Oleksii Arestovici: Ucraina a făcut tot ce a putut pentru a declanșa războiul cu Rusia / Oleksii Tolkachov: războiul la scară largă cu Rusia a fost rezultatul degradării noastre morale colective

Fostul consilier al președintelui Ucrainei, Oleksii Arestovici, în prezent blogger, a stârnit un alt scandal după ce a afirmat, într-o postare pe Facebook, că ucrainenii au provocat războiul cu Rusia, relatează publicația ucraineană Glavcom.

Nu meritam războiul, bineînțeles. Războiul nu este o categorie care poate fi câștigată. Doar că am făcut tot ce am putut pentru a-l declanșa”, a scris acesta pe facebook, înainte de a adăuga:

Au eșuat o dată, a doua oară – acum, și nu va exista o a treia oară”.

La începutul acestui an, Arestovici și-a înaintat demisia președintelui Volodmir Zelenski, în urma comentariilor controversate legate de racheta rusă care a lovit o clădire rezidențială Dnipro, ucigând cel puțin 41 de persoane.

Inițial, Arestovici a declarat că sistemul ucrainean de apărare antiaeriană a doborât racheta rusă Kh-22.

Aceste comentarii au fost rapid preluate de propagandiștii ruși, care au susținut că imobilul a fost lovit de o rachetă de apărare ucraineană.

În ceea ce privește această postare recentă a sa pe facebook, fostul consilier prezidențial a reacționat la o postare a politicianului și filosofului Oleksii Tolkachov, care a afirmat că „ucrainenii au meritat acest război”.

Cei mai mulți comentatori au criticat opiniile lui Arestovici, dar unii l-au susținut.

Recenta postare a lui Oleksii Tolkachov pe facebook a provocat o dezbatere furtunoasă. Acesta a afirmat că războiul a început din cauza ucrainenilor – și majoritatea cetățenilor, în opinia sa, nu pot înțelege aceasta.

Potrivit lui Tolkachov, problema Ucrainei nu este la autorități, care sunt obișnuite să fie criticate dur, ci la oamenii înșiși. Potrivit acestuia, Ucraina are un mediu social toxic și aproape toată lumea, indiferent de locul de muncă, încearcă să muncească mai puțin și să fure mai mult, astfel că războiul la scară largă cu Rusia a fost „rezultatul degradării noastre morale colective”.Tolkaciov a mai declarat că războiul din Ucraina este „o consecință naturală a celor 30 de ani de proastă gestionare, neglijență, egoism, hoție, degradare morală și putrefacție din partea noastră”.

Unii utilizatori ai rețelelor de comunicare virtuală îl acuză pe Oleksii Tolkachev că a declanșat această dezbatere pentru a susține vânzările celei mai recente cărți pe care a scris-o.

Citiți și:
Merită Ucraina un trilion de dolari?
Mercenari americani în Ucraina se declară șocați

 

yogaesoteric
18 septembrie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More