Oamenii de ştiinţă folosesc magneţi pentru a schimba atitudinea semenilor în ceea ce priveşte imigraţia şi religia

 

Experiment șocant în Marea Britanie! Un grup de cercetători de la Universitatea York din Marea Britanie și de la Universitatea California (UCLA) din America a decis să manipuleze procesele cerebrale, folosind energia magnetică pentru a modifica în mod dramatic atitudinile cetăţenilor faţă de imigraţie și față de credința în Dumnezeu.
 

Psihologii au utilizat forţa magnetică pentru a inhiba în mod precis regiunea din creier asociată cu „funcţiile de răspuns la ameninţare” şi au realizat o serie de teste în care diferiţi voluntari au fost întrebaţi despre credinţele lor. Cercetătorii au descoperit că oamenii aveau mai puţine gânduri negative când un anumit câmp magnetic era aplicat cortexului frontal medial posterior, care este situat câţiva centimetri mai sus de frunte.

În acest studiu, la jumătate dintre participanţi s-a administrat un câmp magnetic de intensitate foarte scăzută, ce nu afectează creierul, asemănător unui nivel placebo, iar la cealaltă jumătate s-a administrat un câmp magnetic suficient de mare pentru a diminua activitatea în regiunea ţintă.

După aplicarea câmpului magnetic respectiv s-a observat că participanţii erau cu 28,5% mai pozitivi în gândurile lor faţă de un imigrant care le-a criticat ţara.

Participanţilor li s-au dat să citească două eseuri despre care au crezut că ar fi fost scrise de imigranţi. Unul era extrem de binevoitor, plin de complimente față de ţara gazdă, în timp ce al doilea era foarte critic.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când forţa magnetică inhibă temporal partea creierului în care apare „răspunsul la ameninţare”, oamenii respectivi sunt mult mai dispuşi să aibă emoţii pozitive faţă de imigrantul care le-a criticat ţara.

„Se consideră că atunci când auzi critici la adresa valorilor grupului din care faci parte, şi mai ales când acestea vin de la o persoană care este percepută ca fiind străină, aceste critici sunt procesate ca un fel de ameninţare ideologică”, a afirmat dr. Keise Izuma, unul dintre cercetători.

„O modalitate de a răspunde la asemenea ameninţări este dublarea valorilor grupului, amplificând ceea ce investim în ele şi reacţionând negativ faţă de critici.”

„Când este afectată regiunea creierului cu ajutorul căreia are loc detectarea şi apoi răspunsul față de ameninţări, observăm o reacţie mai puţin negativă, mai puţin motivată ideologic faţă de autorul criticilor şi față de opiniile sale”, a mai explicat cercetătorul.

Dr. Colin Holbrook de la UCLA, coordonatorul studiului, consideră că rezultatele obţinute sunt „surprinzătoare”. „Aceste descoperiri sunt foarte surprinzătoare şi se corelează cu ideea că mecanismele creierului, care au evoluat de la funcţiile bazale de răspuns la ameninţare, sunt redirecţionate pentru a produce reacţii ideologice”, a declarat el.

Voluntarilor li s-a cerut apoi să se gândească la moarte, după care li s-au pus întrebări despre credinţele religioase.

Oamenii de știință au descoperit că cetățenilor al căror cortex frontal a fost inhibat temporar prezentau cu 32,8% mai puţin credinţa în Dumnezeu, îngeri sau rai faţă de cei la care nu s-a inhibat zona corticală respectivă.

Voluntarii au fost chestionaţi şi înainte de aplicarea câmpului magnetic, pentru a exista siguranţa că aceştia au credinţe religioase.

Dr. Keise Izuma a spus că voluntarilor li s-a amintit de moarte deoarece oamenii se îndreaptă spre credinţă şi religie mai ales atunci când li se apropie sfârșitul zilelor. „Ne-am decis să reamintim oamenilor de moarte deoarece cercetări anterioare au arătat că oamenii se îndreaptă spre religie şi credinţă pentru un anumit confort interior în faţa morţii. Aşa cum ne-am aşteptat, am observat că atunci când, în mod experimental, se inhibă cortexul frontal medial posterior, oamenii sunt mai puţin înclinaţi să acceseze ideile religioase reconfortante în ciuda amintirii morţii”, a explicat cercetătorul.

Voluntarilor li s-a cerut să răspundă la aspecte emoţionale negative şi pozitive ale religiei, în special să descrie intensitatea credinţei lor în forţele adverse, în demoni şi iad, pe lângă cea faţă de Dumnezeu, îngeri şi rai.


Citiţi şi:

Tehnologii sinistre ale controlului mental ce sunt aplicate umanității

Modalităţi de influenţare de la distanţă a psihicului fiinţei umane

Câte ceva despre diferitele forme ciudate de influențare a judecătorilor în finalizarea actului de justiție (1)
 

 

yogaesoteric
19 februarie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More