Patriarhul Kiril: Biserica Ortodoxa Rusă susține dreptul de a refuza identificarea biometrică

Din cauza riscurilor legate de noutatea tehnologiei datelor biometrice, Biserica susține dreptul fundamental al cetățenilor de a refuza identificarea biometrică, potrivit conducătorului Bisericii Ortodoxe Ruse.

Într-o scrisoare adresată președintelui Dumei de Stat a Rusiei, cu privire la adoptarea în octombrie anul trecut a unei ample decizii privind datele personale biometrice, sfinția sa Patriarhul Kiril notează că, deși evoluțiile tehnologice sunt binevenite, „Biserica a cerut întotdeauna ca oamenii să țină cont de riscurile pe care acestea le implică în mod inevitabil”, relatează patriarchia.ru.

După cum notează patriarhul, Consiliul Episcopilor din Rusia a adoptat în februarie 2013 un document cu privire la datele personale, notând că deja „problemele asociate cu identificarea electronică, contabilizarea și prelucrarea datelor personale continuă să se acumuleze și să devină tot mai complicate”.

De asemenea, Biserica Ortodoxă Rusă a tras un semnal de alarmă în august 2020, în timpul pandemiei covid, despre „colectarea extinsă de date personale, inclusiv informații despre sănătate, precum și prelucrarea acestor date”.

În același timp, organizațiile comerciale colectează de ani de zile, practic nestingherite, date biometrice, a scris Patriarhul Kiril, și „prin urmare, necesitatea unei reglementări de stat în acest domeniu pare justificată”.

Biserica este solidară cu acei experți care susțin că orice bază de date de stocare a informațiilor personale, inclusiv cele biometrice, nu poate fi complet protejată împotriva scurgerilor de informații”, continuă liderul rus. „Riscurile scurgerilor de date biometrice nu sunt pe deplin înțelese, din cauza noutății acestei tehnologii”.

Prin urmare, „Biserica Ortodoxă Rusă susține dreptul fundamental și necondiționat al cetățenilor de a refuza identificarea biometrică, cu garanții absolute de nediscriminare în cazul unei astfel de alegeri”.

În încheiere, Patriarhul Kiril îi cere președintelui Dumei să ia în considerare amendamentele propuse de Biserica Ortodoxă Rusă la proiectul de lege.

Citiți și:
Dictatura biometrică tip China e aici. Poliția Română cumpără 100 de dispozitive mobile biometrice pentru scanare și amprentare digitală
„Agenda noastră comună” – următorul pas în marșul către a Patra Revoluție Industrială: crearea „cetățeniei digitale”
Europa construiește un imens sistem internațional de recunoaștere facială

 

yogaesoteric
22 ianuarie 2023

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More