Oaza misterioasă din deşertul Tunisian


Un lac albastru a fost descoperit în deşertul tunisian, prilej pentru mulţi locuitori să îl folosească pentru a se răcori, în condiţiile în care temperaturile în acea regiune ajung până la 40 de grade Celsius.

Misterioasa apă a fost descoperită de păstori, în anul 2014, în oraşul Gafsa. Aceştia au fost uimiţi de culoarea albastră pe care o avea lacul, însă, după un timp, apa a început să devină verde, plină de alge. Acest lucru i-a determinat pe specialişti să atragă atenţia asupra faptului că apa ar putea fi contaminată. Avertizările nu i-au speriat însă pe locuitori, care continuă să se bălăcească în lacul apărut în mod misterios.

În acest moment nu există nicio explicaţie oficială pentru apariţia lacului în Gafsa, însă se presupune că acest lucru s-a produs ca urmare a activităţii seismice, care a făcut ca apa din subteran să se ridice la suprafaţă. De altfel, regiunea este bogată în depozite de fosfat, care pot lăsa în urmă resturi radioactive ce pot contamina apa, relatează Daily Mail.

Biroul de Sănătate Publică din Gafsa a emis deja o avertizare în acest sens, însă tunisienii nu o iau în considerare. Pentru ei, lacul a devenit locul perfect în care aceştia se pot răcori, într-o zonă în care temperaturile ating şi valoarea de 40 de grade Celsius.

Sursa: evz.ro

Citiţi şi:
Noi rezultate extraordinare în cercetarea piramidelor (I)
Zece fenomene pe care comunitatea ştiinţifică nu le poate explica
 

yogaesoteric
4 august 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More