezenta în acest articol se înscrie, din păcate, în această ultimă categorie.

Alin Alexandru Cojocaru a locuit mai mulţi ani într-unul dintre aşezămintele spirituale yoghine. În vara anului 2013, sub aşa-zisa „protecţie” a anonimatului, acesta a apărut într-o emisiune TV, la postul Antena 1, unde a dat declaraţii false şi calomnioase despre MISA, afirmând că cei care locuiesc în aşezămintele yoghine sunt exploataţi, batjocoriţi şi înfometaţi. Printre alte neadevăruri, el a afirmat în mod mincinos că ar fi fost recent în vizită la profesorul de yoga Gregorian Bivolaru. După această emisiune, Alexandru Cojocaru a continuat să profite cu nesimţire de condiţiile pe care tocmai le criticase. El s-a bucurat în continuare de toate beneficiile aşezământului, deşi era un „veşnic nemulţumit”, acuzând fără încetare cursul de yoga, conducerea şcolii şi pe Gregorian Bivolaru. Cu toate că se afla în această stare jalnică, Dumnezeu i-a oferit totuşi mai multe şanse şi semne cutremurătoare, pe care, însă, aşa cum veţi vedea în acest articol, a ales să le ignore. 
 
Declaraţiile calominoase date la TV de Alexandru Cojocaru au stârnit un val de replici din partea colegilor săi de curs şi a celor care locuiesc în aşezăminte, care au fost revoltaţi de prezentarea tendenţioasă şi mincinoasă a aspectelor care îi privesc direct. Site-ul yogaesoteric a publicat o serie de puncte de vedere pe acest subiect. Pentru a îl repera în mod cert pe autorul acelor declaraţii mincinoase date sub aşa-zisa protecţie a anonimatului, persoanele care locuiesc în acel aşezământ au organizat o acţiune spirituală specială, în urma căreia a fost demascat în mod indubital Alexandru Cojocaru ca fiind cel care a participat la acea acţiune (cum au procedat ei pentru a-l demasca veţi putea afla din acest articol). În cazul lui, coordonatorii aşezământului au dat dovadă de multă omenie şi chiar şi după ce el a fost demascat, i-au permis să locuiască în continuare acolo.

În loc să înţeleagă bunăvoinţa de care s-a dat dovadă în cazul lui şi să se cutremure realizând prin comparaţie propria mârşăvie, Alin Alexandru Cojocaru  a continuat să beneficieze de toate avantajele oferite, continuând însă să fie un etern cârcotaş nemulţumit. În plus, în acea perioadă, el s-a dedat la noi pungăşii şi hoţii. În cadrul activităţii pe care o desfăşura în aşezământul spiritual, la finalul anului 2013 a dispărut în condiţii dubioase suma de 1000 ron, de care el era responsabil.

În cele din urmă, Alin Alexandru Cojocaru  a încetat să mai frecventeze cursul de yoga, s-a apucat de alpinism şi a anunţat cu surle şi trâmbiţe ca va pleca într-o expediţie montană deosebit de periculoasă, pentru o durată de 100 de zile. Având în vedere caracterul de care a dat dovadă, nu este deloc hazardat să bănuim că dacă ar fi păţit ceva, ar fi fost capabil să spună apoi că MISA l-a trimis în acea expediţie şi că şcoala de yoga ar fi fost de vină.

Înainte de a anunţa că pleacă în acea expediţie extremă prin munţi, Alexandru Cojocaru i-a trimis profesorului de yoga Gregorian Bivolaru o notificare. Din această notificare rezultă că el în realitate nu căuta vreun sfat pentru o astfel de iniţiativă extrem de riscantă, ci în conformitate cu metoda clasică a pumnului în gură, anunţa că oricum va părăsi aşezământul şi că se va deda la o acţiune extrem de riscantă, care îl putea costa viaţa. Din moment ce această acţiune ar fi putut fi interpretată ulterior ca fiind sugerată de instructorul său de yoga, conducerea MISA a decis tocmai de aceea suspendarea lui definitivă de la cursurile acestei şcoli.

Vă oferim aici unele fragmente din notificarea trimisă de Alexandru Cojocaru în primăvara anului 2013 profesorului de yoga Gregorian Bivolaru: „Îţi scriu acest bilet pentru a te înştiinţa cu privire la decizia mea de a face expediţia, implicit de a părăsi aşezământul spiritual pentru o perioadă de timp. În momentul de faţă fac pregătiri intense fizice şi materiale. Ea constituie pentru mine atât un prilej de autodepăşire, cât şi o ocazie binevenită de a-mi depăşi starea de saturaţie spirituală în care mă aflu. Sper că departe de oameni, în singurătatea muntelui, voi redescoperi, în contactul cu natura, prospeţimea stării de intimitate cu Dumnezeu.
Sper să mă întorc cu bine din această veritabilă călătorie iniţiatică (sunt multe pericole – animale sălbatice, prăpăstii, boli, hipotermie, ceaţă, furtuni etc) gata să reiau practica spirituală cu aspiraţie reînnoită. Dacă există posibilitatea, am rugămintea să mă ajuţi, întrucât mai am nevoie de echipament montan şi fonduri necesare pentru expediţie.”
 
Este evident pentru oricine are un minimă inteligenţă care este adevăratul motiv pentru care Alexandru Cojocaru a scris această scrisoare: ca să ceară bani. Tupeul de care a dat dovadă este uimitor! După ce l-a acuzat pe domnul Gregorian Bivolaru şi a minţit cu neruşinare despre el în cadrul acelei emisiuni TV, a mai avut după aceea nesimţirea crasă să îi ceară şi bani!!

Netrebnicia de care acest om a dat dovadă nu se opreşte însă aici. Alex Cojocaru şi-a luat lucrurile pe ascuns şi a plecat fără să anunţe pe nimeni, deşi s-a bucurat mai mulţi ani de ospitalitatea aşezământului spiritual. Mai mult, el a plecat cu o sumă de 1000 ron care nu-i aparţineau (pe care practic i-a furat). El chiar a continuat ulterior cu furturile, anunţând pe Internet că are nevoie de sponsorizări şi că pentru eventualii bani pe care îi va primi, va aduce în schimb unele suveniruri din acea expediţie mult trâmbiţată. Este destul de clar însă că expediţia nici nu a mai avut loc, ceea ce înseamnă că banii primiţi nu i-a mai returnat şi în schimbul lor nu a oferit nimic din ceea ce promisese. Dovada că acea aşa-zisă expediţie a fost o nouă păcăleală se află chiar pe blogul lui Cojocaru: ultima postare a fost făcută pe 30 martie 2014, când a anunţat că mai sunt 30 de zile până la plecarea în expediţie, după care … nu a mai apărut nimic.

Pentru a trage singuri concluziile legate de caracterul lui Alin Alexandru Cojocaru, detaliez în cele ce urmează situaţia legată de demascarea sa ca fiind cel care a dat respectivele declaraţii mincinoase în emisiunea de la Antena 1. Persoana care dăduse declaraţiile fusese filmată foarte straniu: era aşezată cu spatele spre camera video şi avea capul acoperit cu o glugă. După difuzarea emisiunii calomniatoare, coordonatorii aşezământului unde locuia Cojocaru au propus în octombrie 2013 o tragere specială la sorţi pentru a-l identifica pe cel care a dat declaraţiile mincinoase la TV. În cadrul acţiunii care a urmat, toţi cei care locuiau acolo au fost rugaţi să răspundă la un chestionar. Fiecare a fost întrebat, printre altele, dacă este persoana care a dat declaraţiile apărute la Antena 1. După aceea, s-a tras la sorţi un bilet dintr-un săculeţ ce conţinea bilete. În afară de un singur bilet pe care scria „DA”, pe toate celelalte scria „NU”. Tragerea la sorţi a fost în prealabil consacrată lui Dumnezeu Tatăl pentru a indica exact persoana care a dat declaraţiile mincinoase la acea emisiune. Cele mai multe bănuieli se îndreptau asupra lui Alex Cojocaru pentru că vocea i-a fost recunoscută cu uşurinţă de către cei care îl cunoşteau, el având şi un mic defect de vorbire care îl particularizează. Mai mult decât atât,  chiar în  prezentarea făcută de reporteri era oferit un indiciu foarte concludent, mai exact numele mic al „anonimului”: Alex („Alex, cel care slăbit de foame şi de teroarea din ashram…”).
Ei bine, din aproximativ 400 de persoane care au participat, cel care a tras biletul (unic) cu „DA” a fost exact Alexandru Cojocaru! Această situaţie este pentru cei lucizi cât se poate de semnificativă şi ea arată că pe Dumnezeu nimeni nu îl poate păcăli. Bineînţeles că în acea declaraţie personală sub formă de chestionar Alex a scris că nu este cel care a făcut afirmaţiile calomnioase apărute la TV.
Trebuie să ai o inimă extrem de îngheţată şi să fii extrem de îndepărtat de Dumnezeu ca un asemenea semn divin să nu te cutremure şi să nu foloseşti după aceea şansele care ţi se oferă pentru a te îndrepta.

Amintesc pe scurt câteva dintre pasajele emisiunii apărute la emisiunea din 7 august 2013 pe postul TV Antena 1. Prezentatorul afirma: „Alex, cel care slăbit de foame şi de teroarea din ashram, teroare în numele lui Guru, care a avut curajul să vorbească despre ororile şi teroarea din ashram-uri chiar dacă ştia la ce riscuri se expune”. Să observăm că exagerarea tragi-comică este evidentă fie şi doar dacă ne uităm la pozele publicate de Alex însuşi pe blog-ul său, în care el nu arată deloc slăbit de foame, ba din contră.
Iată şi ce declara în mod mincinos Cojocaru în emisiune: „Când vii acolo ţi se promite că vei avea, în virtutea unui scop spiritual la care visezi, mâncare, cazare, gratuitate la anumite cursuri. După care eşti condiţionat, devii dependent. Mâncarea e din ce în ce mai puţină, o bucată de pâine care e oarecum mucegăită, o farfurie mică de ciorbă şi un pahar de compot. Toate acestea sunt drămuite şi calculate cu grijă”. Iar completarea patetică a reporterului preciza aşa-zisul „motiv al înfometării”: „pentru ca niciunul dintre ei să nu aibă forţa să se revolte în faţa celor drepţi, tentaculele lui guru, liderii ashram-urilor”.
Fără a mai discuta aici aberaţiile acestor declaraţii mincinoase ale celui care a fost deconspirat ca fiind Alexandru Cojocaru, ne putem pune următoarea întrebare: dacă ar fi fost adevărat ceea ce declara în respectiva emisiune (că este abuzat şi batjocorit) de ce a acceptat el să continue să locuiască în condiţiile pe care le critica atât de vehement? Propriile sale acţiuni arată că nimeni nu îl forţa să stea acolo. O altă întrebare de bun-simţ este aceasta: din moment ce spunea că este aşa de slăbit şi înfometat, cum de s-a mai încumetat „sărmanul” Alexandru Cojocaru să afirme că porneşte într-o expediţie extremă prin munţi pentru o perioadă de 100 de zile?

Făţărnicia şi demersurile sale îndreptate împotriva şcolii de yoga MISA au început înainte de acea apariţie la Antena 1. Este foarte semnificativă în acest sens scrisoarea mârşavă, calomnioasă şi tendenţioasă apărută la începutul lunii august 2013 şi semnată chipurile de un „grup” anonim de persoane (grup care s-a dovedit ulterior că este de fapt constituit dintr-o singură persoană) care locuiesc în aşezămintele şcolii noastre de yoga. Această scrisoare despre aşa-zisele condiţii inumane din „ashram-urile MISA” a fost publicată pe blogul celui care a fost denumit „avo-căţelul diavolului”, Mihai Rapcea. Mihai Rapcea este, neîntâmplător, unul dintre prietenii lui Alexandru Cojocaru pe Facebook. Este uşor de observat că scrisoarea postată pe blogul lui Rapcea conţine exact aceleaşi minciuni şi chiar mot-a-mot aceleaşi expresii folosite şi în apariţia TV de către Alexandru! Legătura lui Alex Cojocaru cu această scrisoare devine astfel mai mult decât clară.

În scrisoare este invocat acelaşi motiv ca şi în emisiune pentru folosirea anonimatului şi anume teama de persecuţiile venite din partea MISA. Ne putem însă întreba: care au fost „riscurile” invocate, la care Alexandru Cojocaru „s-a expus”? Pentru a răspunde acestei întrebări să observăm că şi după ce a fost identificat ca fiind cel care a apărut în acea emisiune TV, Alex a refuzat să participe la întâlnirea cu colegii lui de aşezământ, întâlnire în care s-au discutat rezultatele acelei extrageri la care el a fost singurul care a tras biletul cu „DA”. Cu toate acestea el a continuat să locuiască în aşezământul respectiv! Nu i-a cerut nimeni nici măcar explicaţiile de bun-simţ pentru acuzaţiile mincinoase pe care le-a adus şcolii noastre de yoga şi cu atât mai puţin nu poate fi vorba ca cineva să îl fi persecutat.
Ignorând toate aceste situaţii care îi ofereau repere clare, de bun-simţ, Alexandru Cojocaru a ales totuşi să plece hai-hui de niciunde către nicăieri şi să se dedea la noi şi noi pungăşii, gândind că poate scăpa la nesfârşit basma curată.

Să mai constatăm ironia faptului că una dintre acuzaţiile aduse şcolii de yoga de către Alexandru Cojocaru în acea scrisoare aşa-zis anonimă este că în cadrul aşezămintelor yoghine se fură. Recunoaştem aici clasicul clişeu al hoţului care strigă „Hoţii!”. Voi explica în continuare de ce. În urmă cu aproximativ un an de zile, în timp ce Alexandru Cojocaru realiza un serviciu de pază al aşezământului în care locuia, cineva a venit şi i-a lăsat un plic cu bani pentru cineva care de asemenea locuia acolo. Subliniez că deşi era vorba de o sumă mare de bani acea persoană a avut încredere să lase plicul cu bani la Alexandru Cojocaru, tocmai pentru că în general yoghinii sunt oameni de încredere. Dar orice pădure are uscăturile ei… A doua zi, când destinatarul acelui plic a venit pentru a-l ridica, Alexandru Cojocaru s-a prefăcut că nu ştie unde este plicul şi a făcut afirmaţii de genul că nu el a fost de serviciu când a fost lăsat plicul, că fusese altcineva în locul lui etc.

Minciunile lui Alex Cojocaru au fost deseori flagrante. Am arătat că deşi era de-a dreptul rotofei, la acea emisiune TV spunea că este înfometat deoarece nu îi ajunge mâncarea primită în aşezământ. Sau, în scrisoarea penibilă a acelui aşa-zis „grup” anonim, el afirma că şcoala de yoga nu le permite celor care locuiesc în aşezăminte să aibă serviciu şi că de aceea cei din aşezăminte nu au bani. Cu toate acestea, tocmai el a spus că porneşte într-o expediţie care, conform declaraţiilor sale din interviul acordat unui ziar, costă „vreo 2500 de euro”. Cojocaru mai precizează că „a reuşit să strângă ceva bani”. Iată ce scrie pe blogul său: „M-am pregătit de multă vreme pentru această expediţie, dar am constatat că nişte bani în plus nu o să îmi strice pe un drum lung şi plin de surprize ca acesta”.

Până şi jurnalistul care i-a luat interviul l-a întrebat „De ce să pleci de nebun 100 de zile prin Carpaţi?” Motivaţia pentru care a ales să facă alpinism şi să meargă la moarte sigură este halucinantă: „Important este să plec şi să îmi dau seama cine sunt eu cu adevărat şi să conştientizez legătura mea profundă cu natura, cu Universul… şi chiar cu mine însumi, sau cum zic înţelepţii Orientului… cu Sinele meu Divin. Aşa că am să merg încet, că să îmi dau seama cine sunt eu… cunoscând pe cei din ţara mea şi din jurul ei”. Nu este deloc lipsit de importanţă să menţionez că destul de mulţi dintre practicanţii yoga ai şcolii MISA au pus cu perseverenţă în practică tehnici de revelare a Sinelui Suprem Nemuritor ATMAN ce au fost oferite în cadrul şcolii încă din primii ani de curs şi au obţinut rezultate cu totul remarcabile. Se vede că Alex Cojocaru a considerat că acele căi nu s-au dovedit a fi suficient de bune pentru el. 
Chiar dacă acum această persoană nu sesizează situaţia tragică în care se află, probabil va înţelege ce a făcut doar atunci când va regreta şi va fi deja prea târziu. Nu degeaba se spune că „atunci când diavolul urmăreşte să distrugă o fiinţă umană, mai întâi îi ia minţile!”. Deşi a făcut atât de mult rău şcolii de yoga care i-a făcut numai bine, lui Alexandru Cojocaru i s-au oferit mai multe şanse de îndreptare. Cu toate acestea, răspunsul lui la bine a fost minciuna, hoţia, încetarea de a mai frecventa cursurile de yoga şi o iniţiativă ce îl poate conduce la moarte.


Citiţi şi:

Calea rătăciţilor

Jalnica prăbușire a unor mediocri iresponsabili, de pe o cale inițiatică autentică în fundătura abisului contrainițiatic (1)

 

yogaesoteric
11 martie 2015
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More