Parabolă despre ceea ce se oferă „gratis” și guvernul salvator

 

În mijlocul unei clase, la o universitate, unul dintre studenți l-a întrebat pe neașteptate pe profesor:

– Ştiţi cum sunt capturaţi porcii sălbatici?

Profesorul a crezut că este o glumă și se aștepta la un răspuns amuzant.

Tânărul i-a răspuns că nu este o glumă și și-a început serios dizertația:

– Pentru a captura porcii sălbatici, mai întâi se caută un loc în pădure unde ei merg adesea, iar acolo se pune zilnic puțin porumb pe pământ. Porcii sălbatici vin şi mănâncă porumbul „gratis”, iar când se obișnuiesc să vină zilnic, începi să construiești un gard în jurul acelui loc, bucată cu bucată…

Când se obişnuiesc cu o parte a gardului, se întorc să mănânce porumbul, iar tu construieşti altă parte a gardului… Se obișnuiesc din nou și vin iar să mănânce. Puțin câte puțin, construiești întregul gard în jurul acelui loc şi în cele din urmă se instalează o poartă pe ultima parte.

Porcii sunt deja obișnuiți cu porumbul gratis și cu gardul și astfel încep să intre singuri pe poartă. Atunci nu mai rămâne decât să închizi poarta și capturezi tot grupul. Atât de simplu, pas cu pas, şi dintr-o dată porcii își pierd libertatea. Încep să alerge în cerc în interiorul gardului, dar sunt deja la închisoare. După aceea, încep să mănânce porumbul gratuit. Se obișnuiesc atât de mult încât uită cum să vâneze singuri și de aceea acceptă sclavia.

Ei chiar sunt recunoscători răpitorilor lor și, generații întregi, merg fericiți la abator. Nici măcar nu bănuiesc că mâna care îi hrănește este aceeași care îi omoară.

Tânărul i-a spus profesorului că este exact ceea ce a văzut că se petrece în țara sa, în provincia sa, în orașul său, cu oamenii de acolo.

Guvernele populiste, în proiectele lor dictatoriale ascunse sub mantaua „democratică”, livrau „porumb” gratuit suficient de mult timp pentru a obţine o supunere totală.

Și fiecare nou „guvern salvator” îşi deghizează adevăratele intenţii în spatele unor „programe sociale”, dă pomeni, bani pe care îi scot din buzunarul muncitorului, îndeplinește misiuni, planuri, acordă indulgențe, legi, asigură „protecție”, acordă subvenții pentru orice, face exproprieri nejustificate, instituie programe de „bunăstare socială”, organizează petreceri, târguri sau festivaluri, pâine și circ, transport gratuit.

GRATIS!

Tot ceea ce este oferit „gratis” de astfel de escroci, deghizaţi în politicieni, unui popor prost obișnuit cu firimiturile de „porumb gratis”, le fură oamenilor capacitatea de a fi critici, de a gândi și de a fi întreprinzători.

Ştiind toate acestea, este evident că nimic nu a fost oferit „gratis”. Cum se spune, „nu există prânz gratis”!

Realizați că tot acel minunat „ajutor” guvernamental reprezintă de fapt o problemă, care se opune viitorului democrației în țara noastră.

Puteţi să luaţi atitudine sau încrucișați brațele și să mâncați „porumbul” care vi se oferă…

 

Citiți și:
O semnificativă poveste cu tâlc: Adevărata origine a democraţiei
Dan Puric: Președintele și Guvernul au lovit fără scrupule săracii, Biserica și țăranii, într-o inconștiență bolșevică

 

yogaesoteric
5 aprilie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More