Peste 80% din populaţia lumii trăieşte sub un cer ce este poluat de lumină artificială

 

Peste patru cincimi din populaţia lumii trăieşte sub un cer poluat de lumină artificială. Aceasta este concluzia unui nou studiu care prezintă gradul în care lumina artificială iluminează cerul nopţii.

Potrivit datelor obţinute cu ajutorul sateliţilor, 83% din populaţia lumii, dintre care aproape toţi europenii şi nord-americanii, trăiesc sub un cer cu 10% mai luminos decât în mod normal.

Situaţia este cu atât mai cumplită pentru persoanele din vest. Potrivit cercetătorului Fabio Falchi de la Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie din Italia, 60% dintre europeni şi 80% din persoanele care trăiesc în America de Nord nu pot vedea Calea Lactee.

În Marea Britanie, poluarea cu lumină este atât de mare încât un sfert din populaţie nu are nevoie să se adapteze de la vizibilitatea în culori, caracteristică perioadei de zi, la vizibilitatea în alb şi negru, specifică nopţii.

Cercetătorii avertizează că nopţile în care lumina nu se estompează mai mult decât în timpul amurgului afectează animalele nocturne, în timp ce la oameni acest fenomen este asociat cu apariţia dereglărilor de somn şi a bolilor, relatează corespondenţii BBC.


Citiţi şi:

Poluarea electromagnetică 
Glanda pineală – o poartă spre lumile paradisiace, pe care o putem deschide
 

 

yogaesoteric
5 septembrie 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More