Patriarhia română confirmă că o fotografie devenită virală pe internet nu are legătură cu Gregorian Bivolaru

 

La începutul lunii trecute mai multe publicaţii din România se lansau în felurite speculaţii privind identitatea personajului care apare central în fotografia alăturată, între părintele Dumitru Stăniloae (stânga) şi Dan-Ilie Ciobotea, actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (dreapta). Fără a avea nicio bază concretă şi fără a contacta Biroul de Presă MISA, au fost difuzate ştiri senzaţionaliste în care se afirma tendenţios că respectivul personaj central ar fi Gregorian Bivolaru. S-a mers până acolo încât postul TV Antena 1 a transmis că prezenţa lui Gregorian Bivolaru în acea imagine a făcut ca „4.000 de români să îşi urle furia pe Facebook prin mesaje care de care mai revoltătoare”.

 

 

Iată însă că recent, chiar purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că respectiva imagine nu are nicio legătură cu Gregorian Bivolaru, fiind vorba de o cu totul altă persoană. Mai exact, Vasile Bănescu a declarat că „Fotografia la care faceţi referire datează din anii 1978-1979 şi a fost realizată la Căminul studenţesc Sfântul Thomas din Strasbourg, din Franţa. În fotografie apar: Părintele Dumitru Staniloae, un student teolog din Olanda şi pe atunci doctorandul Dan-Ilie Ciobotea, actualul Patriarh. Aşadar, persoana la care se făcea referire nu este Gregorian Bivolaru”.

Constatăm acum că dacă la început, când jurnaliştii oportunişti afirmau răutăcios că în fotografie ar fi Gregorian Bivolaru, după dezminţirea venită din partea Patriarhiei, niciunul dintre ziariştii care au distribuit acea ştire complet falsă nu şi-a pus problema să îşi ceară scuze pentru gafa făcută.

Este, de altfel, naiv să credem că difuzarea acelei fotografii în mass-media şi provocarea cu acea ocazie a unui val de comentarii ostile la adresa lui Gregorian Bivolaru a constituit o simplă eroare. Niciun jurnalist care îşi face cu adevărat meseria nu ar fi lansat o astfel de ştire fără să îşi verifice temeinic sursele înainte.

Aceasta este, din păcate, încă o situaţie care evidenţiază maniera neprofesională şi lipsită de etică prin care sub aparenţa unei erori este lezată pe nedrept imaginea profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.


yogaesoteric
17 decembrie 2015

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More