Peste 7.000 de persoane au fost confirmate cu covid după prima doză de vaccin, dintre care mai mult de 2.600 în ultimele două săptămâni

S-AU VACCINAT DEGEABA

Peste 7.000 de persoane au fost confirmate cu covid după prima doză de vaccin, dintre care mai mult de 2.600 în ultimele două săptămâni, potrivit datelor comunicate marți, 16 martie, de Institutul Național de Sănătate Publică.

De la începutul vaccinării până în prezent (27 decembrie 2020 – 14 martie 2021), un număr de 7.145 persoane (0,49% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. Un număr de 2.083 persoane (29,1%), care au fost confirmate cu infecție cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin, au efectuat până la data de 14 martie și a doua doză”, precizează INSP.

Conform sursei citate, în perioada 1-14 martie 2021, un număr de 2.672 de persoane au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. 52,9% dintre acestea au fost vaccinate cu Pfizer BioNTech, 5,1% au fost vaccinate cu Moderna și 42% au fost vaccinate cu Astra Zeneca.

Timpul scurs de la data vaccinării până la data confirmării arată că:
– 36,6% dintre persoane au fost confirmate în primele 7 zile de la vaccinare;
– 78,2%* dintre persoane au fost confirmate în primele 14 zile de la vaccinare;
– 94,4%* dintre persoane au fost confirmate în primele 21 de zile de la vaccinare;
– 98,6%* dintre persoane au fost confirmate în primele 28 de zile de la vaccinare;
– 1,4% dintre persoane nu s-au prezentat la doza a doua și au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea primei doze.
(* procent cumulat)

De la începutul vaccinării până în prezent (27 decembrie 2020-14 martie 2021), un număr de 1.012 persoane (0,14% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin.

În perioada 1-14 martie 2021, un număr de 385 persoane au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin. 95,3% au fost vaccinate cu Pfizer BioNTech și 4,7% au fost vaccinate cu Moderna.

Timpul scurs de la data vaccinării cu a doua doză până la data confirmării arată că:
– 12,2% dintre persoane au fost confirmate în primele 7 zile de la vaccinare;
– 25,7%* dintre persoane au fost confirmate în primele 14 zile de la vaccinare;
– 41,3%* dintre persoane au fost confirmate în primele 21 de zile de la confirmare;
– 58,2%* dintre persoane au fost confirmate în primele 28 de zile de la confirmare;
– 41,8% dintre persoane (161 cazuri) au fost confirmate la peste 28 de zile de la administrarea celei de a doua doze.
(* procent cumulat)

S-au vaccinat degeaba

Iată câteva cazuri care pun serios la îndoială eficiența vaccinului împotriva covid-19.

Trei angajaţi ai Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara s-au infectat cu coronavirus la numai două zile după vaccinare. Este vorba despre două asistente (de la secţiile de pneumoftiziologie, respectiv de anestezie şi terapie intensivă) şi un IT-ist. Directorul spitalului, Cristian Oancea, a declarat că starea celor trei este bună şi că în momentul vaccinării nu prezentau niciun fel de simptome specifice SARS CoV-2.

Oancea a dat de înţeles că cei trei angajaţi ar fi fost infectaţi încă dinainte de a primi vaccinul, însă nu au ştiut şi nici nu au fost testaţi. Iată declaraţia managerului (conform Radio Timişoara):
Noi am avut IT-istul spitalului, căruia a doua zi după vaccinare îi curgea nasul şi l-am testat şi a fost pozitiv. N-am pus în seama vaccinării. Am mai avut încă două cadre medicale (una dintre ele lucrează la Pneumologie, una la Terapie Intensivă), care au făcut covid, dar aceste fenomene sunt normale. De ce? În primul rând, nu erau în perioada de imunizare. În al doilea rând, şi dacă te vaccinezi poţi să dezvolţi o formă uşoară de boală. Şi în al treilea rând, nu au făcut rapelul care oferă protecţia completă, cea de 95%.

Cum am gândit noi? Dacă o persoană are simptome, este cazul să se testeze – antigenic sau PCR, cum se poate. Dacă este pozitiv, este necesar ca de la momentul negativării să aştepte 30 de zile după care se poate vaccina. Dar ţinând cont de cazurile pe care le-am avut noi, chiar dacă o persoană are simptome, le ignoră şi se vaccinează, nu se petrece nimic, adică efecte moderate sau severe. Vaccinarea care se suprapune cu persoane asimptomatice covid-pozitiv sau chiar dacă e simptomatic uşor şi acea persoană nu ştie, faptul că se vaccinează nu are efecte nefaste.”

Menţionăm că aceste trei cazuri din Timişoara au venit la numai o zi după ce Carmen Dorobaț, fosta directoare a Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi (condamnată definitiv pentru luare de mită), a fost şi ea confirmată cu coronavirus, după doar câteva zile de la vaccinare.

Încheiem, amintind ca directorul de la „Victor Babeş”, Cristian Oancea, a devenit cunoscut în luna iulie 2020 după ce a afirmat că îi aşteaptă cu lumânări în spital pe cei care nu cred în coronavirus: „Va fi din rău în mai rău. Cam 70% sunt adepţii teoriei conspiraţiei. Nu avem cu cine să luptăm. Suntem dezarmaţi. Toată munca noastră s-a dus pe apa Sâmbetei. Pacienţii au refuzat tratamentul susţinând că nu vor să facem experimente pe ei. Nu mai avem arme. Nu te poţi lupta cu prostia, cu ignoranţa şi cu conspiraţia, cu indolența, cu nesimţirea, cu iresponsabilitatea. Nu ai ce să-i mai faci. Îi aşteptăm în spitale, unde avem şi lumânări. Ei cred că se fac bine de la natură. Avem pacienţi relativ tineri, între 50 şi 70 de ani.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More