O VACANŢĂ DE VIS: Tabăra yoghină de la Lepşa


Staţiunea montană Lepşa, Vrancea
. Într-un cadru natural feeric, un numeros grup de cursanţi yoga ai şcolii M.I.S.A. au continuat tradiţia de a petrece sărbătorile de iarnă într-o tabără yoghină de vacanţă. Dar spre deosebire de colegii lor care au ales liniştea de la ţărmul mării, interiorizarea şi asceza serioasă din tabăra de meditaţie pentru Revelare a Sinelui, yoghinii care au ales să meargă la Lepşă au optat pentru un program intensiv de hatha-yoga, drumeţii şi multă bună dispoziţie.


 

După un an plin de evenimente la care şcoala noastră de yoga a participat cu voie sau fără voie (abuzuri, mitinguri, campania mediatică de denigrare etc.), unii cursanţi yoga au decis să-şi refacă forţele şi buna dispoziţie într-un loc pitoresc, cu aer curat şi încărcat de energie pranică, departe de stressul informaţional şi febra cumpărăturilor din perioada sărbătorilor de iarnă, departe de asaltul pocnitorilor din oraşe.


 

În programul zilnic s-au îmbinat armonios activităţile specific yoghine cu relaxarea şi divertismentul. Programul a conţinut: exerciţii de hatha yoga, meditaţii, spirale, drumeţii, filme, dezbateri pe teme spirituale şi chiar petreceri. Fiecare zi a început cu 3 ore de hatha yoga, urmate de o oră de binecuvântări şi impulsionări spirituale.


 

După masa de prânz, cursanţii yoga s-au bucurat de frumuseţea zonei prin plimbări şi drumeţii în împrejurimi, revenind apoi pentru a participa la o meditaţie în spirală yang în aer liber. Spre seară se realizau două ore de meditaţie, urmate de masa de seară, vizionarea unor filme şi discuţii libere.
Meditaţia maraton din noaptea de Revelion a fost urmată de o petrecere bine meritată.


 

În afara acestui program, la iniţiativa participanţilor s-au desfăşurat diferite jocuri spirituale care au amplificat buna dispoziţie şi atmosfera prietenească.


 

Tabăra s-a încheiat cu relatările stărilor spirituale deosebite trăite de către majoritatea participanţilor în această perioadă iar unii, încântaţi fiind de vacanţa spirituală yoghină de la Lepşa, şi-au propus să se ”aboneze” pentru toate ediţiile viitoare.


 

12 ianuarie 2005


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More