Olivier Sarkozy, fratele preşedintelui Franţei a fost angajat de Grupul Carlyle

Grupul Carlyle este o mega-corporaţie cu sediul în Washington, cunoscută pentru strânsele sale legături cu familiile Bush şi Bin Laden.  George Bush a lucrat în grupul Carlyle, ca director al uneia dintre filiale – Carlyle Corporation, firmă care a devenit peste noapte unul din cei mai mari furnizori ai armatei SUA. Tatăl său, George Bush senior, fost preşedinte al SUA, a lucrat şi el în Grupul Carlyle, începând cu 1991, ca şi consilier. După evenimentele din septembrie 2001, Grupul Carlyle a fost transformat în companie publică şi a dat mai multe tunuri financiare. George Bush senior s-a retras din poziţia pe care o deţinea, dar a continuat să facă investiţii în companie. Cu ocazia unor vizite în Arabia, în calitate de reprezentant al Grupului, George Bush l-a cunoscut pe Bin Laden, care deţinea şi el acţiuni importante la Carlyle.

Grupul Carlyle a decis recent să îşi deschidă o nouă filială, destinată plasării excedentului de petro-dolari, proveniţi mai ales din Kuweit şi Singapore. Directorul onorific al Grupului, Frank Carlucci, care are strânse relaţii atât cu Bush cât şi cu Bin Laden, l-a numit în fruntea acesteia tocmai pe Oliver Sarkozy, fratele vitreg al actualului preşedinte al Franţei. Din martie 2008, Olivier Sarkozy este co-preşedinte şi director executiv al Carlyle Group’s Global Financial Services Group.

Acesta s-a stabilit de mai mulţi ani în America, unde are o intensă activitate în domeniul financiar. La doar 37 de ani, el a intermediat unele dintre cele mai mari contracte de fuziuni şi achiziţii din domeniul bancar din SUA, cum ar fi cumpărarea Băncii MNBA de Banca Americii pentru 35 de miliarde de dolari sau fuziunea dintre Mellon şi New York Bank.
Datorită bunelor relaţii pe care le are cu Casa Albă, el a intermediat întâlnirea dintre preşedintele Bush şi fratele său vitreg, Nicolas Sarkozy, pe vremea când acesta nu era decât ministru de interne al Franţei. Analiştii politici independenţi afirmă că acest moment a înclinat mult balanţa în favoarea alegerii lui Nicolas Sarkoyz ca preşedinte al Franţei. De altfel, poziţia intens pro-americană a acestuia este un fapt de notorietate. 

Relaţiile dintre familia Sarkozy, Bush, grupul Carlyle şi Serviciile Secrete americane sunt mult mai vechi. Olivier Sarkozy este fiul din a doua căsătorie a lui Paul Sarkozy, tatăl actualului preşedinte al Franţei. Mama lui Olivier, Christine de Ganay, divorţează şi se recăsătoreşte cu diplomatul american, Frank Wisner.  Acesta este tocmai cel care a aranjat ca Frank Carlucci, actualul preşedinte al Grupului Carlyle Grup, să obţină un post în departamentul operativ al CIA. Frank Wisner are şi astăzi o misiune cheie, ocupă postul de reprezentant special al SUA în Kosovo.

Citiţi şi:

Originile clanului Bin Laden şi legăturile lui cu SUA

Adevărata miză a războaielor din Orientul Mijlociu

yogaesoteric
2 august 2008

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More