Oamenii de știință de la Harvard au descoperit substanțe chimice care inversează vârsta și care vor deveni pilula tinereții veșnice

Cercetătorii de la Harvard au descoperit un cocktail chimic despre care spun că poate inversa îmbătrânirea – o descoperire care va avea ca rezultat o pastilă „Fântâna tinereții.

David Sinclair, cercetător la Harvard, a publicat descoperirile în numărul din iulie al revistei medicale Aging.

Am demonstrat anterior că inversarea vârstei este posibilă folosind terapia genetică pentru a activa genele embrionare”, a declarat el. „Acum arătăm că este posibil cu ajutorul unor cocktailuri chimice, un pas spre o întinerire a întregului trup la prețuri accesibile.

Fiecare cocktail chimic conținea între cinci și șapte agenți, dintre care mulți sunt cunoscuți pentru a trata alte tulburări fizice, neurologice și psihice.

Medicamente care se eliberează numai pe bază de prescripție medicală, cum ar fi acidul valproic, tranilcipromina și pramipexolul, de exemplu, apar în mai multe dintre cocktailuri și au fost folosite cu succes pentru a trata convulsiile, depresia și, respectiv, Parkinsonul.

Profesorul de genetică și autorul cărții Lifespan (Durata de viață) a explicat în continuare că el și echipa sa de la Harvard Medical School au lucrat timp de peste trei ani pentru a găsi molecule care se pot combina pentru a inversa îmbătrânirea celulară și pentru a întineri celulele umane.

Prin experimente pe șoareci și maimuțe, au reușit să identifice șase cocktailuri chimice care pot „inversa” semnele vizuale ale îmbătrânirii „în mai puțin de o săptămână”, a spus Sinclair.

Studiile asupra nervului optic, țesutului cerebral, rinichilor și mușchilor au arătat rezultate promițătoare, cu îmbunătățirea vederii și prelungirea duratei de viață la șoareci și, recent, în luna aprilie a acestui an, îmbunătățirea vederii la maimuțe”, a spus el.

El a precizat că se pregătesc pentru testele clinice pe oameni ale terapiei și a recunoscut că și alți cercetători sunt de asemenea în cursă „pentru a demonstra că substanțele chimice pot întineri celulele așa cum o poate face terapia genetică”.

Citiți și:
„Prima generație de nemuritori”. Vrei cu adevărat să trăiești veșnic?
O nouă descoperire promite prelungirea vieţii până la 150 de ani şi regenerarea organelor
Știați că starea sufletului ne influențează durata vieții?

 

yogaesoteric
8 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More