Pinguinul care călătorește 8000 km în fiecare an pentru a-și revedea salvatorul

În urmă cu cinci ani, Joao Pereira de Souza, în vârstă de 71 de ani, a găsit un pinguin sud-american Magellan acoperit cu ulei și înfometat, pe o plajă de pe o insulă din largul coastei Rio de Janeiro. O prietenie incredibilă s-a născut în acel moment.

Din 2011, pinguinul, care trăiește în mod normal pe coastele Patagoniei, în Argentina și Chile, la o distanță de 4.000-8.000 de km, a devenit un companion credincios, înotând în fiecare an de la cuibul său până la insula unde trăiește pensionarul care i-a salvat viața, unde stă timp de opt luni.

„Iubesc pinguinul ca pe propriul meu copil și cred că și el mă iubește”, a declarat dl. Pereira de Souza într-un interviu acordat postului Globo TV, interviu în care pasărea scotea sunete de bucurie recunoscându-și prietenul său uman. „Nu permite nimănui să-l atingă. Îi ciupește dacă încearcă să o facă. Dar el se așează în poala mea, mă lasă să-l spăl, îmi permite să-l hrănesc cu sardine și să-l ridic în brațe”, a declarat Pereira, care a botezat pinguinul Dindim.

Pereira de Souza consideră ca Dindim a format o legătură de suflet cu el după ce l-a găsit eșuat pe plajă și l-a adus acasă. Timp de o săptămână i-a curățat penele de gudron, l-a hrănit zi de zi cu pește pentru ca pinguinul să-și refacă forțele, apoi l-a dus înapoi la mare pentru a-l lăsa să plece.

„Dar el nu a plecat, a stat cu mine timp de 11 luni, iar apoi, doar după ce i-au crescut pene noi, a dispărut. Toată lumea a spus că nu se va întoarce, dar el m-a vizitat de fiecare dată în ultimii patru ani. Ajunge în iunie și pleacă în februarie în fiecare an. A devenit mai afectuos și pare chiar mai fericit să mă vadă.”

Biologul Joao Paulo Krajewski, care l-a intervievat pe Pereira de Souza pentru Globo TV, a declarat pentru ziarul The Independent: „N-am mai văzut așa ceva până acum. Cred că pinguinul are impresia că Pereira face parte din familia lui și, probabil, că este un pinguin, de asemenea. Când îl vede dă din coadă ca un câine și tipă de bucurie.”

Pinguinii trăiesc timp de aproximativ 25 de ani și sunt cunoscuți pentru loialitatea pe care o manifestă față de semenii lor. Se știe că rămân împreună cu același partener până când mor.

Ecologiștii avertizează că, în condițiile în care sute de specii de pinguini Magellan migrează în mod natural la mii de km nord în căutarea hranei, există o creștere îngrijorătoare a pinguinilor eșuați pe plajele din Brazilia. Între 2010 și 2013, Humpback Whale Institute din Bahia a înregistrat mai mult de 180 de cazuri de mamifere eșuate de-a lungul coastei braziliene.


Citiți și:

Minunatul limbaj al animalelor

Delfinii – doctori de suflet pentru oameni

yogaesoteric
21 mai 2016

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More