Peste 340 milioane de creştini, puternic persecutaţi în lume, în 2020. Numărul creștinilor uciși a crescut cu 60%

Peste 340 milioane de creştini din întreaga lume au fost puternic persecutaţi în 2020, un fenomen în continuă creştere şi care a fost exacerbat în timpul pandemiei, potrivit unui raport dat publicităţii de Portes Ouvertes, partenerul francez al organizaţiei Open Doors International, relatează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit raportului, aproximativ 340 milioane de creştini – catolici, ortodocşi, protestanţi, baptişti, evanghelişti, penticostali etc. – au fost „puternic persecutaţi”, faţă de 260 milioane în 2019. Raportul trage un semnal de alarmă cu privire la extinderea unui „arc roşu-portocaliu” al ţărilor unde persecuţia faţă de creştini este extremă sau foarte puternică, mergând din Africa subsahariană până în Asia de Sud, trecând prin Orientul Mijlociu.

Numărul creştinilor ucişi a crescut puternic, cu 60%, trecând de la 2.983 la 4.761.

Peste 90% dintre decese provin din Africa subsahariană”, explica Patrick Victor, directorul Portes Ouvertes Franţa, potrivit sursei citate. Pe de altă parte, organizaţia remarcă o scădere a numărului de biserici luate ca ţintă (închise, atacate, avariate, incendiate) al căror număr s-a înjumătăţit (4.488, faţă de 9.488 în 2019), cu toate că „multe biserici închise în 2019 nu s-au mai redeschis”.

China este de departe ţara cu numărul cel mai mare de biserici atacate, chiar dacă în scădere (3.088, faţă de 5.576 în 2019), înaintea Nigeriei. Numărul creştinilor reţinuţi din motive legate de credinţa lor a crescut, de asemenea, la 4.277, faţă de 3.711 în 2019. Aproape jumătate dintre aceştia provin din Eritreea (1.030) şi China (1.010).

Coreea de Nord, unde „credinţa în Dumnezeu este o crimă împotriva regimului şi reprezintă un motiv suficient pentru a trimite o persoană într-un lagăr de muncă forţată”, conform respectivei organizaţii, rămâne în fruntea acestui clasament anual. Urmează Afganistan, Somalia, Libia, Pakistan, Eritreea, Yemen, Iran, Nigeria, India, Irak şi Siria.

ONG înfiinţat în 1976, Portes Ouvertes, partener al organizaţiei Open Doors International, activă în 60 de ţări, „oferă sprijin spiritual, moral şi umanitar” creştinilor persecutaţi.

Citiți și:
Prigoana împotriva creştinilor ia amploare la nivel mondial. Coronavirusul a devenit un catalizator al persecuţiilor
Genocidul creştinilor din Africa

 

yogaesoteric
25 aprilie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More