Parlamentul European cere interzicerea porumbului modificat genetic «Pioneer 1507»Porumbul modificat genetic „Pioneer 1507” nu ar trebui comercializat pentru cultivare, deoarece polenul său rezistent la insecte ar putea afecta fluturii şi moliile, au explicat reprezentanţii Parlamentului European într-o moţiune adoptată la 15 ianuarie 2014.

Membrii Parlamentului European solicită Consiliului de Miniştri să respingă propunerea de avizare şi reînnoire a autorizaţilor pentru orice fel de organism modificat genetic până când nu se vor îmbunătăţi metodele de evaluare a riscurilor.
Deputaţii europeni se opun introducerii pe piaţa UE a acestui tip de porumb modificat genetic pe motiv că acest lucru ar depăşi puterile de implementare ale Comisiei Europene stabilite în regulile comunitare privind eliberarea în mediu a unor organisme modificate genetic.

În plus, PE subliniază că, în propunerea Comisiei, nu se precizează nici „condiţiile implementate pentru protejarea anumitor ecosisteme, medii şi/sau zone geografice”, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Moţiunea a fost adoptată cu 385 de voturi „pentru”, 201 – „împotrivă” şi 30 de abţineri.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară a explicat în februarie 2012 că nu acceptă concluzia citată de Pioneer că există un risc „neglijabil” pentru porumbul modificat genetic 1507 pentru lepidoptere şi a subliniat că poate fi riscant pentru acestea să fie expuse la polen. De asemenea, Parlamentul ia act de faptul că porumbul 1507 este rezistent la erbicidul glufosinat şi este comercializat ca atare în Statele Unite şi Canada. Cu toate acestea, UE clasifică glufosinatul ca fiind toxic pentru reproducere şi nu va autoriza utilizarea acestuia după 2017.

Sursa: recolta.eu


Citiţi şi:

Dezvăluiri ale doctorului Mencinicopschi despre micro-organismele modificate genetic (OMG)

Manevrele de culise ce au permis organismelor modificate genetic să «intre ca-n brânză» în România


yogaesoteric
28 iulie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More