Piers Corbyn, fratele fostului lider laburist Jeremy Corbyn, a fost arestat după ce a comparat campania de vaccinare anti-covid cu Holocaustul

Piers Corbyn a fost arestat de poliția metropolitană din Londra din cauza unor pliante care compară campania de vaccinare anti-covid din Marea Britanie cu Holocaustul.

Activistul împotriva carantinei Piers Corbyn, care este fratele mai mare al fostului lider laburist Jeremy Corbyn, a relatat pentru Sky News că a fost arestat după ce s-a prezentat din proprie inițiativă la o secție de poliție.

Polițiștii investigau deja distribuția pliantelor anti-vaccinare după ce acestea au fost aspru criticate în cadrul unei ședințe a consiliului local și în urma unor plângeri primite de la cetățeni.

Piers Corbyn a confirmat că pliantele împărțite de el în Londra erau similare cu cele apărute pe website-ul Stop New Normal (Opriți Noua Normalitate), care prezentau cuvintele „Vaccinurile sunt sigure” și „Calea către libertate” deasupra porților lagărului de concentrare de la Auschwitz.

Corbyn a afirmat că nu consideră pliantele ca fiind ofensatoare. „Afirmația că vaccinarea este calea spre libertate este desigur falsă, așa cum a fost și lozinca nazistă că munca (forțată) este calea spre libertate”, a spus el reporterilor Sky News. Pliantele „nu sunt ofensatoare – ceea ce s-a petrecut în Holocaust a fost oribil și ofensator – nu despre aceasta este vorba”.

Activistul a mai relatat că s-a prezentat de bună voie la secția de poliție știind că urma să fie arestat, după ce oamenii legii „m-au sunat și mi-au spus că vor să vină la mine acasă să mă interogheze pentru a putea de asemenea să îmi percheziționeze apartamentul și să mă aresteze, așa încât am ales să mă duc voluntar la secție”.

Poliția metropolitană din Londra a declarat că „polițiștii desfășurau o investigație în urma unor sesizări că materiale malițioase în forma unor pliante au fost distribuite în sudul Londrei la finalul lunii ianuarie. În urma anchetei, două persoane au fost arestate.”

Un bărbat de 73 de ani a fost arestat în Southwark pe 3 februarie fiind suspect de comunicare malițioasă și de tulburarea ordinii publice”, a adăugat Scotland Yard într-o declarație de presă. „Un alt bărbat de 37 de ani a fost arestat mai devreme în aceeași zi în Bow, în estul Londrei, fiind suspect de o infracțiune de ordin public.”

Ambii bărbați au fost duși la o secție din sudul Londrei. După aceea au fost eliberați pe cauțiune.

Poliția metropolitană din Londra a mai afirmat că pliantele „prezintă un material care pare să compare campania de vaccinare cu Holocaustul”.

Parlamentarul laburist Neil Coyle le-a mulțumit polițiștilor pentru „reacția lor promptă față de acest material mizerabil” și cetățenilor care au depus sesizările privitoare la „pliantele josnice”.

Corbyn a declarat pentru Sky News că, deși acceptă existența covid-19, acesta este de fapt un anumit tip de gripă, și nu există în realitate o epidemie de coronavirus. Corbyn a negat acuzațiile că ar fi un teoretician al conspirațiilor.

Pe 1 martie, poliția metropolitană a anunțat că Corbyn a fost pus sub acuzare, alături de alte cinci persoane, pentru o serie de încălcări ale măsurilor anti-covid luate de autorități. În total, împotriva lui Piers Corbyn au fost formulate 36 de capete de acuzare, majoritatea legate de participarea la proteste anti-carantină la care au luat parte mai mult de 30 de persoane (aceasta fiind limita stabilită de autorități).

Toți cei șase acuzați vor fi judecați la tribunalul din Westminster pe data de 20 mai.

 

Citiți și:
PLANDEMIE este cuvântul potrivit pentru criza mondială prin care ni se suprimă drepturile și libertățile
Text fundamental: Robert F. Kennedy, Jr. despre cum au ajuns celulele canceroase în vaccinuri (I)
Manipularea maselor și torturarea psihologică a majorității popoarelor… simultan

 

 

yogaesoteric
16 aprilie 2021

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More