Patronii de Horeca au anunțat cum vor proceda în privința vaccinării angajaților

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a anunțat că patronii din domeniul Horeca nu îşi vor obliga angajaţii să se vaccineze. De asemenea, restaurantele și hotelurile nu le vor condiționa clienților accesul pe bază de vaccinare.

Să fim foarte clari: vaccinul este opţional. În această ţară, vaccinul este opţional, nu este obligatoriu. Ceea ce facem noi astăzi este să încurajăm, să explicăm oamenilor că dacă dorim să revenim la viaţa normală, putem grăbi acest proces prin vaccin. Operatorii din industrie nu vor obliga angajaţii să se vaccineze, nu există această intenţie din punctul de vedere al operatorilor din HoReCa”, a declarat președintele organizației patronale amintite.

El a precizat foarte clar pentru toată lumea: vaccinul este opţional, nu este obligatoriu şi nu poate fi subiect de discriminare. Mischie a afirmat de aceea că nu vor fi situații în care cineva să nu poată participa la o conferinţă de presă, să nu poată servi la masa sau să nu poată urca în autobuz decât dacă este vaccinat.

Și preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a susţinut că oamenii de afaceri nu intenţionează să adopte măsuri coercitive faţă de angajaţii care refuză vaccinarea.factuali

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More