Pentru testarea unui vaccin, corporaţia Glaxo Smith Kline foloseşte copii din familii sărace pe post de cobai

de Mihai Vasilescu

Megacorporaţia farmaceutică Glaxo Smith Kline testează în prezent un vaccin împotriva pneumoniei la copii cu vârste sub un an. Conform Federaţiei Argentiniene a Specialiştilor din Domeniul Sănătăţii, compania a făcut presiuni asupra mai multor familii sărace, pentru ca acestea să permită utilizarea vaccinului, încă neomologat, pe copiii lor.

Reprezentantul Federaţiei, Juan Carlos Palomares a declarat: „În cea mai mare partea a cazurilor, oamenii cărora li se propune aşa ceva sunt persoane care nici măcar nu ştiu să scrie sau să citească. Copiii provin din medii defavorizate, foarte sărace. Este un abuz, este contrar oricărei etici profesionale”.

În urma testelor, doisprezece copii argentinieni au murit deja în provincia Santiago del Estero. S-a cerut stoparea acestei practici, însă experimentele au autorizaţia Departamentului de Sănătate al provinciei, care este condus de Juan Carlos Smith, fratele cercetătorului care coordonează proiectul în cadrul Glaxo Smith Kline.

Mai mulţi medici de la spitalul pediatric din Santiago del Estero au acuzat compania Glaxo Smith Kline că se foloseşte de copii din mediile sărace pe post de cobai. Medicul Ana Maria Marchese şi-a manifestat indignarea: „Pentru că nu pot să îşi facă experimentele în Europa sau în SUA, vin aici, în ţările din lumea a treia, unde au victime sigure.”

Citiţi şi:

Un nou vaccin periculos este pe cale de a deveni obligatoriu

Vaccinarea – o afacere bănoasă pentru companiile farmaceutice, dar păguboasă pentru sănătatea noastră

yogaesoteric
24 decembrie 2008

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More