Papa validează demolatorii statuilor lui Iisus? Susținătorii Black Lives Matter, în audiență la Vatican

 

Papa Francisc a primit recent la Vatican o delegație a Asociației Naționale a Jucătorilor de Baschet, uniunea care reprezintă jucătorii NBA. Tema abordată de Papa cu jucătorii americani în cadru privat: justiție socială, privilegiul albilor și, desigur, Black Lives Matter. Toate, argumente aflate în centrul unei campanii mediatice aprinse care a avut ca rezultat suspendarea timp de două zile a sezonului sportiv.

În grupul de sportivi primit la Vatican s-au aflat Sterling Brown, Kyle Korver, Jonathan Isaac, Anthony Tolliver și italianul Marco Bellinelli. Delegația vizitată de la Bergoglio a prezentat inițiativele privind justiția socială și inegalitatea economică, desfășurate de NBA în cadrul faimoasei mișcări de stânga cum altfel decât „promotoare a păcii și ordinii sociale”, așa cum s-a văzut în ultimele luni, Black Lives Matter.

„Suntem aici pentru că suntem inspirați de munca pe care o desfășurați la nivel global”, i-a spus unul dintre jucători Papei, în timpul întâlnirii care a avut loc în biblioteca papală. „Sunteți campioni”, a răspuns Papa. „Dar, dând și exemplul muncii în echipă, ați devenit un model, rămânând mereu umili și păstrându-vă umanitatea.”

După moartea lui George Floyd, NBA anunța „la sfârșitul lunii mai, jucătorii s-au mobilizat pentru a crește gradul de conștientizare a flagelului comportamentului inadecvat al poliției la nivel național în comunitățile de culoare și au lucrat pentru a face lumină în cazul unor probleme privind inegalitățile”.

Pe de o parte, așadar, avem clișeul obișnuit al oamenilor bogați care încearcă să-și dea sens vieții vorbind despre justiția socială. Iar pe de altă parte, un Pontif care bagă Adevărul la naftalină, pentru a se dedica în întregime ideologiei. Cine știe dacă la audiența cu jucătorii NBA, Vicarul lui Hristos a condamnat violența anumitor activiști BLM, jafurile și vandalismul comise de ei. Și dacă a suflat vreun cuvânt despre personaje precum Shaun King (unul dintre liderii Black Lives Matter), care vrea să dărâme statuile lui Iisus pentru că sunt simbolul colonialist al europenilor albi.

Citiţi şi:

Nebunia Papei Francisc: Vrea să ne rugăm pentru roboți și Inteligența Artificială

Război dezlănțuit asupra Crăciunului: Papa Francisc spune că «acesta e doar o șaradă»… în fața atâtor războaie și a urii!

 

yogaesoteric
5 decembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More