Organizația Mondială a Sănătății a lansat o aplicație gratuită de yoga pe Android și iOS

Organizația Mondială a Sănătății a lansat o nouă aplicație numită mYoga, care oferă oricui are un dispozitiv cu Android sau iOS acces gratuit la exerciții de yoga. Aplicația a fost lansată ca o inițiativă comună cu Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, potrivit agenției, angajând BeHe@lthyBeMobile în dezvoltarea produsului.
Încrederea este o piatră de temelie în lumea noastră digitală”, a afirmat Houlin Zhao, secretarul general al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor. „Prin intermediul inițiativei pe termen lung a OMS și UIT BeHe@lthyBeMobile, UIT colaborează cu ministerele naționale din domeniul telecomunicațiilor și al sănătății și cu operatorii de rețele mobile, încă de la începutul acestei crize, pentru a transmite SMS-uri persoanelor care, poate, nu au acces la internet, oferindu-le sfaturi medicale fondate pe date științifice și dovezi pentru combaterea covid-19, direct pe telefoanele lor mobile”. (sursa)

Yoga este o practică de mișcare cu aspecte spirituale care a existat în diferite forme de mii de ani. Ea a fost identificată ca o formă eficientă de activitate în cadrul Strategiei OMS de Medicină Tradițională pentru 2014 până în 2023. Inițiativa își propune să ajute statele membre să implementeze medicina tradițională ca parte a strategiilor de sănătate publică în mod sigur și eficient.

În cadrul acestei inițiative, unitatea de Medicină Tradițională, Complementară și Integrativă a Organizației Mondiale a Sănătății a lucrat cu Institutul Național de Yoga Morarji Desai pentru a lansa mYoga, o aplicație mobilă gratuită de antrenament pentru Android și iOS.

Utilizatorii care descarcă aplicația au acces gratuit la materiale audio și video legate de yoga, precum și la lecții și sesiuni care variază de la 3 la 45 de minute. Aplicația nu urmărește datele utilizatorilor, potrivit OMS. Cu această nouă aplicație, OMS speră să încurajeze publicul să participe la activități fizice regulate ca modalitate de a ajuta la protejarea sănătății prin reducerea riscurilor de apariție a unor afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea arterială și obezitatea.

Citiți și:
Yoga pentru fiecare, yoga pentru toţi (I)
YOGA: un mod de viaţă, o ştiinţă milenară, o tradiţie practică universal valabilă

yogaesoteric
3 noiembrie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More