Papa de la Roma face declarații șocante care în plus sunt aberante: «Nu există iad, toate religiile pot fi unite într-una singură, acceptăm orice…»

 

Un om care este acolo pentru a descoperi multe „secrete” ale vechii Biserici Catolice este Papa Francisc. Unele dintre convingerile care există de mii de ani în cadrul bisericii sunt acum puse deoparte de către Papa, care a fost numit Omul Anului 2013 de către revista Time. În ultimele sale revelații bizare (ba chiar nebunești!), Papa Francisc a declarat:

„Cu umilință, prin căutare interioară și prin meditarea rugăciunii, am câștigat o nouă înțelegere a anumitor dogme. Biserica nu mai crede în iad, unde oamenii suferă. Această doctrină este incompatibilă cu iubirea infinită a lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este un judecător, ci un prieten și un iubitor al umanității. Dumnezeu nu caută să condamne, ci numai să îmbrățișeze. Întocmai ca povestea lui Adam și Eva, vedem azi iadul ca o figură de stil. Iadul este doar o metaforă pentru sufletul izolat, care, la fel ca toate sufletele va fi în cele din urmă unit în dragoste cu Dumnezeu.”

Într-un discurs năucitor care încă rezonează în jurul lumii, Papa Francisc a declarat: „Toate religiile sunt adevărate, pentru că ele sunt adevărate în inimile tuturor celor care cred în ele. Ce alt tip de adevăr este acolo? În trecut, biserica a fost dură cu ceea ce considera greșit din punct de vedere moral sau păcătos. Astăzi, nu mai suntem judecători. Ca un tată iubitor, noi nu condamnăm copiii noștri. Biserica noastră este suficient de mare pentru heterosexuali și homosexuali, pentru cei ce sunt pro sau contra avortului! Pentru conservatori și liberali, comuniștii sunt și ei bineveniți și chiar sunt uniți cu noi. Noi toți iubim si adorăm același Dumnezeu!”

Pe parcursul a șase luni, în anul 2014, cardinalii, episcopii catolici și teologii au dezbătut la Vatican viitorul Bisericii și au urmărit să redefinească doctrinele și dogmele catolice. Al treilea Conciliu de la Vatican este cel mai mare și cel mai important, după al doilea Conciliu de la Vatican care a fost încheiat în 1962. Papa Francisc, care a numit noul consiliu „finalizarea Conciliului de la Vatican II”, a declarat la încheierea dezbaterilor:

„Catolicismul este acum o «religie modernă și rezonabilă», care a suferit schimbări evolutive. Este timpul să renunțăm la intoleranță. Trebuie să recunoaștem că adevărul religios evoluează și este în continuă schimbare. Adevărul nu este absolut sau sculptat în piatră. Chiar și ateii recunosc divinitatea. Cu acte de dragoste și caritate chiar și ateul îl recunoaște pe Dumnezeu și își salvează sufletul, devenind un participant activ în răscumpărarea omenirii.”

O declarație din discursul Papei a dus tradiționaliștii într-un acces de mare confuzie și isterie: „Dumnezeu se schimbă și evoluează ca și noi înșine; Dumnezeu trăiește în noi și în inimile noastre. Când răspândim dragoste și bunătate în lume, atingem divinitatea noastră și o recunoaștem. Biblia este o carte sfântă foarte frumoasă, dar, ca toate lucrările mari antice, unele pasaje din ea sunt învechite.Unii le arată ca intolerante și critice. Este timpul să vedem aceste versete ca ulterioare interpolări, spre deosebire de mesajul de iubire și de adevăr care este expus diferit în Scriptură. În conformitate cu noua noastră interpretare, vom începe să hirotonim femei cardinali, episcopi și preoți. În viitor, sper că vom avea un papă de sex feminin. Ca niciunei femei să nu i se închidă ușile, ele sunt deschise pentru toți oamenii!”

Chiar și unii cardinali ai Bisericii catolice s-au arătat a fi profund contrariați de aceste declarații ale Papei.


Citiți și:

Ecumenismul sau globalizarea în plan religios: pasul decisiv către religia masonică planetară

Unde țintește controversa stârnită de Papă în jurul credinței?

Apusul ineluctabil al papilor şi declinul Bisericii Catolice, câteva dintre semnele evidente ale «vremurilor cele de pe urmă»
 

 

yogaesoteric
29 ianuarie 2016

 

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More