Papa forțează o singură religie mondială de ziua independenței Israelului

 

Zis-au: „Veniţi să-i pierdem pe ei dintre neamuri; să nu se mai pomenească numele lui Israel. Că s-au sfătuit într-un gând împotriva lui. Împotriva Ta legământ au făcut: Locaşurile Edomului şi Ismaelitenii.” Psalmi 83:5-7

Din punct de vedere istoric, Vaticanul nu a fost prieten cu evreii, dar noua sa inițiativă aliniază Biserica Catolică cu Islamul într-o singură religie mondială, care poate fi cea mai mare amenințare de până acum pentru poporul evreu, scrie Adam Eliyahu Berkowitz într-un articol apărut pe site-ul BreakingIsraelNews.com. Un eveniment major pentru avansarea proiectului a avut loc la aniversarea nașterii statului Israel (14 mai) ceea ce, potrivit unui rabin, nu este întâmplător, dat fiind că iudaismul este ultimul bastion, complet incompatibil cu o nouă ordine mondială (în opinia lui).

Într-un discurs către diplomați din luna ianuarie, Papa Francisc a anunțat că Vaticanul va găzdui un eveniment global cu titlul Reinventarea Pactului Global asupra Educației.
„Este necesar un pact educațional global pentru a ne educa în spiritul unei solidarităţi universale și a unui nou umanism”, a spus Papa atunci când a propus pentru prima dată summit-ul.

Un site web susținut de Vatican pentru a promova pactul a adăugat: „Pentru educarea tinerilor în spiritul fraternității, învățându-i să depășească diviziunile și conflictele, promovarea ospitalității, dreptății și păcii, Papa Francisc i-a invitat pe toți cei care se ocupă de educația tinerei generații să semneze un Pact global, pentru a crea, prin educație, o modificare globală de mentalitate.”

Papa a descris necesitatea alianței globale.

„Niciodată înainte nu a existat o astfel de nevoie de a ne uni eforturile într-o alianță educațională generală, pentru a forma persoane mature, capabile să depășească diviziunea și antagonismul și să restabilească structura relațiilor în numele unei umanități mai frățești”, a spus el.

Papa a menționat proverbul „Este nevoie de un sat pentru a crește un copil”, explicându-și poziția în viziunea sa globală.
„Toate transformările sau schimbările, precum și schimbarea epocală pe care o trăim acum, necesită un proces de educare și de creare a unui «sat educațional», capabil să formeze o rețea de relații deschise și interumane”, a spus el.

„Educația nu se limitează doar la sălile școlii și ale universității”, a spus Papa în discursul din luna ianuarie. „Este asigurată în principal prin întărirea și consolidarea dreptului fundamental al familiei de a educa, precum și prin dreptul bisericilor și al comunităților sociale de a sprijini și de a ajuta familiile în creșterea copiilor lor.”

Inițiativa educației este o continuare a viziunii globale a Papei, așa cum aceasta reiese din Documentul despre fraternitatea umană pentru pacea mondială și viața comună semnat împreună de Papa Francisc și Șeicul Ahmed el-Tayeb, Marele Imam al Al-Azhar, în februarie 2019 la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite.

Acordul dintre cei doi lideri religioși a fost criticat pentru poziția sa asupra diversității religiilor.

„Faptul că oamenii sunt obligați să adere la o anumită religie sau cultură este necesar să fie respins”, se arată în document. „La fel și impunerea unui mod de viață cultural pe care alții nu îl acceptă.”

Rabinul Pinchas Winston, un prolific autor despre sfârșitul lumii, a menționat că în multe privințe surprinzătoare, Vaticanul este acum practic aproape identic cu secularismul.

„Este un fapt cunoscut că Biserica Catolică era bastionul care se opunea liberalismului în toate privințele, denunțându-l drept erezie”, a spus Rabinul Winston. „Aceasta a fost situația atâta timp cât Vaticanul și-a putut impune voința sa asupra poporului său și să influențeze restul lumii. Această realitate s-a schimbat, pentru că nu mai are acea putere. Papa Francisc este rezultatul acestei schimbări. El este un «om al poporului».”

Rabinul Winston a menționat că valorile tradiționale din Biserica Catolică se schimbă într-adevăr în moduri care ar fi fost de neconceput până nu cu mult timp în urmă.
„Spuneau că valorile seculare și liberalismul erau rele, dar când oamenii s-au schimbat și liberalismul s-a răspândit, Vaticanul şi-a reconsiderat această poziţie,” a spus Rabinul Winston. „Cum poate o religie să pretindă că este de la Dumnezeu, atunci când un om poate decide să o schimbe?”

Rabinul Winston a menționat că tema noii ordini mondiale, așa cum a fost prezentată de Papă, a fost menţionată de mai multe ori în Biblie.
„A vedea lumea ca un tot unitar, este așa cum a fost în zilele dinaintea Turnului Babel”, a spus Rabinul Winston. „Asta a fost când oamenii s-au unit pentru a prelua controlul lumii și a-L elimina pe Dumnezeu.”
Rabinul Winston a remarcat că amestecul absurd al intelectualismului secular cu religia a fost menţionat mai târziu în Geneză.

„Conform cu Midrash, Esau l-a impresionat pe tatăl său, Isaac, cu întrebări care păreau a se raporta la religie, dar care se situau doar la nivel intelectual. Intenția reală a întrebărilor era aceea de a genera haos și divizare. Mulțimea amestecată funcționează în acest fel, făcând să pară că intențiile lor sunt pure și că sunt oameni buni. Dar intenția lor reală este distructivă; pentru că scoate din luptă adevărul.”

„Seculariștii prezintă universalismul ca sursă a tuturor fraternităților, dar este exact opusul. Acum în lume există mai multă diversitate ca niciodată în istoria umanității. A avea un singur mod de a te închina lui Dumnezeu înainte ca Moshiach (Mesia) să vină și să-i ilumineze pe toți nu este realist și e dăunător pentru oricine nu se conformează. [Iudaismul nu îl recunoaşte pe Iisus ca fiind Mesia, astfel că încă îl mai așteaptă pe cel promis, care însă a venit deja de 2000 de ani - n.n.] Papa ar fi necesar să fie suficient de inteligent pentru a realiza că există motive întemeiate pentru diferențe. Oamenii sunt diferiți. Această nouă inițiativă a Vaticanului este liberalism clasic pe post de religie.”

Data întâlnirii globale la vârf în domeniul educațional a fost 14 mai, la exact 72 de ani de când Israelul și-a proclamat independența. Rabinul Winston a sugerat că acest fapt ar putea avea un sens mai profund, indicând conflictul inerent dintre poporul evreu și religia universală.

„Nu mai pot scăpa de evrei și de ceea ce reprezintă ei prin simpla atacare a noastră, așa cum s-a făcut timp de 2.000 de ani”, a spus Rabin Winston. „Doresc ei să scape de evrei și de Tora creând o religie mondială? Oricine dorește o ordine mondială urmărește să scape de evrei, deoarece toată istoria omenirii a dovedit că esența Torei iudaismului nu se schimbă, fiind apărată, dacă este necesar, chiar și cu prețul vieţii. Suntem în continuare același popor, în aceeași țară, cu aceeași Tora.”

Citiți și:

Papa de la Roma face declarații șocante care în plus sunt aberante: «Nu există iad, toate religiile pot fi unite într-una singură, acceptăm orice…»

88 de ani de la înființarea statului Vatican. Cei mai răi papi din toate timpurile

Secretele murdare şi şocante ale Cetăţii Vaticanului 

yogaesoteric
17 mai 2020

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More