O voce în pustiu

Constantin Crânganu este profesor la The City University of New York, specializat în chestiuni de geofizică și geologie. De luni de zile, vocea sa sună în pustiu. Postează pe site-ul Contributors.ro cele mai complex documentate argumente cu privire la ceea ce el numește Marele Salt Verde.

Constantin Crânganu

Într-o postare recentă a sa (10 octombrie 2022) face o constatare paralizantă pentru gândirea rațională: niciun proiect-pilot, nici măcar unul, nu este în funcțiune undeva spre a demonstra că o zonă economică anume s-ar putea susține cu energii regenerabile în proporție de sută la sută.

Asta poate paraliza ceea ce considerăm a fi raționalitatea, pentru că dovedește că proiectul decarbonizării planetei este gândit strict politic, fără a avea o minimă dimensiune științifică.

Nu știm câte alte voci similare sună în pustiu în lume cu privire la acest proiect, dar asta nu arată decât că media mainstream a lumii actuale nu permite decât abordări strict politice ale chestiunii, cele științifice fiind marginalizate.

„Marele Salt Înainte” ce ne este propus face clară ca lumina zilei o dictatură ideologico-politică inaparentă, care, întâia dată în istorie, reușește să marginalizeze total vocile competenței științifice.

Anteriorul salt istoric, comunismul, pretindea că vorbește în numele științificului. Actualul proiect nici măcar nu se preface că ar vorbi în numele a ceva științific. Pur și simplu, pune voința politică în locul unor realități cercetabile științific și ține vocile științei într-un fel de pușcării mediatice dintre zidurile cărora nimic nu răzbate în lumea largă. Nu spun „lumea liberă”, căci existența acestei dictaturi este o manifestare a faptului că nu mai există așa ceva.

Criza către care ne conduce Marele Salt Verde nu ar putea fi evitată decât dacă energia nelimitată și ieftină de care vorbea Tesla ori cea promisă de fuziunea nucleară ar fi disponibilă înainte ca prețurile din comerțul cu produse energetice să devină prohibitive.

Dacă nu vom avea acest noroc, singura soluție rămâne aceea ca statele să socializeze cheltuielile energetice, așa cum a anunțat recent Germania că va face în iarna care vine: va achita din excedentul său financiar tot consumul energetic din aceste luni de iarnă.

Statele care nu au excedent? Vor supraîncărca datoriile lor așa-zis suverane cu împrumuturi noi. Într-un final, viitorul generațiilor lumii va fi într-atât de amanetat încât va deveni necesar un organism global care să gestioneze aceste datorii. Acela pare a fi începutul oficial al unei guvernanțe globale.

Dacă ceea ce se urmărește în lumea actuală este chiar un asemenea final, este necesar să recunoaștem că opoziția politică față de așa ceva ar fi nevoie să dovedească mai întâi că decarbonizarea atmosferei planetare nu este ceva necesar.

Dar această inversare a trendului n-ar putea fi susținută decât de o comunitate științifică cu puternice voci publice convinse de minciuna din propaganda decarbonizării.

Problema, din acest punct de vedere, este că necesitatea decarbonizării nu poate fi nici infirmată, nici confirmată în maniera în care sunt infirmate ori confirmate ipotezele din științele tari, și anume pentru că necesitatea decarbonizării este o „ipoteză” în interiorul unei științe care nu există: climatologia. (apud cotidianul.ro)

Vă e clar? De când spun că Occidentul a intrat în spirala demenței, că asistăm la ruinarea programată a economiilor lumii, în scopul subordonării statelor libere și suverane față de puterea ocultă a Guvernului Mondial neomarxist, la implementarea căruia se lucrează de zor? Nici măcar din umbră. E la vedere de acum. Așa se explică această criză energetică generată de demenți.

Cum să explici că se închid centrale pe cărbune, nucleare, când criza se adâncește și falimentele se țin lanț? Cum să explici că România frânează producerea de energie electrică, importând tot mai mult, când are capacități să producă și să exporte la alte 5-6 țări din zonă? Cum să renunți la ceva sustenabil, când n-ai ce să pui în loc? Nu mai întâi creezi alternativa? Ești dement, sacrifici prosperitatea unor generații, că vezi cai verzi pe pereți?

Iar prostoboii cică ești conspiraționist.

Autor: David Angelo

Citiți și:
Un război neobservat. Pe urmele armei climatice
Sceptici și contrarieni

 

yogaesoteric
3 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More