Plante care ajută la transmutarea şi la sublimarea potenţialului creator-sexual
Un deziderat important (am putea spune esenţial chiar) al aspirantului la desăvârşirea spirituală este transmutarea şi sublimarea în forme superioare de energie a potenţialului său creator-sexual. Plantele binefăcătoare purifică şi armonizează structura fizică şi subtilă a fiinţei umane şi, totodată, ele catalizează fenomenele de transmutare (transformarea potenţialului creator-sexual în energie), precum şi sublimarea ei pe anumite etaje superioare ale fiinţei, în funcţie de specificul plantei utilizate.
Transmutarea şi sublimarea implică transformarea secreţiilor sexuale (sperma în cazul bărbatului şi fluidul menstrual, în cazul femeii) în energie, care apoi este direcţionată către etajele superioare ale fiinţei, devenind astfel energie volitivă, afectivă, mentală sau spirituală.
În acest mod, ceea ce fiinţa umană (bărbat sau femeie) „arunca” pur şi simplu ca pe ceva nefolositor, devine o sursă extraordinară de energie, care îi îmbunătăţeşte uluitor de mult capacităţile, întocmai cum o centrală atomică este o sursă de energie ce permite realizarea unor activităţi multiple şi chiar sofisticate (de la deplasări rapide cu ajutorul unui metrou, de exemplu, la cercetări laborioase cu ajutorul unor computere superperformante).
Cu cât această transformare prin transmutare şi sublimare se apropie de o transformare totală a întregului potenţial creator-sexual în energie, care apoi este ascensionată pe nivelele superioare ale fiinţei, cu atât mai mult pot fi trezite capacităţile latente ale fiinţei umane (capacităţi care apar oamenilor obişnuiţi ca fiind miraculoase sau paranormale) şi cu atât este mai rapidă evoluţia ei spirituală.
Pentru realizarea acestui deziderat există anumite procedee yoga (posturi corporale (asana-e), mudra-e, exerciţii de pranayama, procedee de meditaţie) care, realizate consecvent, conduc la transmutarea şi sublimarea din ce în ce mai bună şi chiar totală a potenţialului creator-sexual al fiinţei umane. Însă, mai ales în cazul în care se constată o anumită dificultate în această direcţie, utilizarea sistematică a anumitor plante binefăcătoare este salutară.
Plantele pot fi utilizate în multe alte moduri, în funcţie de ceea ce urmărim în mod special să trezim în fiinţa noastră. Spre exemplu ele pot fi utilizate succesiv, în anumite perioade determinate de ciclurile de producere a secreţiilor sexuale specifice (masculine, respectiv feminine) sau pot fi combinate între ele (spre exemplu, câte o plantă din fiecare grupă) şi utilizate simultan într-un amestec.
În cazul structurii feminine, ciclul de producere a secreţiilor sexuale prezintă anumite etape distincte de care trebuie neapărat să se ţină cont. În această direcţie, o expunere detaliată a acestor elemente, precum şi a modalităţilor practice cu ajutorul cărora se poate realiza transmutarea potenţialului creator sexual în cazul femeii, este cuprinsă în lucrarea „Misterele menstruaţiei” de profesor yoga Gregorian Bivolaru, carte ap, fiind o premieră de valoare excepţională.
Vom prezenta în continuare câteva dintre plantele binefăcătoare, ce pot ajuta extraordinar de mult în această direcţie. La fiecare plantă vom indica denumirea sa uzuală, denumirea botanică, partea care este folosită pentru respectivul scop şi doza optimă.
1. Plante care facilitează declanşarea proceselor de transmutare şi sublimare a potenţialului creator- sexual
Prin acţiunea lor de purificare a corpului fizic şi subtil şi prin deschiderea canalelor subtile de circulaţie a energiilor (nadi-urilor), aceste plante au un rol pregătitor şi trebuie să fie utilizate în prima etapă a programului sistematic angrenat pentru transmutarea şi sublimarea potenţialului creator. Ele au totodată şi un efect armonizator asupra fiinţei. Fiecare dintre aceste plante pot fi utilizate în doză de 4 grame/zi (câte 1 g o dată, la o administrare).
ashwagandha (Withania somnifera), rădăcină
asmăţui (Anthriscus cerefolium), frunze
brusture (Arctium lappa), rădăcină
caprifoi (Lonicera caprifolium), frunze şi flori
ceai verde (Thea sinensis), frunze
dumbeţ (Theucrium chamaedris), partea aeriană
floarea-soarelui (Helianthus annuus), petale
gălbenele (Calendula officinalis), flori
iasomie (Jasminum officinale), frunze şi flori
lichen de piatră (Cetraria islandica), tal
lipicioasă (Galium aparine), partea aeriană
neem (Melia azadirachta), frunze
sânziene (Galium verum), flori
troscot (Polygonum aviculare), partea aeriană
urzică (Urtica dioica), frunze
2. Plante care armonizează procesele de transmutare a potenţialului creator sexual
Aceste plante facilitează în special transformarea fluidelor reproducătoare existente în formă fizică (materială) în energie. Ele sunt de regulă plante mai puternice, cele mai multe dintre ele fierbinţi sau picante, aromate sau amare. Doza lor este de obicei mai mică decât doza indicată pentru plantele din celelalte două grupe.
– angelică (Angelica archangelica), rădăcină, câte 0,5 g de 2 ori/zi
– busuioc (Ocimum basilicum), frunze şi flori, câte 1 g de 4 ori/zi
– captalan (Petassites hybridus), frunze, câte1 g de 4 ori/zi
– cardamom (Elettaria cardamomum), seminţe, câte 0,5 g de 4 ori/zi
– floarea soarelui (Helianthus annuus), petale, câte 1 g de 4 ori/zi
– iarbă mare (Inula helenium), flori, câte 0,5 g de 4 ori/zi
– iarbă mare (Inula helenium), rădăcină, câte 0,25 g de 4 ori/zi
– iederă (Hedera helix), frunze, câte 0,25 g de 2 ori/zi
– iris (Iris germanica), rădăcină, câte 0,25 g o dată/zi
– lemnul Domnului (Arthemisia abrotanum), frunze, câte 1 g de 4 ori/zi
– lofantus (Lophantus anisatus), frunze, câte 1 g de 4 ori/zi
– obligeană (Acorus calamus), rădăcină, câte 0,5 g de 4 ori/zi
– plop negru (Populus nigra), muguri, câte 0,5 g de 4 ori/zi
– rostopască (Chelidonium majus), frunze, câte 0,25 g de 2 ori/zi
– salvie (Salvia officinalis), frunze, câte 1 g de 4 ori/zi
– sunătoare (Hypericum perforatum), flori, câte 1g de 4 ori/zi
– volbură (Convolvulus arvensis), partea aeriană, câte 0,5 g de 4 ori/zi
3. Plante care determină sublimarea energiei apărute în urma transmutării pe nivelele superioare ale fiinţei
Plantele din această grupă facilitează ascensiunea energiei rezultate în urma transmutării potenţialului creator-sexual şi direcţionarea ei către centrii superiori de forţă. Ele favorizează transformarea acestei energii acumulate în fiinţă în urma transmutării în forme superioare de energie afectivă, mentală sau spirituală. Trezesc şi amplifică iubirea, intuiţia, puterea de pătrundere mentală, capacitatea de concentrarea mentală, retragerea simţurilor de la obiectele exterioare, calmul mental profund, interiorizarea elevată, capacitatea de discriminare, facilitând foarte mult intrarea şi menţinerea în stări profunde de meditaţie. Fiecare dintre aceste plante pot fi utilizate în doză de 4 grame/zi (câte 1 g o dată).
– castan (Aesculus hippocastanum), frunze
– coacăz negru (Ribes nigrum), frunze
– coada calului (Equisetum arvense), partea aeriană
– frasin (Fraxinus excelsior), frunze
– gingko (Gingko biloba), frunze
– gura lupului (Scutellaria galericulata), partea aeriană
– lumânărică (Verbascum thapsus), flori
– pufuliţă (Epilobium hirsutum), partea aeriană
– răchitan (Lythrum salicaria), frunze şi flori
– traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), partea aeriană
– trandafir (Rosa damascena), petale
– trei fraţi pătaţi (Viola tricolor), partea aeriană
– vineriţă (Ajuga reptans), partea aeriană
Este indicat ca, mai ales la început, atunci când urmărim să descoperim modul în care plantele binefăcătoare pot acţiona în scopul îmbunătăţirii capacităţii noastre de transmutare şi de sublimare a potenţialului creator, să ne alegem câte o plantă din fiecare grupă pe care să o folosim succesiv (una după alta) în modul descris mai sus. Pentru aceasta este necesar să ne asigurăm că avem la dispoziţie cel puţin o oră în care să experimentăm mai întâi o plantă purificatoare (din prima grupă), apoi o plantă dinamizatoare a puterii de transmutare (din cea de-a doua grupă) şi, în final, o plantă cu virtuţi sublimatoare şi armonizatoare (din cea de-a treia grupă). Acest procedeu poate fi repetat în fiecare zi, o dată sau chiar de două ori, în funcţie de timpul pe care îl avem la dispoziţie, până când remarcăm îmbunătăţirea considerabilă a capacităţii noastre de transmutare şi de sublimare.