Personalitatea predominant optimistă

Deşi mulţi oameni posedă un fel de “optimism pasiv”, care îi ajută să creadă într-un happy end pentru fiecare problemă, adevăraţii optimişti sunt destul de rari. Aceştia sunt, în general, oameni foarte puternici şi de acţiune, care privesc viaţa ca pe o provocare ce trebuie soluţionată cu succes. Deosebit de încrezători atât în ei înşişi cât şi în ceilalţi, ei privesc cel mai adesea fără frică viitorul şi totdeauna consideră că merită să facă toate eforturile care se impun pentru a-şi atinge scopurile lor nobile. Principalul suport al optimiştilor îl reprezintă “aspiraţiile sau mentalizările pozitive” pe care mai mereu le au faţă de ei înşişi. Ei au tot timpul foarte clare în minte succesele reputate anterior, în timp ce eşecurile şi gafele sunt considerabil minimalizate pentru a nu genera absolut de loc fenomene de rezonanţă care ar putea determina asimilarea unor energii negative care ar putea genera insuccesul.

Optimistul nu este suspicios, bârfitor, răutăcios, sentenţios sau gelos.

Mai important este faptul că el este dispus să se lase influenţat în bine de laudele meritate ce vin de la ceilalţi şi poate recepta cu luciditate şi detaşare criticile îndreptăţite sau răutăcioase ce i se aduc, deoarece buna părere pe care o are despre propria persoană se dovedeşte destul de robustă pentru a rezista la opiniile adverse ale altora.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More