Opoziția la moarte

 

Una dintre cele mai mari sminteli ale lumii de azi este ideea actuală de nemurire.

Rațiunea ideologizată nu doar că face mormane de cadavre mai devreme sau mai târziu (Revoluția Franceză, nazismul, comunismul), dar astăzi globalismul cultivă moartea sub toate aspectele ei, de la moartea copilului nenăscut (la început progresiștii au impus-o pentru primele luni de sarcină, acum se duce limita la clipa expulziei, deci chiar înainte de naștere), la moartea bătrânilor neputincioși sau a persoanelor tinere cu handicap, inclusiv a celor care trec prin depresii.

Omul este tratat ca un deșeu biologic.

Evident că exemplele nu se opresc aici: ansamblul macabru se completează cu „moartea” familiei, a culturii, a societății vechi, a valorilor sau a unor repere care sunt reprezentate prin monumente (statui sau alte opere de for public).

Dorința de nemurire a omului a existat dintotdeauna, este ancestrală. Tracii, vikingii, galii se bucurau când murea unul dintre ei (mai ales în luptă) întrucât pleca la zei; stelele funerare romane erau puse pe Via Apia, pe marginea drumurilor publice, ceea ce ducea la un dialog permanent al celor vii cu cei răposați. Noi avem basme care prelucrau această sete de „viață fără de moarte”, avem balade în care cel ce urma să moară vede în această trecere o nuntă cosmică – Miorița – ceea ce l-a dus pe Eliade la sintagma de „creștinism cosmic” ca specific al ortodoxiei românești ancestrale, ţărănești.

De la primitivi până mai an, omul „arhetipal” a știut că Dumnezeu l-a creat pentru nemurire. Apoi Tatăl și-a trimis la jertfă chiar Fiul ca să fie spălat păcatul adamic și omului să-i fie deschis Raiul. Moartea și-a găsit complet sfârșitul („Unde-ți este moarte boldul?” – o provoacă retoric Sf. Ioan Gură de Aur), iar omul și-a desăvârșit viața în veșnicie.

Paradoxal, dar deși omul recent cultivă moartea, o refuză pentru sine, are o frică patologică de ea tocmai pentru că nu-i găsește „rostul”; ideea de mântuire fiindu-i inaccesibilă. De asta și valul teribil de probleme psihice, necunoscute lumii tradiționale.

Prin ideologia covidului, globalismul a instrumentalizat politic aceste spaime. Ca să scape de angoase, progresistul își pune libertatea în mâinile mesianice ale lui Soros, Gates sau Musk (prin cozile de topor securiste din servicii și presă realizate de Deep State), cei care-i promit „mântuirea” prin intervenția „Deus ex machina”, fie că se cheamă „vaccin”, „guvern mondial” sau „noua normalitate”.

Să fii reacționar astăzi este un semn de sănătate sufletească și mintală.
Moartea pământească, ce survine la ceasul ales de Dumnezeu, este preferabilă unei vieți îndelungate de sclav anesteziat.

Citiţi şi:

Transumanismul, minciuna nemuririi. Un miliardar american vrea să-şi stocheze creierul pe calculator. Operaţia va fi însă o sinucidere asistată

Liderii mondiali deja au decis: Următorul pas sinistru în Inteligența Artificială este augmentarea oamenilor

Distrugerea culturii ancorate în Adevăr – Despre «societatea demoralizată»

 

yogaesoteric
28 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More