Organizația Mondială a Sănătății recomandă manipularea și editarea genetică a ființelor umane „pentru a promova sănătatea publică”

Cei care au avertizat că „vaccinurile” covid sunt primul pas către manipularea genetică a oamenilor s-au confruntat cu atacuri dure din partea presei, a politicienilor și a activiștilor care au negat și ridiculizat temerile respective.

Dar toate acestea sunt acum discutabile: pe 12 iulie 2021, OMS însăși a scos pisica din pălărie și a publicat recomandări, disponibile tuturor pe site-ul organizației, privind manipularea genetică a oamenilor „pentru a promova sănătatea publică”.

Organizația Mondială a Sănătății, despre care se putea citi în presă înainte de criza covid fraze de genul „OMS primește bani de la Fundația Gates”, scrie într-un articol de presă despre modificarea sau manipularea genomului uman: „OMS emite noi recomandări privind editarea genomului uman pentru promovarea sănătății publice”.

Două noi rapoarte complementare publicate în luna octombrie de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) oferă primele recomandări globale pentru a contribui la stabilirea editării genomului uman ca instrument pentru sănătatea publică, cu accent pe siguranță, eficacitate și etică.

Noile rapoarte prospective sunt rezultatul primei consultări globale cuprinzătoare care examinează editarea genomului uman somatic, a liniei germinale și ereditare. Consultarea, care a durat mai mult de doi ani, a implicat sute de participanți reprezentând diverse perspective din întreaga lume, inclusiv oameni de știință și cercetători, grupuri de pacienți, lideri religioși și popoare indigene.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat: „Editarea genomului uman are potențialul de a ne îmbunătăți capacitatea noastră de a trata și vindeca bolile, dar impactul deplin va fi atins doar dacă o vom pune în aplicare în beneficiul tuturor oamenilor, în loc să favorizăm o mai mare inegalitate în materie de sănătate între țări și în interiorul acestora”.

Este „bine” de știut că, de exemplu, de la ultima sa modificare, legea privind ingineria genetică din Germania deja nu mai include toate ființele vii ca înainte, ci include acum „toate ființele vii, cu excepția oamenilor”. Pe de altă parte, OMS pare să fie solidă ca o stâncă în presupunerea că „recomandările sale” privind manipularea ADN-ului vor fi puse în aplicare la nivel mondial, deși publicul nu știe încă nimic despre asta.

Iată ce spune declarația Organizației Mondiale a Sănătății menționată mai sus:

Recomandările se concentrează pe îmbunătățirile la nivel de sistem necesare pentru a crea capacitatea în toate țările de a se asigura că editarea genomului uman este utilizată în condiții de siguranță, în mod eficient și etic”.

Citiți și:
Organizația Mondială a Sănătății a lansat o aplicație gratuită de yoga pe Android și iOS
Cad măştile la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Pandemia covid-19 putea fi evitată, denunţă experţii

 

yogaesoteric
28 februarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More