AUR vrea să scoată masca din spaţiile publice: Nu există studii care să ateste că purtarea măştilor are un aport substanţial în combaterea epidemiei

Restricțiile și obligativitatea purtării măștii de protecție au devenit subiect de contestații în Parlamentul României. Partidul Alianța AUR a anunțat un demers făcut prin Comisia Juridică. Demersul este de contestare a obligativității purtării măștilor în spațiile închise și instituțiile publice.

Legea care obligă la purtarea măștii în spațiile publice deschise a ajuns la Comisia Juridică. Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea măștilor la spațiile închise și instituțiile publice. Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”, sună anunțul făcut de Partidul Alianța AUR pe contul propriu de Facebook.

Prin acest demers, ajuns deja la Comisia Juridică, Partidul Alianța AUR dorește eliminarea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile închise și instituțiile publice. Inițiativa aparține unui număr de trei deputați de la Partidul Alianța AUR, printr-un amendament la Ordonanţa de Urgenţă.

Respectiva OUG instaura obligativitatea purtării măștilor de protecție, atât în spațiile în aer liber, cât și în interiorul instituțiilor statului. Într-o declaraţie recentă, Raed Arafat anunța obligativitatea purtării acestora și în autovehiculul personal. Obligativitatea, conform Secretarului de Stat, este fie că suntem șoferi sau pasager.

La depunerea amendamentului, conform procedurii, s-a depus și justificarea demersului, în care este stipulat că:
„(…) nu există studii de specialitate care să ateste că purtarea măştii timp îndelungat este o măsură pozitivă, cu aport decisiv şi substanţial în combaterea oricărei epidemii”.

Cei trei deputați AUR care au iniţiat amendamentul sunt Raisa Enachi, Ringo Dămureanu şi Georgel Badiu.

Actul normativ se află în discuție în Camera Deputaților.

Partidul cu cei mai mulți membri controversați

Încă de la intrarea în Parlamentul României, cu cele peste 9 procente, AUR a devenit una din grupările politice controversate, în principal, prin componența sa. Unul dintre membrii care au generat controverse este chiar inițiatorul demersului anunțat anterior, Ringo Dămureanu.

Discuţiile iscate în jurul acestui personaj au determinat mai-marii partidului să iasă cu declarații în acest sens. „Nu am intrat în Parlament pentru a promova personaje, ci pentru a promova idei și principii”, mai spun membrii AUR, pe Facebook.

Răspunsul AUR la petiția împotriva dialogului politic: „Elită închipuită” și „dușmanii românilor – așa ați fost, așa ați rămas”. Și un citat din Ion Rațiu

Partidul Alianţa AUR a fost atacat şi prin intermediul unei petiţii, ce a fost inițiată de un grup de persoane publice.

În răspunsul pe care AUR l-a transmis cu privire la această acţiune demarată împotriva sa, i-a numit pe semnatari „elită închipuită”, care nu reprezintă „pe nimeni și nimic”.

Autointitulații «intelectuali publici, militanți pentru drepturile omului, oameni din societatea civilă și apărători ai valorilor euroatlantice», în frunte cu Cristian Pârvulescu, atacă votul românilor cerând guvernului să ignore punctele de vedere ale AUR – deci ale românilor simpli.

Avem și noi un mesaj pentru această elită închipuită: Noi reprezentăm vocea a 10% dintre români. Voi nu reprezentați pe nimeni și nimic. Sunteți dușmanii românilor – așa ați fost, așa ați rămas.

Unii dintre voi nu ați știut niciodată, alții probabil ați uitat ce înseamnă democrația, așa că vă amintim noi, prin cuvintele marelui Ion Rațiu!”, se arată în mesajul AUR, postat pe Facebook, ilustrat cu o fotografie cu Ion Rațiu.

1 Comentariu
  1. Nicolae Copaci spune

    Suntem liberi să nu purtam mască. Există și posibilitatea să anulăm în instanță – sau nu – o eventuala amendă primită – ilegală dealtfel – !!! Haideți să nu respectăm hotărârile de guvern care încalcă flagrant Constituția. Trăiască România, liberă, independentă și suverană !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More