Oligarhia, statul din umbră și Noua ordine mondială… Moștenirea lui David Rockefeller

Balzac afirma prin intermediul unuia dintre personajele sale: „în spatele fiecărei averi mari se ascunde o crimă”, iar în cazul sinistrei persoane cu numele de David Rokefeller este vorba de o mulțime de crime…

 


Oribila moştenire a lui David Rockefeller


Moartea lui David Rockefeller, patriarhul de facto al sistemului american la vârsta de 101 ani, a fost mediatizată de canalele şi agenţiile de ştiri ale aceluiaşi sistem ca fiind moartea unui mare filantrop şi sponsor. Este însă necesar să conturăm o imagine mai autentică asupra personajului în cauză.

Secolul american Rockefeller


În 1939, împreună cu cei patru fraţi ai săi, Nelson, John D. III; Laurence şi Whintrop, David Rockefeller şi Fundaţia Rockfeller deținută de aceștia au finanţat în mod secret proiectul Studii secrete despre Război şi Pace, în cadrul Consiliului pentru Relaţii Externe de la New York,cel mai influent think-tank de politică externă privată a Statelor Unite, care era, de asemenea, controlat de Rockfelleri.


O echipă de americani din domeniul universitar s-a reunit înainte de începutul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a planifica un imperiu postbelic, ceea ce insiderul Time-Life Henry Luce a numit „Secolul American”. Ei au stabilit un model de luat în calcul pentru un imperiu mondial după Regatul Unit falimentar, dar au decis cu minuţiozitate să nu îl numească „imperiu”. Ei l-au numit în schimb „democraţia contagioasă, libertatea, modul american de a fi liber profesionist”…

Proiectul lor observa harta geopolitică a lumii şi planifica modul în care Statele Unite vor înlocui imperiul britanic, imperiul dominant de facto. Crearea ONU a fost unul dintre punctele cheie.

Fraţii Rockefeller au donat un teren din insula Manhattan pentru a deveni cartierul general al ONU (iar în urma acestei manevre, au câştigat miliarde de dolari drept beneficii prin creşterea preţurilor imobiliare ale tuturor terenurilor adiacente pe care le posedau de asemenea…). Aceasta reprezintă o metodă filantropică tip Rockefeller. Fiecare donaţie făcută era calculată astfel încât să aducă în schimb creşterea averii şi a puterii familiei.

După război, David Rockefeller domina politica externă a Statelor Unite şi nenumăratele războaie din Africa, America Latină şi Asia. Facţiunea Rockfeller a creat războiul rece contra URSS la fel cum a creat şi NATO, cu scopul de a menţine o Europă vie cu statutul de vasal al SUA. Cum au făcut aceasta este documentat în detaliu în cartea-studiu The Gods of Money (Zeii banilor), de William Engdahl. În această lucrare sunt documentate mai multe crime împotriva umanităţii săvârșite de David Rockefeller.

 

Cercetările realizate de Rockefeller în domeniul biologiei: „controlul genelor”…


Dacă filantropia era necesar să fie motivată de iubirea de aproape, donaţiile fundaţiei Rockefeller, în sine, nu au deloc aceeași motivație. Să luăm drept exemplu studiile realizate în domeniul medical. Până în 1939 şi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Fundaţia Rockefeller a finanţat studiile biologice ale Institutului Kaiser Wilhelm din Berlin. Aceasta a fost perioada eugeniei naziste sau a modului de a obține o rasă superioară şi de a-i omorî sau steriliza pe cei care erau etichetaţi drept „inferiori”.

Rockfellerii au finanţat eugenia nazistă (de fapt, eugenia nazistă s-a inspirat foarte mult din eugenia care a avut loc în Statele Unite şi din experienţa lagărelor de concentrare, a segregării şi a controlului populaţiilor indezirabile cum erau popoarele autohtone şi descendenţii sclavagismului, care au fost aduşi în SUA).

Afacerea Rockfellerilor de la Standard Oil (astăzi Exxon Mobil) a violat, de asemenea, legile americane aprovizionând cu carburant, în secret, forţele aeriene naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (de fapt, Standard Oil a furnizat ingredientele chimice pentru fabricarea de carburanţi sintetici şi creşterea cifrei octanice, ingrediente pe care nemţii nu le aveau în cantitate suficientă. Aceste date sunt obţinute din traducerile studiilor realizate de istoricul Antony Sutton pe acest subiect, compilate în cartea sa Wall Street et la monté d’Hitler – Wall Street și venirea la puterea a lui Hitler…)

După război, fraţii Rockefeller au aranjat ca cei mai buni oameni de ştiinţă nazişti implicaţi în experimentele realizate pe fiinţe umane să fie aduşi în SUA şi Canada sub identităţi secrete, noi, astfel încât să îşi continue cercetările în domeniul eugeniei. Această operaţiune a OSS a purtat numele de Operaţiunea Paperclip sau „operaţiunea trombon”. Multe persoane au lucrat pentru CIA în proiectul top secret MK Ultra sau „Mind Kontrol” Ultra. (Universitatea McGill din Montreal a fost unul dintre locurile de desfăşurare, după cum este menționat în cartea lui Naomi Klein La thérapie du choc – Terapia șocului, în care există un capitol impresionant despre experimentele realizate de CIA în unitatea psihiatrică a universităţii McGill, la fel ca şi în traducerea contra-raportului „Meurtre par décret, le crime de génocide au Canada” – Moarte prin decret, genocidul din Canada).

În anii ’50, fraţii Rockefeller au fondat Consiliul pentru Populaţie, cu scopul de a face să avanseze eugenia, totul sub masca studiilor demografice şi a controlului natalităţii.

Fraţii Rockefeller au fost responsabili în anii ’70 de un proiect top secret al guvernului american realizat de consilierul naţional pentru securitate, al Rockfellerilor, Henry Kissinger, care a publicat Memorandumul special pentru securitate naţională 200 (NSSM 200) intitulat: „Implicaţii ale creşterii populaţiei din întreaga lume asupra securităţii SUA şi a intereselor sale externe” (Implications of Worldwide Population Growth for US Security and Overseas Interests).

Acest memorandum (declasificat acum câţiva ani) arată faptul că nivelul demografic în creştere al naţiunilor în curs de dezvoltare, care aveau materii prime strategice precum petrol, gaz sau minereuri, era considerat o „ameninţare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite”, deoarece o populaţie mai mare cere o creştere economică mai puternică, utilizând acele resurse la nivel intern (sic!). NSSM-200 a creat programe de micşorare a populaţiilor şi a dat naştere la politici de control demografic, o condiţie sine qua non pentru ca țările respective să obţină ajutor american.

În anii ’70, Fundaţia Rockefeller condusă de David Rockefeller a mai finanţat împreună cu OMS dezvoltarea unui vaccin antitetanic special pentru reducerea populaţiilor din lumea a treia făcând femeile fecunde incapabile să ducă sarcina, dorită sau nu, la termen. Această operaţiune țintea exact procesul reproducerii umane.

Fundaţia Rockfeller a creat ansamblul domeniului geneticii şi a manipulării sale(prin înlocuirea eugeniei – termen care avea o încărcătură cenuşiedatorită atrocităţilor comise de nazişti şi de japonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial) prin implicarea sa majoră în afacerea Monsanto şi finanţarea cercetării biologice universitare pentru crearea de „gene cannon” şi alte tehnici cu scopul de a altera în mod artificial expresia genetică a unei anumite plante.

Scopul organismelor modificate genetic (OMG), începând cu dezastruosul proiect Philippine Golden Rice finanţat de Rockfeller, a fost acela de a utiliza OMG pentru a controla lanţul alimentar animal şi uman. Astăzi, mai mult de 90% din soia cultivată în SUA este modificată genetic şi mai mult de 80% din porumbul şi bumbacul din SUA sunt, de asemenea, modificate genetic şi totuşi, aceste produse prin care se urmărește eugenia, nu sunt etichetate în mod corespunzător…

 

Controlul petrolului


Averea Rockfellerilor este fondată pe petrol, cu ajutorul companiilor precum Exxon Mobil, Chevron/Texaco şi altele. Consilierul politic al Rockefellerilor din 1954 încoace, Henry Kissinger, a fost implicat în toate proiectele majore ale Rockfellerilor. Kissinger a manipulat în secret diplomaţia Orientului Mijlociu în 1973 cu scopul de a declanşa embargoul petrolier arab pentru OPEC.

Şocul petrolier din 1973-1974 a fost orchestrat de o organizaţie secretă pe care a creat-o David Rockefeller în anii ’50, numită grupul Bilderberg (prima întâlnire a grupului a avut loc la hotel Bilderberg în Olanda, în 1954). În mai 1973, David Rockefeller şi şefii celor mai mari companii petroliere americane şi britanice s-au întâlnit la Saltsjoebaden, în Suedia, în timpul reuniunii anuale Bilderberg, cu scopul de a planifica şocul petrolier. „Șeicii lași din domeniul petrolier arab” au fost învinovățiți de apariția sa. Șocul a salvat slăbirea dolarului şi a redat puterea băncilor de pe Wall Street, inclusiv celei a Rockfellerilor, Chase Manhattan Bank, printre băncile cele mai puternice din lume.

William Engdahl deține protocolul „confidenţial” al acestei reuniuni speciale unde este descrisă strategia creşterii preţului petrolului cu şase luni înainte de războiul arabo-israelian. Detaliile sunt descrie în cartea lui Luciano Garibaldi Un siècle de guerre (Un secol de război).

În anii ’70, Kissinger a rezumat strategia mondială a lui Rockefeller astfel: „Cine controlează petrolul, controlează naţiuni întregi; cine controlează hrana, controlează oamenii, cine controlează banii, controlează lumea”.

Controlul banilor

David Rockefeller a fost mult timp preşedintele Chase Manhattan Bank, banca familiei. El a fost responsabil de accederea unuia dintre vicepreşedinţii băncii, Paul Vockler, la preşedinţia Fed, banca rezervei federale, în timpul lui Jimmy Carter, cu scopul de a face din nivelurile dobânzilor lui Vockler un nou şoc, precum cel al petrolului, ceea ce avea să salveze dolarul slăbit şi beneficiile băncilor de pe Wall Street, incluzând bineînţeles pe cele ale Chase Manhattan şi pe cele ce depindeau de economia mondială.

„Terapia şoc” a „nivelurilor dobânzilor introduse de Vockler din octombrie 1979, susţinut de Rockfeller, a creat «criza datoriei lumii a treia» a anilor ’80.”

Rockfeller şi Wall Street au folosit criza datoriilor pentru a forţa privatizări de bunuri de stat şi devalorizări consistente ale monezilor naţionale în ţări precum Argentina, Brazilia, Mexic. Rockfeller şi anumiţi prieteni ai săi precum George Soros au strâns atunci grosul prăzii de la aceste naţiuni, în schimbul unor nimicuri.

Modelul de atac a fost foarte similar celui folosit de băncile britanice în Imperiul Otoman după 1881, când au preluat de facto controlul finanţelor Sultanului, controlând toate impozitele pe venituri prin intermediul Ottoman Public Debt Administration (OPDA). Dobânzile au fost folosite de Rockfeler în criza datoriilor din anii ’80 pentru a jecmăni ţările cu datorii din America de Sud şi din Africa, folosind FMI-ul drept poliţist.

David Rockfeller era prietenul personal al unora dintre cei mai sadici dictatori militari din America Latină, inclusiv al generalului argentinian Jorge Videla, precum şi al generalului Pinochet din Chile, cei doi datorându-și puterea loviturilor de stat făcute de CIA, aranjate de ministrul de externe de atunci, Henry Kissinger, în numele intereselor familiei Rockfeller în America de Sud.

Prin intermediul unor organizaţii precum Comisia Trilaterală, Rockfeller a fost cel mai important arhitect al distrugerii economiilor naţionale şi al avansării aşa-zisei mondializări, o politică de care beneficiază în principal cele mai mari bănci de pe Wall Street şi din City-ul Londrei şi câteva companii transnaţionale alese, aceleaşi care sunt membri invitaţi ai Comisiei sale Trilaterale. Rockefeller a creat această comisie în 1974 şi i-a încredințat protejatului şi prietenului său Zbigniew Brzezinski responsabilitatea de a alege membrii ei din America de Nord, Japonia şi Europa.

Dacă vorbim de o reţea invizibilă şi puternică pe care mulţi o numesc statul din umbră, atunci putem spune și că David Rockfeller este perceput ca fiind patriarhul acestui stat din umbră. Acţiunile sale concrete merită să fie văzute drept ceea ce sunt în realitate: acţiuni caracterizate de mizantropie şi nicidecum de filantropie…

 Citiți și: 
Familia Rockefeller, Noua Ordine Mondială şi Guvernul Mondial (I)

David Rockefeller despre Noua Ordine Mondială: «Mă declar vinovat și sunt mândru de asta» 

yogaesoteric

30 iulie 2019

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More