ONU: „Ne bazăm pe UE pentru a promova Agenda 2030”

Summitul celor 27 s-a reunit la sfârșitul lunii martie, la Bruxelles. Consiliul European a fost dedicat unor subiecte diverse, de la Ucraina la situația economică, în timp ce migranții nu au fost abordați.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a fost unul dintre invitați:

Această vizită arată excelenta cooperare dintre ONU și UE: ne aflăm într-un moment crucial, în multe țări există o furtună perfectă și ne întoarcem înapoi, deoarece vedem mai multă sărăcie, mai multă foamete, mai puțină educație, iar sistemul nostru financiar internațional nu este potrivit pentru a susține această provocare. Contăm pe UE pentru a conduce avansarea Agendei 2030”, a precizat el.

În privința Pactului de Stabilitate „există întotdeauna viziuni destul de diferite, dar cred că UE este necesar să învețe din greșelile sale, din trecut. Astăzi, tuturor li se cere să facă investiții importante pentru tranziția ecologică și digitală, pentru lanțuri de aprovizionare strategice. Nu poți să crezi că investițiile necesare pentru a face sistemul nostru competitiv nu sunt luate în considerare în guvernanță”, a declarat Giorgia Meloni. „Pentru noi ar fi tragic să ne întoarcem la parametrii anteriori, avem nevoie de o guvernanță mai atentă la creștere”, a adăugat ea.

Citiți și:
În Agenda 2030, foaia de parcurs a noii ordini mondiale, este vorba de nazismul cu tehnologie de ultimă oră
„Agenda noastră comună” – următorul pas în marșul către a Patra Revoluție Industrială: crearea „cetățeniei digitale”

 

yogaesoteric
14 mai 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More